Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

iStockPhoto

drps

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Merhaba arkadaşlar bilgisi olan varsa bir şey sormak istiyorum.
Bu istockphoto sitesinden fotoğraf almak nasıl oluyor, mesela 1 dolardan başlayan fiyatlardan bahsediliyor 1 dolarlık resimler neye göre fiyatlandırılmış, çözünürlük boyutuna göremi yoksa görselin konusundaki kaliteye göremi, birde istediğimiz resmi alma seçeneklerimiz nelerdir kredi kartımı sadece.

Benzer konular

grafike

🏆Pro Tasarımcı🏆
sana ne tarz resim lazım belki elimizde vardır, paranı boşa harcama.

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Merhaba arkadaşlar bilgisi olan varsa bir şey sormak istiyorum.
Bu istockphoto sitesinden fotoğraf almak nasıl oluyor, mesela 1 dolardan başlayan fiyatlardan bahsediliyor 1 dolarlık resimler neye göre fiyatlandırılmış, çözünürlük boyutuna göremi yoksa görselin konusundaki kaliteye göremi, birde istediğimiz resmi alma seçeneklerimiz nelerdir kredi kartımı sadece.

Bu ve benzer sitelerden fotoğraf,vektör,video vs. almak demek,o ürünlerin telif hakkını satın almak demektir.
Öncelikle oraya üye olmalısınız.Daha sonra oradan görsel temin etmek için belli bir miktar krediniz olması lazım.Kredi alımını da paypal aracılığı ile kredi kartınızla alıyorsunuz.Dediğiniz gibi ya dolar bazında ya da kredi bazında ürün satışı yapılıyor.Ürünün çözünürlük ve ebatlarına göre ücret yada kredi ödemesi yapıyorsunuz.Çözünürlük ve ebat büyüdükçe ödeyeceğiniz kredi miktarı veya ücret ona orantılı olarak artıyor.

Bu söylediğiniz her zaman için geçerli olmayabiliyor.Bazı görsellerin kullanılması telif hakkı nedeniyle ilerde hukuki açıdan sorun yaratabiliyor.

drps

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Bu ve benzer sitelerden fotoğraf,vektör,video vs. almak demek,o ürünlerin telif hakkını satın almak demektir.
Öncelikle oraya üye olmalısınız.Daha sonra oradan görsel temin etmek için belli bir miktar krediniz olması lazım.Kredi alımını da paypal aracılığı ile kredi kartınızla alıyorsunuz.Dediğiniz gibi ya dolar bazında ya da kredi bazında ürün satışı yapılıyor.Ürünün çözünürlük ve ebatlarına göre ücret yada kredi ödemesi yapıyorsunuz.Çözünürlük ve ebat büyüdükçe ödeyeceğiniz kredi miktarı veya ücret ona orantılı olarak artıyor.
Teşekkür ederim yorumun için bu kredi açıklaması aydınlatıcı oldu.

Sanada teşekkür ederim ilgin için, özellikle istediğim bi resim yok, öyle birşey olursa zaten başka sitelerden bulabiliyorum ama istockphotodaki resimler daha kaliteli ve işe yarar tarzda o yüzden sordum.

byharby

🌱Yeni Üye🌱
Değerli üyeler;
istockphoto'da flash içeriği sağlayıcısı olarak kabul edildim. Hazı ayar olarak "exclusive" üye yapmışlar. Şartlarda reddedilen çalışmaların başka yerde satılamayacağı yazıyor. Öte yandan başka bir Türkçe kaynakta ise adeta oranın çalışanı gibi oluyorsunuz diyor. Peki ben istockphoto harici başka stock sitelerine farklı çalışmalar yapabilir miyim? Yoksa sadece istockphoto ile mi çalışabilirim?
Bir bilgisi olan var mı?