Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

işin ehli

Ömer ÇİÇEK

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.cicektasarim.com
Az önce bir müşterim geldi ve Dedi ki ,

A: Müşteri
B: Ömer ÇİÇEK

A: Profesyonel fotoğraf makinesi almak istiyorum yardımcı olurmusun ?
B: Evet , Ne için kullanmayı düşünüyorsunuz ?

A: Kendi ürettiğim ürünleri çekmek istiyorum (Ürünler Krom kaplama )
B: Yani hobi değil
A: Hayır.

A: Kendi işimi kendim yapmak istiyorum,
B: Kendi işinizi kendiniz yapabilirsiniz ama fotoğraf bilginiz yok ,Gerekli ekipmanlarınız yok , Bunun için stil life çekim sehpasıda ve flash almanız gerekebilir.

A: Para sorun değil
B: 15 bin tl tutabilir

A: Tamam önemli değil. almak istiyorum.
B: Peki nasıl çekmeyi düşünüyorsunuz ?

A: Nasıl çekmek derken , ürünü bir masanın üzerine koyar ve çekerim .
B: Evet haklısınız bende öyle yapıyorum.

B: Fotoğrafçılığı geçtik , Işık ayarını geçtik , Herşeyi bir kenara bıraktıkta Birde Krom ürün çekiceksiniz , Hadi masa sehpa v.s neyse de , Fotoğrafçıların korkulu rüyası krom ürün :) Gelin ben size studiomu veriyorum , Dilediğiniz ürünü getirin dilediğiniz gibi çekin ,

A: Tamam geliyorum.
B: Ok bekliyorum

A Gelir : (Elinde ürünler Studiomu iki saat meşgul eder fotoğrafları çeker ve son sözü) Abi bu olmuyor yaaa..

B: Beyefendi alın ürünlerinizi ve gidin Lütfen. Düşüncenizin yanlış olduğunu göstermek için böyle bir yola başvurdum. Ve haklı olduğumu gördünüz . İyi günler iyi çalışmalar GÜLE GÜLE

Hadisi Şerif.
(İş ehli olmayana [layık olmayana] tevdi edildiği [verildiği] zaman, kıyameti bekle.) [Buhari]

Ömer ÇİÇEK

denizcem

🏆Pro Tasarımcı🏆
Enseye minik bir "naber len dümbük" oldumu edasıyla bi şaplatsaydın be dostum.

Krom ürünlerde kendini gördükçe morarmıştır gitgide yüzü.

İlk tavrı çok güzel ama, "Enayiyim ama para bende" "kaç para" bu cümlelerden değişik tarzda çok kuran var bu memlekette.
Herkes bir başkasının işini çok güzel yaparım der hep.

Ama daha ailede başlıyor ki bu tarz davranış "Koca karısına seslenir, Lan ne biçim yapmışsın yemeği, böyle mi yapılır bu yemek" Çocuk ta izler bu durumu ve kopyalar tabii, bilmez ki baba daha bir yumurta bile kıramaz.

Senin için stresli ve gergin bir süreçte geçti eminim bu konuşmalar.
Sabrın için seni tebrik ederim.

yazarcizer

🏆Pro Tasarımcı🏆
Kör gözüne parmağım!..

Tebrik etmekle birlikte bu metodu herkese tavsiye ederim, örnek olsun... Ben de aşağıdaki uyarıları muhataplarıma okutmadan, ilgili örnekleri inceletmeden asla çalışmıyorum. Boş konuşmalardan, bıdı bıdılardan bıktık artık:

https://ibrahimerguden.blogspot.com/2011/03/illustratore-dair.html

Eli görmeyen kişi, yazıyı kalem yazdı sanır!
(Mevlana Celaleddin-i Rumi K.s)

Haberiniz olsun ki, Allah size emanetleri ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz vakit adaletle hükmetmenizi emrediyor. Gerçekten Allah size ne güzel öğüt veriyor. Şüphesiz ki Allah işiten ve bilendir.
(Nisa-58)