Hocam öncelikle eline sağlık. Çalışmaya gelecek olursak bildiğim kadarıyla logoda 5 olmazsa olmaz özellik içinde okunabilir ve algılanabilir olması geçmekte. Çalışmadaki kurgu ne kadar kuvetli olsada okunabilirlik açısından sıkıntı yaratacağı düşüncesindeyim. Saygılar.
Yosacım emeğine sağlık siyah beyaz çalışmaların göze oldukça tok ve güzel geliyor. Okunma açısından arkadaşlarımla aynı fikirdeyim.
bana göre uygulama olarak kaba durmuş
buna sebep olarak da kullanılan font, renk düzeni,
logonun açılı konumlandırılması vs... sayabiliriz
Çok teşekkürler Yunus'um , İrem'cim ve Kopukhasan...
Okunaklılık konusunda haklısınız...
Bu çalışmayı yapma amacım daha önce yapılmamış olanı yapmak ve algıda gelişimdi. Şöyleki;
Günde onlarca kez elimize aldığımız kalemin yazı dilindeki ilk harfinin aslında kendinide sembolize edeceğinin farkına varma çabası. İlk aşamada KALEM diye başlamıştı, ancak KALEM kısa bir kelime olduğu için KARAKALEM olarak değiştirdim...KALEM yazısındaki ilk harf olan K'nın aslında karşılığı olan objenin ucunuda simgeleyebileceğinin farkına varmak ilk önceliğimdi.
Bu amaç uğrunda algıyı zorladığımı düşünüyorum,gelişimdeki asıl çabada bu olmalıdır diye düşünüyorum(ki gelişim amaçlı yapılan bir çalışma) , ancak uygulamada sıkıntı olduğu doğru...
İlgi gösterdiğiniz için tekrar teşekkürler...