Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Karakalem çalışmalarım...

silgi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
çalışmalarımı yorumlarsanız sevinirim. :emo1: sınava hazırlanıyorum ve bunlar 2007 yılından itibaren yapmış olduğum çalışmalardan bazıları daha çok eksiğim var biliyorum ama sizlerinden yorumlarınıza ihtiyacım var :crying:

seher000g.jpg

bunu bir dergiden çizmiştim.

seher004.jpg

seher020.jpg

seher028.jpg

seher042.jpg

seher054.jpg

gc3b6rc3bcnt008.jpg

glshr1.jpg

Benzer konular

.N`

🌱Yeni Üye🌱
sonuncu için sanki göğüs kısmı biraz kısa kalmıs gibi yada eğilmiş olduğunu beli etmediğin iin öle görünüo... sandalye ise cok güsel olmus :)

nesne çiziminde bence daha iyisin :)

silgi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yorumun için tşk. ederim :angel:

wwaslıww

👑Efsanevi Grafiker👑
1. ve son çalışmalar haricinde güzel çalışmalar düz kağıda çalışsaydın keske

silgi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bunlarda diğerleri en son yaptıklarım bunlar. bir de kendi elimi çizerken pek sıkıntı olmuyo ama hayali yaparken el ve ayakta sıkıntım oluyo ve elleri genelde hep saklamaya çalışıyorum bunu nasıl geliştirebilirim. :sweating:
seher014.jpg

seher015.jpg

seher016.jpg

seher017.jpg

seher018.jpg

seher002.jpg

Son düzenleme:

darth_cygan

🌟Usta Tasarımcı🌟
çizimlerde farkettiğim, bazı detaylarla çok uğraşırken, diğer detayları görmeyişiniz/göremeyişiniz. sanırım bu da, biraz gözlemle ilgili. tavsiyem etraftaki nesneleri, insan vücudu, duruşlar vs. incelerken daha dikkatli bakmanız, sokakta görseniz bile sanki az sonra cizecekmiş gibi incelemeniz.

çalışmalarda özellikle oranlama hataları göze çarpıyor. bunun için biraz anatomi bilgisine ihtiyacınız var. bol bol insan vücunun duruş şekillerini bulduğunuz internet, ansiklopedi, kitap vs. resimlerinden, iskelet sistemi, kas sistemi ve çıplak insan vücudu halleriyle inceleyin. çizerken bunları aklınızdan çıkarmayın.

çizim yaparken mümkün oldukça büyük kağıtlara çizmeye çalışın. emin olun büyüğü becerdiğiniz zaman, küçük kağıtlara çizmek sizin için hiç zor olmayacaktır.

çok resim ve dolayısı ile çok detay olduğu için, herbiri hakkında yorum yapmak çok zor. ama genel olarak, anatomi dışında, el ve -sizin de belirttiğiniz üzere- göz çizimleriniz sorunlu. bunu geliştirmenin kanımca en kolay yolu, bu tür detay desenleri içeren bir kitap almanız ve bu konuda yapılmış çalışmaları incelemeniz. bir süre sadece bu konu üzerine eğilebilirsiniz. böylece, çalışma sahiplerinin çizimleri nasıl yaptıklarını, olayın püf noktalarını, kolay yollarını vs. kavrar, siz çalışırken bunları hatırlayarak duruşu ve çizimi daha doğru ve kolay bir şekilde yaparsınız.

perspektife biraz daha dikkat etmeniz gerekiyor. özellikle simit satan adamda.

çizim tekniğine gelince, genelde başarılı. form ve 3boyutu gözeterek gölgelendirme yapıyorsunuz, ki bu iyi bir özellik. genelde çalışmalarınızda, kaleminizin ucunun sivriliğini koruyarak çizmeniz yine artı bir özellik.

iyi çalışmalar

silgi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yorumunuz için çok tşk. ederim dikkate alıcam :angel:

CEKICI_ERKEK

🌱Yeni Üye🌱
çalışmaların çok güzel yoruma açık biri olman iyi gelişim sürecinde faydalı bir davranış.
eller konusunda yorum yapacaktım ama sen yapmışsın ve simit satıcısı ilk resim kolu uzun galiba uzattığı kol diğerinden daha uzun. elleri çizmekteki sorunda sadece elçizmeyi dene eller ve kol kısmını çiz sadece birazda öyle dene başarılar...

silgi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
çalışmaların çok güzel yoruma açık biri olman iyi gelişim sürecinde faydalı bir davranış.
eller konusunda yorum yapacaktım ama sen yapmışsın ve simit satıcısı ilk resim kolu uzun galiba uzattığı kol diğerinden daha uzun. elleri çizmekteki sorunda sadece elçizmeyi dene eller ve kol kısmını çiz sadece birazda öyle dene başarılar...

siz söyleyince dikkat ettim.simitçinin bir kolu uzun görünüyo :angel: tşk.ler

bernaberkay

🌱Yeni Üye🌱
bende sınava hazırlanıyorum :) gölgelendirmelerin ve çizgilerin yumuşak ve güzel
özellikle nesne çizimlerinde dier çizimlerine göre daha iyisin.insan çizimindeki teknikleri öğrenirsen emin ol sınavın iyi geçer.
senin bazı teknik kuralları bilmekten başka bişeyin yok biraz parspektif biraz anatomi
;) tamamdır. çalışmaların iyi ;)

silgi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bende sınava hazırlanıyorum :) gölgelendirmelerin ve çizgilerin yumuşak ve güzel
özellikle nesne çizimlerinde dier çizimlerine göre daha iyisin.insan çizimindeki teknikleri öğrenirsen emin ol sınavın iyi geçer.
senin bazı teknik kuralları bilmekten başka bişeyin yok biraz parspektif biraz anatomi
;) tamamdır. çalışmaların iyi ;)

özellikle perspektifte çok sıkıntım var :worried: daha fazla çalışmayla yapıcam umarım :angel: sana da başarılar rakibim tşk.ler :tongueout: :rofl: :wink:

endercan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bende senin gibi sınava hazırlanıyorum ve bi kaç bişey söylemek istedim. Elleri sakladığından söz etmişsin bunu tabikide el çalışarak halledebilirsin sonuçta nasıl çizildiğni bilmediğin bişeyi çizemezsin.
Sınavlarda puanların çoğunluğu imgeselden geliyo diye biliyorum bu yüzden insan anatomisi vücuttaki oran ve orantıları iyice ezberlemelisin. Bunları biliyo olman sınavda hiç bilmediğin bi figürü çizerken bile sana mutlaka yardımcı olucaktır.
Son koyduğun imgesellerdede gelişme kaydettiğin çok belli. Emeğine sağlık iyi çalışmalar.