Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

InDesign Türkçe Karakter Sorunu

totti26

🌱Yeni Üye🌱
Arkdaslar programda yeniyim sorunumu sitede arastırdım ama bulamdım. Programda txt import ediyorum,Türkçe karakterler cıkmıyor ı -y gözüküyo gibi. programı iyi bilmiyorum cevap anlasılır olursa çok sevinirim.

Teşekkür ederim.

Benzer konular

geantes

🏅Acemi Tasarımcı🏅
File>Export format kısmında text only seç sonra save tıkla karşına bi pencere gelecek platformu PC encoding kısmınıda Default olarak bırak sonra export tıkla aynen çıkar

totti26

🌱Yeni Üye🌱
File>Export format kısmında text only seç sonra save tıkla karşına bi pencere gelecek platformu PC encoding kısmınıda Default olarak bırak sonra export tıkla aynen çıkar

ilgin için teşekkürler arkdas ama denedim olmuyo hiç yazı gelmiyo. baska bi fikrin var mı?

geantes

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Edit > Prefences > General > Dictionary deki language Turkish yap vede yine
Edit > Prefences > General > Autocorrect deki language Turkish yap

AkşamaDoğru

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhabalar
Dictionary kısmında Turkısh yok ne yapmam gerekli acaba?

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
indesign open type olmayan fontları türkçe göstermez... sağda solda bilmem kaç bin font buyrun tipi linklerden aldığın fontlar işine yaramayacaktır bu yüzden. Yapabileceğin elindeki fontları opentype'a çevirmek. Bununla ilgili bi booklet vardı bi zamanlar biraz araştır. pdf dökümanını bulabilirsin sanırım.

Ek: Tabii sadece opentype olması yeterli değil, türkçe ve open type font bulman ya da satınalman gerekli.

AkşamaDoğru

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Tekrardan merhabalr elnor;
Sanırsam font ile alakası yok.Çünkü Times New Roman'da dahi Turkish yok.

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
anlattığım gibi indesign cs ten itibaren sadece "opentype" denilen formatı desteklemekte, aslında tüm cs3 + programları için geçerli bu. Bahsettiğin times muhtemelen "True Type" "Türkçe Opentype" başlığı altında bi çözüm bulabileceğini düşünüyorum.

Ek: font listende "Myriad" adında bi font olmalı. Programla gelen. O fontun türkçe karakterleri desteklediğini göreceksin. Tabi sürümün orjinalse ya da indesign'ın Türkçe sürümüyse... Ayrıca işelrinde kullanmanı önermem de, pek hoş değil espasları falan.