Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

indesign Traş Payı

XemreG

🌱Yeni Üye🌱
Selamlar,

Quarkda bikaç sorun yasadım sanırım yeni başladığımdan olsa gerek reklam sayfalarını düzeltirken her yer birbirine giriyodu neden olduğunu anlamadım ve back deki herşey front a geliyodu master sayfayı 2 kere bile ust uste yazdığı oluyodu bi sayfayı aldığımda içeriğiyle değil sayfanın sadece kendisini alıyodu ondan indesign e geçmeye karar verdim birazdaha kulanıcı dostu gibi geldi işim gereği zaten adobe ile baya haşır neşirim fazla zor olucağını sanmıyorum..

Şimdi sormak istediğim şu 19.5 e 27 boyutlarında bi çalışa yapıcam traş payı genelde 5mm veriyorum buu indesign de verdiğimde bu boyuta eklicekmi yoksa benim verdiğim boyut uzeinden bunu kesim payı olrak belirlicek eğer benim boyutum uzerinden kesicekse 0.5 eklemem gerek 20 ye 27.5 çalışmam daha doğru olur teşekkürler...

Benzer konular

savasg

🌟Usta Tasarımcı🌟
siz eklesenizde olur.

döküman açarken bleed ayarı verirseniz. Program otomatik 0,5 cm tıraş olarak verecektir.

postaki

👑Efsanevi Grafiker👑
sayfanızı oluştururken 19,5x27 açıp bleed bölümünden de 5mm traş payı ekliyorsunuz.
çalışmanızı tamamladıktan sonra da pdf dökümanı yaparken, pdf oluşturma ayarlarında da bled bölümüne 5 mm ekliyorsunuz ki taşırma paylı olarak çalışmanızı kaydetsin.

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Selamlar,

Quarkda bikaç sorun yasadım sanırım yeni başladığımdan olsa gerek reklam sayfalarını düzeltirken her yer birbirine giriyodu neden olduğunu anlamadım ve back deki herşey front a geliyodu master sayfayı 2 kere bile ust uste yazdığı oluyodu bi sayfayı aldığımda içeriğiyle değil sayfanın sadece kendisini alıyodu ondan indesign e geçmeye karar verdim birazdaha kulanıcı dostu gibi geldi işim gereği zaten adobe ile baya haşır neşirim fazla zor olucağını sanmıyorum..

Şimdi sormak istediğim şu 19.5 e 27 boyutlarında bi çalışa yapıcam traş payı genelde 5mm veriyorum buu indesign de verdiğimde bu boyuta eklicekmi yoksa benim verdiğim boyut uzeinden bunu kesim payı olrak belirlicek eğer benim boyutum uzerinden kesicekse 0.5 eklemem gerek 20 ye 27.5 çalışmam daha doğru olur teşekkürler...

Çalışmak istediğiniz ebatla açın dökümanınızı, kesim payını ebata dahil ederseniz baskı için montaj yaptığınızda sorun yaşarsınız.
Aşağıdaki resimde görüldüğü üzere "Fewer Options" yazan yerde "More Options" var ona tıkladığınızda resimde en altta görüldüğü üzere "Bleed and Slug" yazan yerdeki değer baskıda görünmeyen kesim payı diye tabir ettiğimiz alanın büyüklüğüdür.
Ortadaki alandaki verdiğim 10 değerleri de çalışmanızın kenarına 1 cm açıklık bırakarak her ihtimale karşı cetvel atayacaktır.
Diğer türlü daha çok uğraşırsınız..
55048890.jpg

Dediğim şekilde yaparsanız eğer;
Baskı için PDF yaptığınızda sayfalar alt alta dizilecek ve örnek olarak 2. sayfanın sağı, 3. sayfanın solunda 1 cm kadar görünecek yani taşmış şekilde.. Burayı bende anlayamadım ama bu şekilde yapıldığında doğru şekil ortaya çıkıyor. Yani sayfaların birbirine taşmasını önemsemeyin o matbaa ile alakalı..