Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Karamel efekti oluşturma

wwaslıww

👑Efsanevi Grafiker👑
KARAMEL EFEKTİ OLUŞTURMA

•Program: Adobe Illustrator
•Version: CS3

Son Hali:

Adım1
580x600 px boyutlarında yeni bir belge oluşturun. Sonra, Line Segment Aracı (backslash) ile 600px uzunluğunda ve CMYK değerleri ile bir çizgi çizin: C=40, M=65, Y=100 ve K=35.

Adım 2
Hattı seçin ve Effect> Distort & Transform> Zig Zag. Aşağıdaki kırmızı ile gösterilen değerleri girin.Bu etki gibi bir dalga olarak sıvı görülen yapacaktır.

Adım 3
Object > Envelope Distort > Make Warp (Alt + Shift + Komut + G).Aşağıdaki değerleri girin.

Adım 4
Object > Expand seçin ve dalga kullanarak genişletin

Adım5

Sonra, bir damla sıçrama efekti ekler. Direct Selection Tool (A) grubu ilk çapa seçin ve yukarı doğru sürükleyin. Anchor Point Tool ile ekle (+), bağlantı noktalarını bir çift ekleyin ve sonucu aşağıdaki gibi almak için kolları ayarlayın. Sonradan yansıması için kullanacağı bu rakamın yedeğini bulundurun.

Adım 6

Karamel etkisi için temel hazırdır. Ardından, şekil seçin ve Effect> 3D> Revolve. Diğer Seçeneklere tıklayın ve aşağıdaki kırmızı ile gösterilen değerleri girin.

Adım 7

Şimdi zıplatma açılan bazı yansıması ekleyeceğiz. Adım 5 yedek kopyasını tut ve yatay Nesne kullanarak Object> Transform> Reflect. Sonra, kırmızı bölgede Direct Selection Tool (A) ile gösterilenleri silin.

Adım 8

Rakam seçin yansıyan ve Effect> 3D> Revolve. 6. adımdaki aynı değerleri girin. Özel olarak Gölgelendirme Renk değiştirin ve beyaz bir gölge atayın.

Adım 9

Gölge doğrultusunda zıplatma damla ile grafik pozisyon. Ardından,% 20 olan Transparency ayarlamak ve bakış açısı ile mat olan yüksekliği azaltmak.

Aşağıdaki çalışmadaki su etkisini aynı yöntemle oluşturduk.Sizde aynı yöntemle oluşturabilirsiniz.

Not:Arkadaşlar ders alıntıdır.Çeviri bana aittir!!!