Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

İş Başvurusu Hakkında!!..

deli_divane7

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba arkadaşlar 2.sınıfta okuyan bir güzel sanatlar öğrencisiyim grafiği kıl payı kaçırarak resim bölümüne girdim. son 1-2 aydır grafik tasarımla ilgili bir iş arıyorum lakin nedense kendime güvenemiyorum. Ya yapamazsam, ya işten atılırsam, ya çalışmaları rezil edersem gibi düşünceler aklımı kuşatıyor. Bir türlü başvuruya yeltenemiyorum. Halbuki iyi derecede photoshop biliyorum. illustrator ve corel orta derecede. diğer indesign freehand gibi programlar ile de az çok uğraşıyorum. onun dışında dreamweaver html ve css biliyorum. Ancak bunların yeterli olup olmadığı konusunda sürekli şüphelerim var acaba benden nasıl bir iş istencek, neler talep edilecek ve ben bunları yeterli zamanda istenildiği şekilde yerine getirebilecekmiyim ya getiremezsen ya yapamazsam diye düşünceler sürekli kafamın içini kemiriyor. Lütfen birisi bana bir öneride bulunsun tavsiye versin ne yapmalıyım? sizin tecrübeleriniz nasıl oldu. Lütfen yardımcı olun arkadaşlar.

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑
Tecrübesizliğinden kaynaklı bir tedirginlik yaşıyorsun gayet normal..
Önerim, bu konular üzerinde fazla durma zira olması gereken güveni hiç sağlayamazsın..

Kimse profesyonelliğe doğuştan sahip olmuyor, startı olmak zorunda.. Senin yapman gereken tek şey kendine güvenmen bu kadar ;)

Yaparsın..

deli_divane7

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Tecrübesizliğinden kaynaklı bir tedirginlik yaşıyorsun gayet normal..
Önerim, bu konular üzerinde fazla durma zira olması gereken güveni hiç sağlayamazsın..

Kimse profesyonelliğe doğuştan sahip olmuyor, startı olmak zorunda.. Senin yapman gereken tek şey kendine güvenmen bu kadar ;)

Yaparsın..

Olumlu yorumun için çok teşekkürler:) zaten şuan ki amacım iş ortamını tanımak tecrübe edinmek parası o kadar da derdim değil umarım iyi start verebilecek bir iş bulabilirim.

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑
Parası da önemli ;) (olmalı) zira bu durumu istismar eden bir çok işveren mevcut..

En önemlisi bu aslında, temiz iş çıkarmak ve kalitenden ödün vermemek..
Başarılar dilerim..

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
Hatalar yapacaksınız, yeri gelecek binlerce baskı sizin yüzünüzden çöpe gidecek... yeri gelecek bir işi 10 kere tekrar yapacak ama beğendiremeyeceksiniz. Muhtemelen uzun yıllar mesleği kötüleyeceksiniz. Sektörü beğenmeyeceksiniz. Okullarda öğretilen ile pratiğin aynı alt yapıyı kullanamaması nedeni ile kanatlanamamış kuş gibi hissedeceksiniz. Ki bunlar normaldir.... Yani ne yaparsanız, ne kadar iyi olursanız olun, bu dediklerimi az çok yaşayacaksınız. Bu yüzden şimdiden canınızı sıkmayın. Sizi bir adım öteye taşıyabileceğine inandığınız bir işletmeye başvurun. şartları ne ise kabul edin ki şu anki deneyimleriniz şartlarınızı belirlemeye yetmeyecektir. Atın kendinizi denize, tekrar karaya çıkmanıza gerek yok, boğulmayacak kadar çaba gösterin, yeteri kadar sebatınız varsa dalgalar sizi karaya ulaştıracaktır...

deli_divane7

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Hatalar yapacaksınız, yeri gelecek binlerce baskı sizin yüzünüzden çöpe gidecek... yeri gelecek bir işi 10 kere tekrar yapacak ama beğendiremeyeceksiniz. Muhtemelen uzun yıllar mesleği kötüleyeceksiniz. Sektörü beğenmeyeceksiniz. Okullarda öğretilen ile pratiğin aynı alt yapıyı kullanamaması nedeni ile kanatlanamamış kuş gibi hissedeceksiniz. Ki bunlar normaldir.... Yani ne yaparsanız, ne kadar iyi olursanız olun, bu dediklerimi az çok yaşayacaksınız. Bu yüzden şimdiden canınızı sıkmayın. Sizi bir adım öteye taşıyabileceğine inandığınız bir işletmeye başvurun. şartları ne ise kabul edin ki şu anki deneyimleriniz şartlarınızı belirlemeye yetmeyecektir. Atın kendinizi denize, tekrar karaya çıkmanıza gerek yok, boğulmayacak kadar çaba gösterin, yeteri kadar sebatınız varsa dalgalar sizi karaya ulaştıracaktır...

Çok güzel bir yorum dostum teşekkürler cesaretim yerine geldi sayenizde:)

umitkaragoz1988

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
deli divane7 aynı bende senin durumundayım. evdeyken çok iyi tasarımlar yapıyorum fakat herhangi bir ajansda çalışırken evdeki kadar stressiz çalışamıcamı bildiğim için şüphelerim var. ve nasıl bir tasarım isticekler ve yapabilirmiyim diye ufakça korkularım var