Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

İndesign'da A4 sayfayı 150 dpi Nasıl yaparım ?

exedesign

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.fatiheke.com
arkadaşlar belki kolay ve basit bir soru ama bulamadım sanırım ölçü birimleriyle alakalı bir yanlışlığım var photoshopta a4 150 dpi bir sayfa 1240x1754 görünürken indesignda ne dpi ayarı var nede boyutlandırırken pixel seçeneği yardımcı olursanız sevinirim

Benzer konular

bygrafiker

🌟Usta Tasarımcı🌟
indesigne işi vektör olarak kabul ettiği için dpi ayarı yapamazsın. sayfaya alacağın imajı daha önceden kullanacağın ebatta ve 300 dpi olarak ayarlamış olman gerekiyor.İmajı indesigne ye aldıktan sonra ise eğer çözünürlük ve ölçüsünü merak ediyorsan info bölümünde resmin üzerine tıkladığın zaman görebilirsin. actual ve effective dpi olarak gösterir. işi exportlarken ise pdf formatı hariç diğer formatlarda çözünürlüğü yine sorar pdf de ise sadece resimler için gireceğin çözünürlüğü istersen değiştirip düşürebilrisin. buda sana kalmış bişey.. umarım anlatabilmişimdir.

Saygılar.

exedesign

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.fatiheke.com
300 dpi ayarlamama gerek kalmadan sorunumu çözdüm bendeki fotoğraflar 400 dpi mış
ve boyutları cm cinsinden 6x10 gibi idi,sonra photoshopta A4 150 dpi bir belge açtım ve fotoğrafı içine sürükledim kaydedip indesign'a attığımda istediğim gibi a4 belgeye tam oturdu
-ayrıca arkdaşlar eğer eskiden photoshop ta dergi broşür vb gibi içeriğinde yazı bulunması gereken belgelerinizin baskıda tırtıklı yada pixelleri keskin çıkmasından dert yanıpta vektörel gibi kaydetmesini isterseniz eğer cs3 ve cs2 ile beraber acrobat pro yüklü ise çalışmlarınızı photoshop ta da hazırlayıp yazıları vektörel olarak pdf ye kaydetmesi için export pdf dememiz yeterli işin daha detayı vardır ancak nedenini araştırmadım bilenler varsa açıklasın ki arkadaşlarımız yararlansın