Kısa bir süre önce kartvizit tasarlamaya başladım.ve hala deneme aşamasındayım.Bu çok kısa sürede (gerek kendi çalışmalarım için yapılmış yorumlar,gerekse izlediğim diğer çalışmalardan) edindiğim tecrübeleri seninle paylaşmak istiyorum.
1)Çok çok mecbur olmadıkça,kartvizitin üstünde asla resim kullanma.
2)Gerek renk gerek vektorel olarak sade bir tasarıma yoğunlaş...
Yanlış anlama,ben sana böyle yap,demiyorum.Dediğim gibi aldığım tepkiler,artı,izlediğim diğer çalışmalarda verilen tepkiler genelde bu yöndeydi.
Şimdi bu genel kanının yanında kendi yorumumu paylaşmak istiyorum.Tamam anladım,firmanın adı Sultan,neden üstüne basa basa (arkaplan obje) bunu vurgulamak için çaba harcıyorsun.Mesela 2.çalışmana baktım,yeniçeriden vazgeçememişsin.Şunu söylemek isterim ki,bu kartvizit tasarmına geçmeden önce internette onlarca çalışmaya baktım.Ya adam mükemmel bir tasarım yapmış (100 tane yorumun 97 si beğenmiş 3 ü de fena değil demiş) ve tasarım dediğim şey,kartın üzerinde siyah bir gradient,Siyah zemin üzerine yeşil renk yazı bölümü (isim,ünvan adres falan filan.)Çok da güzel bir logo.Ve hakikaten nasıl yapmış nasıl yerleştirmişse kartın üzerine beni büyüledi.Sana naçizane tavsiyem,böyle ağır zeminlere (1.ve 2.çalışmadaki,hele hele resimlere) gerekmiyorsa hiç girme.Biraz düşünürsen hiç resim kullanmadan,en fazla 1 vektorel objeyle,ve konuya uygun güzel bir fontla vermek istediğin mesajı rahatlıkla verebilirsin...Yoksa iş illaki bişeylere vurgulamaya kalsa,düşünebiliyormusun?Adam uluslararası nakliyatçı,hadi diyor bir kartvizit tasarla,başlıyorsun,bi gemi koymaya,dur diyorsun şunun yanına bir kargo uçağı koyim,du bi tane tır olsun,bi tane kargo kuryesi,ofis resmi,derken herhalde verilmesi gereken en önemli mesaja (kişisel bilgi,iletişim bilgisine) yer kalmıyacak.
Kaldı ki,senin işin zor,neden?kartvizit tasarlıyorsun ve yaptığın kartvizitin üzerinde,meslek kısmında "kartvizit tasarım" yazıyor.Yani o yaptığın kartvizit senin referansın.Mükemmel olmalı ki,o kartviziti eline alan adam,"kartvizit tasarım" yazısını gördüğünde,düşünmeden sana sipariş versin....
Biraz uzun oldu galiba
Kusuruma bakma
Naçizane düşüncem budur.
Hayırlı çalışmalar diliyorum...