Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

katalog montajı yardım

panersin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
herkese merhaba

20x20 boyutlarında 38 sayfa + kapak katalog tasarımını 70x100 forma kağıdına nasıl montajlayabilirim.

teşekkürler

Fatos KESKİN

👑Efsanevi Grafiker👑
İlk önce şunu sormak istiyorum bastıracağınız ofset baskı makinasının ebadı 70x100 mü, yoksa 50x70 mi ?

panersin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben sadece tasarımı hazırlayıp başkaına ileteceğim,onlar bastıracak ama sanırım 70x100

yalciner80

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Eksik bilgilerle montaj vakit kaybıdır.

ben sadece tasarımı hazırlayıp başkaına ileteceğim,onlar bastıracak ama sanırım 70x100

Bu işte kesin kanaat çok önemlidir. Yoksa işi 70x100 cm'e montajlarsan vakit kaybından başka bir işe yaramaz. Sana tavsiyem öncelikle işin CTP mi yoksa filmmi alınacağını öğren daha sonro işin hangi ebat makinede hangi kağıt ebadına basılacağını öğren. Daha sonra cilt şeklini öğren. Daha önce hiç montaj yapmadıysan bir film atölyesine işlerini PDF olarak veya kopmle hangi programda yaptıysan resimleriyle vs götür. Montaj programında 15 dk. montajlansın. Yok elde montajlayacaksanda önce forma planı hazırla bilmiyorsan kırımcıdan veya matbaacıdan forma maketi al üzerinde ara boşlukları falanda yazsın. Bu şekilde montajla. Hiç uğraşmak istemezsen Matbaaya PDF olarak gönder. Onlar halleder...

panersin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
teşekkür ederim

forma kesin 70x100 öğrendim.

doğrudur ilk kez montajlıcam.daha önce ki işlerimde hep matbaa hallediyordu bu işi.ama bu kez farklı bir iş, montajlı istendi.
dediğiniz süreçleri izlemeye vaktim yok malesef

panersin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
daha pratik bir çözüm yolu olan varsa sevinirim...:sadsmile:

GRAFİMERVE

♾️Grafik Gurusu♾️
bende aynı durumdayım şuan katalog tasarımı yapıcam şuanda onu baskıya nası göndercem bilmiyorum:D
hade hayırlsı.

Fatos KESKİN

👑Efsanevi Grafiker👑
Şunu söylemek istiyorum ölçünüz 70x100 kağıda göre çok fireli. Aslında hangi matbaada bastıracaksanız bu işi ordan size montaj planı vermeleri lazım. Siz tasarımı hangi programda yaptınız ?

panersin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
adobe illustrato de yaptım, bana 70x100 dediler ama ...peki ben montajsız versem onları uğraştırmadan ne şekil verebilirim,tek tek sayfalar olarak mı yoksa hepsini bir çalışma sayfasındamı toplayayım...

postaki

👑Efsanevi Grafiker👑
tek tek sayfalar halinde, 3 er mm taşırmalı ve pdf dökümanı olarak verebilirsin.
Ancak, matbaanız büyük bir ihtimalle 64x90 kağıt kullanarak baskı yapacaktır.
Yanlız ciddi bir problem var 38 + kapak diyorsunuz, bu 38+4=42 yapar ki bu sayı forma düzenine uymayacaktır. Eğer ki 38 + kapak derken 38 sayısının içinde kapak ve arka kapak içleri var ise zaten 36 sayfa içler 4 sayfada kapak olacaktır o zaman problem yok.
1.5 forma içler + kapak montajı olarak işiniz montaj yapılabilecektir.
En doğrusu bunu matbaanızla paylaşmanız.

Çünkü katlama şekli, tel dikiş mi amerikan ciltmi oluşu, montajın şeklini belirler.

Fatma Keskin'in dediği gibi 70x100 montajlamak fireli olacaktır. Bu da kağıt israfından başka bir şey değildir.

Kolay gelsin.

yalciner80

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Pdf

adobe illustrato de yaptım, bana 70x100 dediler ama ...peki ben montajsız versem onları uğraştırmadan ne şekil verebilirim,tek tek sayfalar olarak mı yoksa hepsini bir çalışma sayfasındamı toplayayım...

Değerli kardeşim. Sanırım yukarıdaki yazımı dikkatlice okumadın ki şimdi bu soruyu soruyorsun. Yinede cevabını vereyim. Baskı kriterlerine uygun bir şekilde yani dokümanda kullandığın renkler ve resimler CMYK olmasına dikkat ederek. PDF yaparsan hiç bir sorun ile karşılaşmazsın. Yalnız resimlerde gerekli renk ayrımlarını yerine getirmeni tavsiye ederim. Yoksa bazı resimlerin çok koyu veya gerekli kontastları vermezsen çamur gibi çıkabilir.
Ama sen önce nasıl göndereceğine karar vermelisin. Birde işi montajlı istemeleri bana pek mantıklı gelmedi. Bunu isteyen matbaa olacağına ihtimal vermiyorum. Onlar genelde ya çalışmayı isterler veya film olarak isterler. Sanırım işi yaptığın müşteri senden bunu montajlı istiyor. Ama seni uyarırım bence montaj işine tam öğrenmeden girişme montaj aşamasında meydana gelebilecek her türlü yanlışlık sana maledilecektir. Bunu unutma...