Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

İndesign'da resim görüntüleme sorunu

kerimanG

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba,
İndesign CS4 kullanıyorum. Yurtdışından gelen bir dokumanı açtım ve dosyadaki resimler yerine sadece gri alanlar olduğunu gördüm. Resimlerin orijinallerini göndermiyorlar, sadece dosya... Ama benim dosya üzerinde çalışabilmek için resimleri typical display olarak görmem gerekiyor. Ama görünmüyor.

Neden olabilir?

Benzer konular

kerimanG

🏅Acemi Tasarımcı🏅
İşte böyle görünüyor:
FeEpaBJ12lWRU9R

ozkanozel16

🏆Pro Tasarımcı🏆
Bu bir tür güvenliktir. Tasarıların başkaları taradından izinsiz kullanılmaması için yapılır.
Indesign,FreeHand, Illustrator vb. yazılımlar image görüntülerinin alana adreslerini kayıt ederler. Bu yüzden gerçek dosyada görünmezler. Gerçek dosyada görünmesi için kayıt esnasında renk profilini (ICC) yi göm, bağlantılı dosyaları içer gibi seçenekler aktif olmalıdır.
Eğer görüntü bir adreste değil, photoshop üzerinden sürüklenerek alınmış ise zaten dosyanın içinde vardır.
Size dosyaları göndermeleri durumunda ise; şayet hepsi tek bir klasörün altında ise, ilk adresi belirledikten sonra diğerleri otomatik yüknlenir. Eğer adresleri farklı ise, görüntüleri tektek yüklemelisiniz.

Benim bildiklerim bukadar. Sürçü lisan ve yanlışım var ise, lütfen tecrübeli arkadaşlar bilgisini esirgemesin :)

kerimanG

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba,
Yani resimleri görüntüleyebilmek için benim yapabileceğim bir şey yok, öyle mi?
Normalde gönderdikleri dosyayı açtığımda resimlerin orijinallerini göndermeseler de görüntüleri indesign'da görünür. Böylece dosyayı Türkçeleştirirken yazdığım metin doğru yerde duruyor mu yoksa resim üzerinde uygunsuz bir yere taşıyor mu anlarım.

Sanıyorum karşı taraftan dosyaları resimleri görüntüleyebileceğim şekilde kaydedip öyle göndermelerini istemekten başka yapacak bir şey yok...

Cevabınız için teşekkürler...