seruvenist
♾️Grafik Gurusu♾️
"Kendi iş yerime logo yaptım nasıl oldu" sorusunu nedense normal karşılıyoruz. Hâlbuki bana hiç normal gelmiyor. Çünkü bu soruyu soranlar ya internet kafe sahibi oluyor ya bir market sahibi ya da bunun gibi bir sektörün sahibi. Peki bu insanlar kendi iş yerlerine nasıl logo yapıyorlar. Bizim mesleğimiz madem herkesin yapabildiği bir meslek neden bu işi yapmak için diretiyoruz? Bu işin bu hale gelmesinin nedeni ne acaba? Ya da şöyle sorayım. Böyle bir soruyu küfür gibi algılamamamızın nedeni ne? Bence nedeni bizde kendi işimizin tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz. Hiç logo niteliği taşımayan şeylere iyi niyet diye logolara yapılabilecek yorumlar yapabiliyoruz. Çünkü grafik tasarım dersi almadık. Tasarımda dikkat edilecekleri bilmiyoruz. Çalışma ölçütlerini bilmiyoruz. Bu yüzden olsa gerek ki iki süslü şekle logo diye yorum yapabiliyoruz.
Kendi iş yerime logo yaptım mantalitesi devam ettikçe bu sektör değer kaybetmeye devam edecek. Bizde bu mantaliteyi hala iyi algılayıp bu çalışmalara logo sıfatı yükleyerek yorum yapmaya devam edeceğiz.
Kimse bu yazımı kişisel olarak algılayıp savunma mekanizması ile yorum yapmasın lütfen. Yorumlarınız daha çok neler yapılabileceği yönünde olursa sevinirim. Ya da sizlerin gördüğü başka sıkıntılar yönünde. Herkese teşekkür ederim.
Kendi iş yerime logo yaptım mantalitesi devam ettikçe bu sektör değer kaybetmeye devam edecek. Bizde bu mantaliteyi hala iyi algılayıp bu çalışmalara logo sıfatı yükleyerek yorum yapmaya devam edeceğiz.
Kimse bu yazımı kişisel olarak algılayıp savunma mekanizması ile yorum yapmasın lütfen. Yorumlarınız daha çok neler yapılabileceği yönünde olursa sevinirim. Ya da sizlerin gördüğü başka sıkıntılar yönünde. Herkese teşekkür ederim.
Son düzenleme: