Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

JPG leri illustrator da kullanmak

cekhuu

🌱Yeni Üye🌱
herkese merhaba,

3 tane jpg kullanarak el ılanı hazırlamam gerekıyor.fakat jpg leri kullandıgımda ai dosyası cok buyuk oluyor ve maıl ıle gondermem ımkansız oluyor.
jpg leri hangı formata cevırıp kullanmam lazım bu sorundan kurtulmam ıcın?
tabı cozunurluklerını de korumam gerekıyor aynı zamanda.

tesekkurler sımdıden..

Benzer konular

artdevil

👑Efsanevi Grafiker👑
büyük olması normal.. ve fotoğrafların boyutlarınıda büyük kullanmalısın yoksa baskıda sorun yaşarsın...

artdevil

👑Efsanevi Grafiker👑
Evet Sana Katılıyorum ama bu arkadaş bunu buraya paylaştığına göre farklı bi durum var sanırım :anlamsiz:

evet sanırım o çalışmayı mail yoluyla göndermek istiyor ama ai. dosyasında hazırladığın bir çalışmayı eğer baskıya gönderiyorsan boyutunu düşürme gibi bi şansın ve lüksün yok mağlesef... :S
ama çalışmayı ben müşteriye onay için göndermek istiyorum diyorsan o zaman pfd yapıp psd de açıp boyutunu düşürebilirsin... fakat dediğim gibi baskı için gönderiyorsan boyutunu düşürme derim yoksa baskıda piksel piksle resimlerin olur ;)...
eğer gönderdiğin yer matbaa ise onların ftp adreslerin vardır mutlaka oradan göndermeni tavsiye ederim boyut sorunu yaşamassın sadece biraz fazla zaman alır ;)

FatihDora

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.fatihdora.com
Evet müşteriye göstermek için diyorsa eğer ! aynı resmi küçültüp 72 dpi yapıp sunumunu yapsın sonrada orjinalinde Büyük resmi kullansın:)

Dosya Boyutunu İnanılmaz derecede Küçülten COREL var :D çalışmanı corele çekersen dosya boyutu bayağı bi küçülüyor:emo1:

cekhuu

🌱Yeni Üye🌱
cevaplar için cok teşekkür ederim öncelikle..
evet sorun jpg kullandığım için ai dosyası büyük oluyor ve mail yoluyla yollanmıyor..olmasıydı..direk matbaa ya baskıya gönderiyorum..
bi çaresi yok anladığım kadarıyla mecburen mail yoluyla ai olarak yollamaya calisicam..
müşteriye jpg yolluyorum mailla ama matbaaya jpg olmuyor dediğiniz sebeplerden ötürü..
hani dedim belki,jpg lerin çözünürlüklerini bozmadan farklı bir formatta kullanırsam ai de sorun hallolur..
bu isin okulunu okudum ama pratikte cok deneyimli olmadığım için unutmusum bütün bildiklerimi :)
cok tesekkur ederim cevaplar için..
doğrusunu yapıyormuşum demek ki :)

cekhuu

🌱Yeni Üye🌱
corel hiç kullanmadım..nasıl yapacağımı bilmiyorum..corel yüklü de degil zaten bende :( bugun ararım matbaayı,arkadasın dediği gibi bi ftp adresleri varsa oradan gönderirim..

bi de el inanını 15*15 yuvarlak yaptım..el ilanı için uygun bi olcumudur bu?

artdevil

👑Efsanevi Grafiker👑
cevaplar için cok teşekkür ederim öncelikle..
evet sorun jpg kullandığım için ai dosyası büyük oluyor ve mail yoluyla yollanmıyor..olmasıydı..direk matbaa ya baskıya gönderiyorum..
bi çaresi yok anladığım kadarıyla mecburen mail yoluyla ai olarak yollamaya calisicam..
müşteriye jpg yolluyorum mailla ama matbaaya jpg olmuyor dediğiniz sebeplerden ötürü..
hani dedim belki,jpg lerin çözünürlüklerini bozmadan farklı bir formatta kullanırsam ai de sorun hallolur..
bu isin okulunu okudum ama pratikte cok deneyimli olmadığım için unutmusum bütün bildiklerimi :)
cok tesekkur ederim cevaplar için..
doğrusunu yapıyormuşum demek ki :)

eps yada pdf olarakta gönderebilirsin matbaaya ama ben pdf olarak göndermeni tavsiye ederim ;) hem böylelikle yazılarda çıkabilecek sorunlarıda ortadan kaldırmış olursun;)

cekhuu

🌱Yeni Üye🌱
cok teşekkürler :) PDF olarak yollarım o zaman bugun :) cok sagolun ya kac gündür uğraş uğraş kucultcem boyutu diye didindim :) cok sagolun

cekhuu

🌱Yeni Üye🌱
bunu da öğrenmiş oldum sayesinde,unutmam artık :)

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
benim de tavsiyem kesinlikle pdf dir... kesin çözüm en azından tekrar tekrar uğraşmazsın
şimdiden kolay gelsin :)

cekhuu

🌱Yeni Üye🌱
tesekkurler..evet pdf yaptım sımdı yollıycam bırazdan..

artdevil

👑Efsanevi Grafiker👑
tamamdır sorun kalmadıysa ne mutlu sana ;)
bu arada umarım pdf ayarlarını yapıpta gönderiyorsun :D yada matbaanla bi görüş onlardan o ayarları al derim ;)
bu arada unutmazsın merak etme bir nusubet bin nasiattan iyidir derler ;)
kolay gelsin

cekhuu

🌱Yeni Üye🌱
tamamdır sorun kalmadıysa ne mutlu sana ;)
bu arada umarım pdf ayarlarını yapıpta gönderiyorsun :D yada matbaanla bi görüş onlardan o ayarları al derim ;)
bu arada unutmazsın merak etme bir nusubet bin nasiattan iyidir derler ;)
kolay gelsin

:) yok vallahi kalmadı sorun :) ustumden buyuk bır yuk kalktı sayenızde :)
pdf nın ayarı da mı var :surprised: ben farklı kaydet ten pdf yı sectım gıttı :) bı kurcalayım ben onu :) yanlıs hatırlamıyorsam yuksek kalıtede baskı dıye bır secenek vardı..onu kullansam yetmez mı :D ben en ıısı matbaayla goruseyım dedıgın gıbı :)
unutmam valla beynıme kazındı resmen :rofl:

artdevil

👑Efsanevi Grafiker👑
seninde dediğin sen en iyisi bi matbaa ile görüş ;)
hem kalite ayarı hem kesim boşluk ayarlarını felan söylerler sana ;)

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Evet müşteriye göstermek için diyorsa eğer ! aynı resmi küçültüp 72 dpi yapıp sunumunu yapsın sonrada orjinalinde Büyük resmi kullansın:)

Dosya Boyutunu İnanılmaz derecede Küçülten COREL var :D çalışmanı corele çekersen dosya boyutu bayağı bi küçülüyor:emo1:

Aynı şeyi ai de de yapabileceğini eklemeyi unuttunuz sanırım?