Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

İndesing de kesir yazma

meldayorum

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar indesing de kesir yazma işlemi nasıl yapılıyor. Verilen cevaplar bana yeterli gelmedi. Wordden ya da mattypten alıyorum, ancak düzeltme yapmak gerekince tıkanıp kalıyor.

Benzer konular

dddnnnsss

🌟Usta Tasarımcı🌟
Arkadaşlar indesing de kesir yazma işlemi nasıl yapılıyor. Verilen cevaplar bana yeterli gelmedi. Wordden ya da mattypten alıyorum, ancak düzeltme yapmak gerekince tıkanıp kalıyor.

evet mathtype nasıl kullanılabliyor mu yoksa copy paste mi yapılabiliyor coreldeki gibi mthtype i indesign içinde çağırabiliyor muyuz ? Ya da math type nesnesini indesign içinde editleyebiliyor muyuz ?

hknymz

🌱Yeni Üye🌱
Glyphs panelinden font un math özelliklerini seçip kesirli sayı kullanabiliyorsunuz bildiğim kadarı ile...

serbay

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Kesir yazmada genelde math typ kullanılıyor. Eger çok az kesirli sayı yazıyorsanız indesingde çizgi çizip altına ve üstüne metin kutularını kullanarak rakamları yazarsınız ve gruplayarak metnin içine yapıştırırsınız. Fakat uzun zaman alıyor, ama müdahaleye izin veriyor.

savasg

🌟Usta Tasarımcı🌟
çok uzun metin değilseler tablo çizip merge cells ile yapabilirsiniz. yaptığınız tabloyu çoğaltıp rakamları değiştirebilirsiniz