K.Çakır
♾️Grafik Gurusu♾️
Illustrator CS4'te bir belge karakter stilini (Character Style) diğer belgede de kullanmak istiyorum. Karakter stilini diğer belgelere nasıl aktarabilirim?
İyi fikir, teşekkürler. Fakat yine de tam çözüm değil, böyle basit bir özelliğin Illustrator gibi bir yazılımda olmaması da ilginç.Template yöntemi bence işine yarar. önce boş bir sayfa açıp karakter stillerini oluştur. sonrada save as tamplate yapıp kaydet daha sonra yeni bir sayfa açarken sürekli new tamplate i kullan kaydettiğin boş tamplate sayfası karakter sitillerini her açtığında karşına çıkarır.
indesign'dan bahsediyor olmayasanız. illustrator'de ""character style"" diye birşey yok.
gerek duymadığım şeyleri kullanmadığım için bilmiyor olabilirim, ""eye dropper"" varken bi rçok kullanıcı style kullanmaz... style gerektiren çoklu sayfalı işleri ID de yapmayı tercih ediyorum. Ayrıca cs2 konferansında illustrator'de CStyle olmadığını söylemişti adobe yetkilileri, o bilgiyle direk cevap verdiğim için sonra araştırma gereği duydum ve olduğunu duyunca da bunu belirttim...Anladığım kadarı ile sonraki sürümlerde eklenmiş ya da tanıtımda yanlış söylenmiş... Ama dediğim gibi gerek görmediğimden şu an cs4 kullandığım halde bende bunu ancak bu etiket sayesinde öğrenebildim.
bunun üzerine yorum yapmak sizin karakter yapınızla alakalı ki bu beni ilgilendirmez...
Ancak,
kulağınıza küpe bir iki ayrıntı vereyim;
program bilgisi grafikerliğin kanıtı değildir...
ve bu kafayı değiştirmenizi tavsiye ederim...
yoksa sizden grafiker değil sadece operatör olur. ki sorun değil. operatörler de sektörümüz için oldukça değerli ve gereklidirler.