Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Kesimde gitme ihtmaline karşı kuşku

igoala

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Tasma payı 3 mm verdiğiniz bir çalışmada çalışmanız en fazla ne kadar içerden kesilir?
Ya da riskli bir çalışma yapan oldu mu ya da bilgisi olan arkadaşlardan yardım...
Kesim payından ne kadar içe çalışmak gerekir?
Ama istenen çok kenara yakın bir çalışma ise ne yapılmalı?

jasmine

🌱Yeni Üye🌱
3 mm iyi bir pay ancak işini garantiye almak istiyorsan 5 mm kesim payı verip çalışmanı da en az 1 cm içerden yaparsan garantiye almış olursun korkulu rüya görmene gerek kalmaz..

kenara yakın isteniyorsa boşlukları zeminle kamufle edebilirsin

igoala

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
rnekwa6.jpg
bi resimli örnekle anlatayım...

Son düzenleme:

Gökhan TEKİN

ARTniyetli
👑Efsanevi Grafiker👑
Arkadaşlar yazdığınız mesajdan sonra yine mesaj yazmanız flood mesajına girer. Buda bir süre sonra sitemizin sistematik alt yapısını yavaşlatmaktadır. Bunun için mesaj yazdıktan sonra eğer herhangi bir ekleme yapmak istiyorsanız düzelt butonunu kullanınız. Ayrıca foruma resim yüklemeyi soruyorsanız imzamda yazıyor...

Kolay gelsin...

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
taşma payından sonra net calısma alanını vermek ısının duzgun gorunmesı senın bahsettgın rısklerı unutmak ıcın en dogru yaklasım.

ama ışınden ışıne bu calısma alnın farklılık gosterır. mesela bır a4 calışmada ben 1 er cm ıcten bazen de 1,5 cm ıcerden calısıyorum
ote yandan yıne bu a4 calısmayı 5 mm ıcten calısmayı hıc dusunmedıum bıle
cunku en azından estetık olarak goze hoş gorunmeyecektır.

ote yandan bır kartvızıt ıcın de calısma alanını 5 mm ıcten yapsak bu sefere de karttakı bılgılerı yerlestırebılmek ıcın calışma alanım cok dar olacaktır.

yanı kısacası
bu calışma alanı tamamıyla senın gorsel yaklasımına kalmıs bır sey bana gore ama yıne tekrar edeyım gorsellıgı simetri ve estetiği goz onune alarak bu payı bırakman gerekıyor

kolay gelsın arkadasım

igoala

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
taşma payından sonra net calısma alanını vermek ısının duzgun gorunmesı senın bahsettgın rısklerı unutmak ıcın en dogru yaklasım.

ama ışınden ışıne bu calısma alnın farklılık gosterır. mesela bır a4 calışmada ben 1 er cm ıcten bazen de 1,5 cm ıcerden calısıyorum
ote yandan yıne bu a4 calısmayı 5 mm ıcten calısmayı hıc dusunmedıum bıle
cunku en azından estetık olarak goze hoş gorunmeyecektır.

ote yandan bır kartvızıt ıcın de calısma alanını 5 mm ıcten yapsak bu sefere de karttakı bılgılerı yerlestırebılmek ıcın calışma alanım cok dar olacaktır.

yanı kısacası
bu calışma alanı tamamıyla senın gorsel yaklasımına kalmıs bır sey bana gore ama yıne tekrar edeyım gorsellıgı simetri ve estetiği goz onune alarak bu payı bırakman gerekıyor

kolay gelsın arkadasım
Söylediklerinde haklısın ama benim demek istediğim eğer tam sayfanın köşesine dayalı bir çalışma yapılacaksa yani kesildikten sonra sayfa köşesinde çalışmamız kağıda "0" olacaksa nasıl bir yol izlemeliyiz?

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
eger tam sayfanın dısına tasacak bır ogen var sa bunu tasma payına kadar ya buyutmenı yada tasma payınla sınırlı bırakmanı tavsıye ederım

HELİN

🏅Acemi Tasarımcı🏅
önce bir kartvizit boyutu çiz yani 80x50
daha sonra 74x44 çiz ve bu çizgiden dışarı taşma sonra küçük olan çizgiyi kaldırırsın