Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

indesign sayfa kayması

faiksener1986

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar yine günlerdir içinden çıkamadığım bir problem hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var. sorun yaklaşık 550 sayfalık bir katalog yapıyorum indesign cs5.5 te sayfa açarken 0,5 cm bleed veriyorum. bazı sayfalarımda zemin kullanıyor bazılarında kullanmıyorum. pdf print diyip exportluyorum mark and bleed çentik atıyorum kesim paylarımı koru diye. yalnız pdf dosyasını açıp kontrol ederken ikinci sayfa üçünçü sayfaya soldan 0,5 taşmış yani binmiş bu diğer sayfalar içinde böyle öğrendiğim kadarıyla zeminli sayfaların kenarında taşma beyaz olmamalı çünkü bende zemindeki kullandığın fondan verıyorum taşmayı yanı beyaz değil. bu şekilde filme gitse baskıda sıkıntı olurmu yada napmam lazım bu konu hakıkaten buyuk problem
i6222909_deneme.jpg

Benzer konular

sokrades

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
değerli meslektaşım sanırım taşma payı ile ilgili bir hata yapıyıorsun. istersen çalışmayı ıdd olarak eklersen çok daha sağlıklı bir yardımda bulunabilirim. lakin buradan birşeyerl yazmak gerekirse çalışmanda karşılıklı sayfa kullnıyorsan ve zeminli sayfalarında taşma paylarına kadar zemini sürüklüyorsan fdf alırken taşma payları ile birlikte alacağı için karşılıklı iki sayfanında taşma payları birbirini keserl ve biri diğerinin üzerine çıkar senin o gördüğün beyaz alan tahminen bleed alanı dolayısıyla zaten baskıda orası çıkmayacak ama karşıklı sayfalarında sol sayfa ile sağ sayfanın zamini aynı değil ve ikisine de taşma payı verip oraya kadar da zaminler verirsen zaten taşma payların birbirine girecektir. bu durumda o sayfaları tekli saya olrak çalışmanı öneririrm

faiksener1986

🏅Acemi Tasarımcı🏅
kardeş sonsuz teşekkur ederim. lakın zemin ortak(tek) olsada her ıkı sayfada yıne de bu hata oluyor. yanı 2 nolu sayfadakı zemin aynı yerden kopup 3 nolu sayfaya da çıkıyor..? deneme amaçlı bi indesign çalışması yukledım sarı zemin ve kırmızı zemin marks and bleed e çentik atarak pdf alırsam yine aynı sorun... sayfada zemin tek ve ıkı sayfaya ortak yayarsam bi fon olarak resim eklersem sorun yıne aynı ıkinci sayfa ücüncü sayfaya yine 0,5 biniyor soldan????

ThreeBuddha

🏆Pro Tasarımcı🏆
arkadaşlar yine günlerdir içinden çıkamadığım bir problem hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var. sorun yaklaşık 550 sayfalık bir katalog yapıyorum indesign cs5.5 te sayfa açarken 0,5 cm bleed veriyorum. bazı sayfalarımda zemin kullanıyor bazılarında kullanmıyorum. pdf print diyip exportluyorum mark and bleed çentik atıyorum kesim paylarımı koru diye. yalnız pdf dosyasını açıp kontrol ederken ikinci sayfa üçünçü sayfaya soldan 0,5 taşmış yani binmiş bu diğer sayfalar içinde böyle öğrendiğim kadarıyla zeminli sayfaların kenarında taşma beyaz olmamalı çünkü bende zemindeki kullandığın fondan verıyorum taşmayı yanı beyaz değil. bu şekilde filme gitse baskıda sıkıntı olurmu yada napmam lazım bu konu hakıkaten buyuk problem
i6222909_deneme.jpg

Aslında bir sorun yok ortada bu genelde karşılaşılan bir kafa karışıklığıdır. Sizin eklediğiniz resimde de 2. sayfanın 3. sayfaya taşmış gibi görünen kısmı aslında iki sayfanın karşılıklı olarak görünümünden başka birşey değil yani daha açık ifade etmek gerekirse dokümana taşma verdiğiniz zaman bu genelde 4 taraftan olur oysa karşılıklı sayfalarda bu taşmaya gerek yoktur böyle oluncada gerek olmayan kısımda karşılıklı sayfanın taşmaya giden bölümü görünür ki bu bir hata değildir. (Biraz karışık mı anlattım ne:smile:) Ekteki resim sanırım daha açıklayıcı olacaktır. Resimde kesim çizgilerini baz alarak yorumlarsanız demek istediğim daha iyi anlaşılacaktır.

https://imageshack.us/a/img546/3169/screenshot20121001at144.png

faiksener1986

🏅Acemi Tasarımcı🏅
tamamda sen mevcut ikili sayfada ortak zemın kullanınca bu olay doğru filmci ile görüştüm bu şekılde olsun dedı lakın sayfanın bırınde başka bir zemın diğerinde yıne başka bir zemın olunca filmci bunlarda olmaması gerek dedi....her sayfanın zemini ayrı olacaksa bu yontemı değil her sayfayı tek çalışmak lazımmış. yanı ındesıgn da açılışta facıng pages felan dıye bışe var açılışta oradakı çentiği kaldırın beyler

ThreeBuddha

🏆Pro Tasarımcı🏆
tamamda sen mevcut ikili sayfada ortak zemın kullanınca bu olay doğru filmci ile görüştüm bu şekılde olsun dedı lakın sayfanın bırınde başka bir zemın diğerinde yıne başka bir zemın olunca filmci bunlarda olmaması gerek dedi....her sayfanın zemini ayrı olacaksa bu yontemı değil her sayfayı tek çalışmak lazımmış. yanı ındesıgn da açılışta facıng pages felan dıye bışe var açılışta oradakı çentiği kaldırın beyler

Bunun ortak zemin veya farklı zemin kullanmakla ilgisi yok. Eğer karşılıklı sayfa çalışıyorsanız (ki çok sayfalı belgeler için doğrusu budur) ister zemin kullanın ister kullanmayın veya her sayfada farklı zemin kullanın bir sıkıntı olmaz. Her durumda ekteki resim gibi görüntü alırsınız çünkü karşılıklı çalıştığınız sayfanın içe gelen kısmı doğal olarak taşmasız olacaktır ve bu kısıma karşısındaki sayfanın iç kısmı denk gelecektir (taşması değil) kısaca sizin sayfanın içe denk gelen kısmında gördüğünüz alan karşısındaki sayfanın o kısma denk gelen bölümüdür.

Resim 1

ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

Burda çalışmanın indd hali bulunuyor. Gördüğünüz gibi karşılıklı sayfa ve doğal olarak iç kısımlarda taşma mevcut değil.

Resim 2

ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

Aynı sayfanın PDF görüntüsü. Farkedeceğiniz gibi iç kısımlara gelen bölümler taşma değil diğer sayfanın iç kısımdaki görüntüsüdür.

sheiLa

🌱Yeni Üye🌱
aynı sorun bende de var. indesign'i çok iyi bilmediğim için dediklerinizi tam olarak anlayamadım. yani pdf alırken üst üste binmiş yada kaymış gibi bir görüntü olması normal, ama baskıda böyle bir sorun olmayacak. doğru mu anladım?

ThreeBuddha

🏆Pro Tasarımcı🏆
aynı sorun bende de var. indesign'i çok iyi bilmediğim için dediklerinizi tam olarak anlayamadım. yani pdf alırken üst üste binmiş yada kaymış gibi bir görüntü olması normal, ama baskıda böyle bir sorun olmayacak. doğru mu anladım?

Evet aynen öyle