Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

indesign ters çıktı alma

hatice67626

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar ben bu indesign ı öğrenmek istedikçe o sorun çıkarıyo. kitabı dizdim bitti ters çıktı alacağim. adobe pdf yazıcı olarak "Primopdf" yazıcı kullanmıştım diğer kitabımın çıktısını alırken. ama bu sefer bana hata veriyo. "PDF creation failed:-20" hemen ardından da "Could not find a part of the path" diyor. ve ben bundan hiçbişey anlamadım. yardımcı olabilir misiniz ne yapmam lazım

Benzer konular

tdogan86

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.fenomen.web.tr
şimdi öncelikle ters çıkıştan kastını anlamadım. ben pdfe çıkarırken hiçbir program kullanmıyorum direkt kendisinden çıkarıyorum ki hiç sorunla karşılaşmadım. ben de aynı hata ile karşılaşmıştım sebebi dosyanın çok yüklü resimler çizimler vs sahip olması. sayfa sayısı çok ise forma forma pdf yapmayı dene. yok değilse sorun çıkaran sayfayı anlayabilirsen(çok büyük olamasından dolayı anlayabilirsin) onu daha düşük boyulara getirmeyi dene. mesela ai de çalışılmış bişeyse bütün bir şekilde tiff yapmayı dene yada layerlı tiffse birleştirmeyi dene

crazyglad

👑Efsanevi Grafiker👑
Ters çıktıdan kastı ^^^mirror aynalı

Freelens

🌟Usta Tasarımcı🌟
Sorun ters cikti alisindan kaynaklanmiyor.
PDF hatasi veriyor. Yani asil cozmen gereken PDF hatasi veren noktayi bulman.
Arkadasin verdigi yanitlarin yani sira;
1- Font problemi
2- Yuklediginiz printer veya PPD sorunlu olabilir
3- Programi hatali yuklenmeden dogan sorun
4- Programin zaman icinde belirli uzantilarini kaybetmesi, bozulmasi
Bana daha cok font problemi geliyor.
Bunun icin arkadasin ve benim belirtigim yontemleri denedikten sonra,
cozemiyorsan
2. asama olarak;
1- Fontunu degis.(deneme amaclida olsa)
2- Sayfalari coklu degilde 1-5 e, 5 den 20. sayafa kadar v.s. gibi PDF e donusturmeye calis.
Font veya resim problemli bir sayfadan arada kalmissa bu sayfayi hedef kucultme yoluyla bulmus olursun.

Printerdan ters cikti alma sorunuysa ayri bir sorundur.
Eger ters cikti alamiyorsan. Muhtemelen printerin Posscript cikti almayi mumkun kilmiyordur.
Yada Sadece RGB cikti alan bir yazicidir. Bu durumlarda printerler ters cikti secenegini aktif olarak gostermezler.

Iyi calismalar

savasg

🌟Usta Tasarımcı🌟
pdf ye çevirdiğiniz dökümanlarınız dönüşüm esnasında bozulmuş..
muhtemelen freehand yada corelden pdf yapmışsınız. çalışma sayfanızda efektler mevcut..
böyle bir sayfayı basarken in design hata verecektir.
Çözümü pdf yi acrobatda açıp distillerden geçirmektir. O zaman sorun vermez.

Ters çıktı alma olayını makinenize acrobat distiller kurarak çözebilirsiniz. her printer ters çktı alamaz. Ama distiller dosya kaydı yaptığından bunu yapabilirsiniz.

boramat

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.ozeldersci.com
ters çıktı için ille pdf yapmak şart mı indesignda ters çıktı seçeneği yok mu?

savasg

🌟Usta Tasarımcı🌟
ters çıktı için ille pdf yapmak şart mı indesignda ters çıktı seçeneği yok mu?

var tabi...

ama printerin postscript olması gerekir...

Bazı pcl printerlerde ters baskı alabiliyor. çok çok özel bir durum bu....

orhanek

🌱Yeni Üye🌱
Id de ters çıktı almanın yöntemi kolay bunun için yeni yazcıcı almaya gerek yok
sayfada hazırladığın işi kendi etrafında flip horizontal ile çevir ve sonra print düğmesine bas
eğerki pdf yapmak istiyorsan ve çalışmanın yüklü olmasından dolayı hata veriyorsa
file - print booklet ile ayrı formalar halinde pdf dönüştürebilirsin
ben soruyu fazla okumadım ama çıktı ve pdf ile ilgili bildiklerimi paylaşayım dedim

orhanek

🌱Yeni Üye🌱
postscript yazıcın varsa id de rahatlıkla ters çıktı alabilirsin. illustratörde ve indesignde
4 ayrı renkte basılmak üzere işin 4 ayrı aydınger çıktısını almak istyorsan postscript
yazıcı kullanmalısın diğer türlü normal yazıcılarda almaya çalışırsan grafikerliğin çekilmez yanlarını yaşamış olursun postscript yazıcı özelliklede çıktı alma konusunda ve pdf alma konusunda sorunsuz işler sunabilen bi yazılımdır. adobe ai, ps, id ve diğerleriyle çalışan bi grafiker mutlaka postscript yazıcı kullanmalıdır.