Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

kendi çapımda ''büyübozan''

geceyuruyen35

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar yeni sayılırm ilüstrasyonda, hiçbir eğitimim yok bu konuda, kendi çapımda birşeyler yapmaya çalışıyorum. Her türlü yorumlarınızı bekliyorum...

graphic1n.jpg

graphic2.jpg

graphic4t.jpg

graphic5.jpg

graphic6c.jpg

ataaa

🌟Usta Tasarımcı🌟
calısmaların guzel.ılerletmenı dılerım calısma kalıtenı..sadece ılk calısmanda ''meleklerın pis işlerini biz yaparİz yazmıssın'' bunu soylememın nedenı kulp takmak degılde ıs bıtınce tekrar gozden gecırmek gerekebılıyor ;) bende kendı calısmalarımda karsılasıyorum boyle ;) kolay gelsın...

geceyuruyen35

🌱Yeni Üye🌱
Teşşekkür ederim yorumların için, Birde ''Bizler meleklerin pis işlerini yaparız'' kısmınıa açıklama getiriyim; Kafamda tasarladığım bir hikaye var, çizgiroman oluşturmayı düşünüyorum, adındada anlaşılacağı gibi büyücülerin oyunlarını bozan bir karakter, kuran dada yazar insanlara büyü yapmayı öğreten harut ve marut adında iki melektir ama iyi niyetle öğretmiştirler ama şeytanın vesveseleri sonucu insanlar kötü amaçlar için kullanmıştır. Büyüyü bozmak için büyü yapmak gerekir, meleklerde bunu yapamıycakları için bu karakter onların işlerini yapıyor... (Nerdeyse hikayeyi anlattım :) ) Tekrar teşekkür ederim...

CracKer63

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Keşke Yaşlı Olmasaymış Daha Güzel Olurdu :D

geceyuruyen35

🌱Yeni Üye🌱
İki karekter var aslında yaşlı olan ana karakter ama işi çırağına öğrettikten sonra çekiliyo aradan ve deviantart logosu için açıklama getiriyim deviantart logolu çalışmalar benim o sitede geceyuruyen adı altında yayınladığım resimlerim, orjinalleri pc'im çalınınca gitti bende oradan indirip yayınlamak zorunda kaldım, aslında şimdi aklıma geldi, o siteden logoyu kaldırıpta yayınlayabilirim. teşşekkür ederim yorumlarınız için...

stany

🏅Acemi Tasarımcı🏅
eline sağlık

Imperatore34

🌟Usta Tasarımcı🌟
Teşşekkür ederim yorumların için, Birde ''Bizler meleklerin pis işlerini yaparız'' kısmınıa açıklama getiriyim; Kafamda tasarladığım bir hikaye var, çizgiroman oluşturmayı düşünüyorum, adındada anlaşılacağı gibi büyücülerin oyunlarını bozan bir karakter, kuran dada yazar insanlara büyü yapmayı öğreten harut ve marut adında iki melektir ama iyi niyetle öğretmiştirler ama şeytanın vesveseleri sonucu insanlar kötü amaçlar için kullanmıştır. Büyüyü bozmak için büyü yapmak gerekir, meleklerde bunu yapamıycakları için bu karakter onların işlerini yapıyor... (Nerdeyse hikayeyi anlattım :) ) Tekrar teşekkür ederim...

Çalışmalarınız güzel, çizgi roman oluşturma fikriniz de güzel ancak Kuran ile ilgili anlattığınız mantaliteye göre bir çizgi roman yapacaksanız size yanlış bildiğiniz bir konuda açıklık getirmek isterim. Harut ve Marut adlı iki melek insanlara büyüyü iyi veya kötü herhangi bir nedenle öğretmek için gönderilmemişlerdir. O iki melek sadece insanlara bir imtihan olarak gönderilmişlerdir. O melekler ''Biz sadece bir fitneyiz (Bizden alacağınız her türlü bilgi haram ve fitnedir anlamında), bu yüzden kesinlikle bize yaklaşmayın ve büyü hakkında sorular sormayın'' diye uyarmışlardır. Yani insanları uyarıyor ve kendilerine bu konuda sorular sormayan insanlara birşey öğretmiyorlardı. Dolayısı ile bu iki meleğin insanlar için bir imtihan olduğu sonucunu çıkarmak elbette mantıklı olur. (En doğrusunu Allah bilir)

Konu ile ilgili açık bir ayet aynen şöyledir;

--(Bismillahirrahmanirrahim)--

"Ve onlar, Süleyman'ın mülkü (nübüvveti) hakkında şeytanların anlattıklarına uydular. Süleyman inkâr etmedi; ancak şeytanlar inkâr etti. Onlar, insanlara sihri ve Babil'deki iki meleğe; Harut'a ve Marut'a indirileni öğretiyorlardı. Oysa o iki melek: "Biz, yalnızca bir fitneyiz, sakın inkâr etme" demedikçe hiç kimseye sihir namına bir şey öğretmezlerdi. Fakat onlardan erkekle karısının arasını açan şeyi öğreniyorlardı. Oysa onunla Allah'ın izni olmadıkça hiç kimseye zarar veremezlerdi. Buna rağmen kendilerine zarar verecek ve yarar sağlamayacak şeyi öğreniyorlardı. Andolsun onlar, bunu satın alanın, ahiretten hiçbir payı olmadığını bildiler; kendi nefislerini karşılığında sattıkları şey ne kötü; bir bilselerdi." (Bakara Sûresi 102. ayet)

---
Burdan da anlayacağınız üzere Melekler pis işler yapmazlar, Allah'ın izni ve emri dışına çıkmazlar, günah işlemezler, nefislerine uymazlar...

Saygılar...