Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Kelime arası sorunu

naru

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba, zaman zaman iki yana yasla vb seçenekleri seçtiğim zaman bazı kelimelerin arası açılıyor. Örnek görüntü ekledim. Bu soruna nasıl bir çözüm bulabilirim yardımcı olabilecek birisi var mı acaba

Yardımcı olan büyüklerim ve arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim.

Benzer konular

naru

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bu konuda yardımcı olabilecek kimse yok mu?

rhinokurt

🌟Usta Tasarımcı🌟
Yazıyı seçin, Character kutusundaki Language satırını Turkish yapın.

ThreeBuddha

🏆Pro Tasarımcı🏆
Yaptım düzelmiyor aynı :(

Tireleme kullanabilirsiniz sıkıntı olmayacaksa, bazı uzun kelimeler yan yana geldiği için kelime aralarının bu kadar açılması kaçınılmaz olabiliyor tireleme bir çözüm olabilir

naru

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Tireleme kullanabilirsiniz sıkıntı olmayacaksa, bazı uzun kelimeler yan yana geldiği için kelime aralarının bu kadar açılması kaçınılmaz olabiliyor tireleme bir çözüm olabilir

tireleme derken satır sonlarına gelen kelimelerin kesilmesini diyorsunuz demi?

Farklı character seçeneğinden farklı dil seçeneklerini seçtim ama düzelmedi. sizin dediğiniz gibi tirelemeyi aktif hale getirdim düzeldi fakat sütun sayısı artınca ve sütunlar daralınca tireleme çirkin gözüküyor diye pek tercih etmiyordum ama yapacak bir şey yok sanırım.

Bilgiler için yardımda bulunanlara çok teşekkür ederim saygılarımla

Farklı çözüm önerisinde bulunabilecek olan varsa konuyu takip ediyorum

grafikerler

🌱Yeni Üye🌱
Galatasaray'ın kelimendeki
Birinci çözüm: apostrofdan sonra bir boşluk ver. Apostrof satır sonuna gelirse İMLADA aynı zamanda tire anlamı taşır.
İkinci çözüm: Göster gizle karakterlerini kullanarak bak. satır sonlarında bazen öyle karakterler var ki paragrafı yayıyor. öyle bir karakter varsa sil.
üçüncü çözüm: tüm metnini seç metin özelliklerinden Türkçe nitelik kazandır.
Dördüncü çözüm: olmuyorsa elinle tirele...

ThreeBuddha

🏆Pro Tasarımcı🏆
tireleme derken satır sonlarına gelen kelimelerin kesilmesini diyorsunuz demi?

Farklı character seçeneğinden farklı dil seçeneklerini seçtim ama düzelmedi. sizin dediğiniz gibi tirelemeyi aktif hale getirdim düzeldi fakat sütun sayısı artınca ve sütunlar daralınca tireleme çirkin gözüküyor diye pek tercih etmiyordum ama yapacak bir şey yok sanırım.

Bilgiler için yardımda bulunanlara çok teşekkür ederim saygılarımla

Farklı çözüm önerisinde bulunabilecek olan varsa konuyu takip ediyorum

Tireleme işinizi görmediyse tek bir çözüm yolu kalıyor "justification" ayarlarıyla oynamak. Paragraf menüsünden bu bölüme gelerek özellikle "letter spacing" ve "glyph scaling" değerleriyle oynayarak sorununuzu çözebilirsiniz.