Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Kalıptaki emisyon sorunu

krem

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar kalıptaki ipeğin ustune ince bir tabaka olarak emisyon sürüyorum ve saç kurutma makinası ile kurtuktan sonra ışıklı masada 1 dakika pozlandırma yapiyorum. Pozlandırma sırasında filimin dışındaki bölgelerde de çok ufak delikler oluşuyor. Kalıbı suya tutup kurutuktan sonra bu ufak delikleri kapatmaya çalışıyorum çok zaman aliyor; Çok uğraştıriyor. Oluşan delikleri kapatmasam kumaşa boya geçiriyor. Pozlandırma sırasında bu ufak deliklerin olşmaması için ne yapmam gerekiyor. Yardımlarınıza bekliyorum. İyi çalışmalar.

Benzer konular

SHGİPTAR

🌟Usta Tasarımcı🌟
1-Emulsiyon çok ince sürülüyor olabilir
2-Pozlandırma süresi her işte aynı olmamalı bence, ince desenlerde daha az,geniş alanlılarda fazla olmalı diye düşünüyorum
Pozlandırma süresinin uzunluğu diğer yerlerdede açılıma sebep olabilir

aday grafiker

🌱Yeni Üye🌱
bunu neden soruyosun ki deneyerek te bulabilirsin öyle değil mi?

yacak

🌱Yeni Üye🌱
çalışmaya başlamadan önce ipeği temizlemenizi tavsiye ederim ipekte yağlanmalar meydana gelmiş olabilir

krem

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar lakı ipeğin bir yüzeyine sürdüğümüz zaman diğer yüzeyine de geçiyor tekrar diğer yüzeyine de sürmemiz gerekiyor mu?

beatbox1907

🌱Yeni Üye🌱
Her iki yönede ince bir şekilde emüsyonu çektikten sonra pozlamanı yap kalıbını suda temizle ve kenar kısımlarına Koli bandı çek en basit yöntem budur. Eğerki bant çekmekle uğraşamam diyorsanda kalıbını her kullanımdan sonra güzel bir şekilde temizleyip kenarlarınada uygun kalınlıkta emusyon çekmen gerekir -ki bu daha zahmetli bi yol olur bence.

Kolay gelsin.

karaca1912

🌱Yeni Üye🌱
1 dakika pozlama yapıyorum diyosun 1 dakika pozlama çok düşüz pozlama işin inceliğine ve detayına göre değişir ama 1 dk pozlama süresi çok düşük en az serigrafi emilsyonu kullanıyorsan en ince işte en az 3,5 4 dakika pozlama yapman gerekiyor ayrıca film mi kullanıyosun aydinger mi bunlar çok büyük factörler.

yacak

🌱Yeni Üye🌱
Vakumlamayada dikkat et vakumun iyi olsun

excalib

🌱Yeni Üye🌱
ipegini güzelce temizle kurutma işini karanlık bir ortamda yapmalısın emisyonu kalıba çekerken iyice yedir bir kere deyilde 2 tarafınada 2 şer defa çek en son fazla emisyonunu almak için sıyırarak çek
pozlama süresi tramlı yada lap , emisyon markası ve pozlama makinanın watt ına göre degişir standart bişey aynı deseni 30 sn yedede pozlaman mümkün 4 dakikadada pozlaman mümkün ama dikkat etmen gereken en önemli şey negatifin tam siyah olması

Grafik_Ersin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.demircispor.com.tr
negatifinde noktalar olabilir arkadaşım çıktıyı aldıktan sonra keçeli kalemle bi kontrolünü yap derim ben onun dışında pozlamanın süresinide biraz uzat.maksimum 5dk.kolay gelsin