Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

indesignda grup bozma

helehele

🌱Yeni Üye🌱
merhabalar.
master sayfalarımın tepesinde bir karecik var ve her sayfada bunun rengini degistirmem gerek. cmd+shift ile sadece o öğenin grubunu bozup degisikligi yapıyorum fakat daha sonra öncesine sayfa ekledigim zaman o grubunu bozdugum sayfaya degistirilmemis bir master daha atıyor. yani aynı sayfada 2 master gibi.

sorum ögenin grubunu bozup rengini degistirdigimde öncesine sayfa ekledikten sonra aynı sayfaya ikinci master atanmamasını nasıl saglayabilirim.

biraz karısık oldu sanki umarım anlatabilmisimdir.

Benzer konular

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
sayfa eklemeyi nasıl yapıyorsunuz, atıyorum; değişiklik yaptığınız sayfanın numarası 4 olsun, 3. ayfaya gelip aralarına saya mı ekliyorsunuz? bu şekilde yapıyorsanız bahsettiğiniz durumun oluşmaması lazım.

helehele

🌱Yeni Üye🌱
evet sayfa numarası 4 ise 3 ile 4 ün arasına ekliyorum ve dedigim olay meydana geliyor

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
Id böyle bişeyi standart olarak yapmaz aslında, tam bilmiyorum ama muhtemelen bir ayarı olmalı farketmeden aktif ettiğiniz. Benim hiç başıma gelmiş birşey değil. Belki adobe forumlarında bir yanıt bulabilirsiniz.

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Master'den çalışıyorsanız..
Masterde yaptığınız işlemleri her sayfada görüyorsunuz.. Sadece kutucukların rengini değiştirmek için tüm sayfayı "Ovveride all master page item" yani tüm sayfayı masterden bağımsız yaparsanız sonraki master değişiklikleri bu bozduğunuz sayfada geçersiz olacaktır..
Çözüm:
Çözümü sadece bu kutucuğa Cmd + shift + click yaptığınızda sadece bu kutucuk masterden bağımsız olur ve rengini değiştirebilirsiniz..

Sadece 2-3-4 farklı renk kullanacaksanız masteri A B C şeklinde farklı olarak kullanabilirsiniz..

helehele

🌱Yeni Üye🌱
Master'den çalışıyorsanız..
Masterde yaptığınız işlemleri her sayfada görüyorsunuz.. Sadece kutucukların rengini değiştirmek için tüm sayfayı "Ovveride all master page item" yani tüm sayfayı masterden bağımsız yaparsanız sonraki master değişiklikleri bu bozduğunuz sayfada geçersiz olacaktır..
Çözüm:
Çözümü sadece bu kutucuğa Cmd + shift + click yaptığınızda sadece bu kutucuk masterden bağımsız olur ve rengini değiştirebilirsiniz..

Sadece 2-3-4 farklı renk kullanacaksanız masteri A B C şeklinde farklı olarak kullanabilirsiniz..

Zaten dediğiniz şekilde yapıyorum. Ama araya sayfa atadığım zaman tek öğesini bozduğum sayfaya masterdan aynı öğenin ham halini tekrar yerleştiriyor

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
yüklediğin örneği kurcaladım, dediğim gibi ben bu sıkıntıyı yaşamıyorum. Senin dökümanında bile... cs2 den beri anlattığın gibi birşeyi hiç yaşamadım açıkçası. Belki de adobe türkiye ye bir mail atarak sorun çözülebilir. Yardımcı olamadığım için üzgünüm. Ama hızlı çözüm için isteddiğin renklerde birden çok master hazırlayarak sonuca ulaşabilirsin.

Son düzenleme:

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
Hocam uğraştım hatayı elde etmeye çalıştım. Sonunda buldum sanırım ama sadece tek bir sayfa eklediğimizde dediğiniz sorun ortaya çıkıyor.

Dİğer arkadaşların hatayı bulamamış olmasının sebebi sanırım sayfa aralarına çift sayfa eklemeleri. Tek sayfa eklediğinizde dediğiniz sorun oluşuyor.

Ama anlamadığım şey neden tek sayfa ekliyorsunuz. Tek sayfa ekleyince doğal olarak bir çok sorun çıkacaktır. Sadece bu değil bir sürü sorun. Çünkü yüzyüze sayfa çalışıyosunuz. Kitap gibi sayfa 1' den sağ sayfadan başlıyorsunuz. Masterlarınız, marjlarınız eşit olamayacağına göre tek sayfa ekleme bir nevi cinayettir:) Master bu yüzden bozuluyor çünkü tüm dökümanınızı kaydırıyorsunuz. İndesign de yeniden masterliyor doğal olarak.

Böyle durumlarda daima çift sayfa ekleyin. Diğer sayfa boş kalırsada ona göre bir kaydırma yapın.

helehele

🌱Yeni Üye🌱
ne olacağı belli olmuyor. çift sayfada sorun çıkmaz tabi ki. tek sayfada da böylir imkan varmı diye öğrenmek istemiştim. teşekkürler yardımlarınıza