Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Indesign'da boşluk sorunu müdahele lütfen!

Pınar Şimşek

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhabalar,
Dergiyi indesign'da çalışıyorum. 2 sütunla çalışıyoruz, türkçe tireleme ve paragraf stilimiz iki yana yasla olarak çalışılıyor ancak ne yaptıysam bi türlü şu gereksiz boşlukları kapatamıyorum. harf yetersizliğinden ortaya çıkıyor biri anya biri konya gibi durabiliyor bazen, hele ki fotoğraflara itme verdiğimde rezalet bir şey oluyor. cümle içerisindeki kelime aralarındaki boşlukları ne yapmalıyım da hepsi eşit olsun yahu? Çoğu sayfalarda olmuyor bu ama harf yetmediği yerde cümle içerisinde resmen rezalet bir boşluk bariz ortaya çıkıyor. Arkadaşlar rica ediyorum bilen varsa bu işin çözümünü yardım edebilir mi?
Şimdiden teşekkürler.
Not: Indesign CS5 kullanıyorum.

Benzer konular

apricot

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Justification (Komut+Shift+Alt+J) ayarlarının yapılmamış olmasından dolayı olan bir durumdur.

I3oI2a

🌟Usta Tasarımcı🌟
oradan girildiginde ayarları ne yaparsanız yapın olmuyor bende cok ugrasmıstım Justification bolumuyle fakat olmuyor.
bence indesign ın bi eksigi bu.

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
Türkçe yazım kuralları gereği, tirelemeleri doğru yerlerden atmaya zorluyor kendisini ID.
zaten kafanıza göre tire atmadıkça bu sorunu yaşarsınız. Bunun en kolay çözümü boşluk sıkıntısı olan yerlerde espasları sıkıştırarak ya da genişleterek manuel müdahale etmektir. Justification tire, kelime, kesilen kelime gibi parçalarının espaslarını otomatik olarak yapar. bu yüzden değişken olan yazıda çözüme ulaşamaz. tek yok espasları göze batmayacak şekilde düzenlemektir. kolay gelsin.

Pınar Şimşek

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Yani manuel olarak yapacağız başka çözümü yok öyle mi? Cidden yok mu başka çaresi?

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
malesef, eğer stunlarınız çok fazla dar değilse zaten bahsettiğiniz problem çok azalacaktır. sütn genişliklerinizi gözden geçirebilirsiniz.

Pınar Şimşek

🏅Acemi Tasarımcı🏅
merhaba,
cevabınız için teşekkür ederim fakat buna rağmen yinede boşluklar oluşuyor aslında sütunlarım çok dar değil hatta geniş bile sayılabilir 2 sütunda bu boşluklar bazı satırlarda çok bariz oluyor bazı satırlarda hiç yok, harf yetmiyor boşlukları bulunan satırlarda aslında 3-5 harf daha sığacak yeri var fakat yinede o harfleri almıyor. çok zorlanıyorum bu konuda indesign her şeyi iyi ama bu sorun gerçekten sıkıntı yaşatıyor.

Yavuz Mamaç

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Indesign'in bir suçu yok, daracık sütuna ne yaparsan yap bir şekilde bir yazım kuralı çerçevesinde yerleşecek kelimeler. justifications ile düzenleme de yapsan yine de düzgün bir görüntü sağlamak zordur. İki yana yaslı mizanpaj sütunlu dizgilerde tercih edilmez. Tercih edilecekse sütunlar geniş olmalı. bir vosvosa 4 fil de biner ama dışardan nasıl görünür var sen düşün...

grafikerler

🌱Yeni Üye🌱
Bu işi yapan paragraf içinde Ankara'da gibi kelimeler varsa üst apostrofdan sonra bir böşluk ver. Yani Ankara' da yap bakalım düzelecek mi? Ben bazı paragrafları böyle düzeltiyorum. Bazende ilgili paragrafı seçip MENÜ ÇUBUĞUNDA AV ifadesi olan tuşla yazı aralarını kısaltıyorum. Manuel müdahele gerekebiliyor.