Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Kitap Kapağı Çalışmam - Loren Adası

graphicer35

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba arkadaslar,yorumlarınız için teşekkürler.

lorenoz6.jpg

Arkadaslar dizayn olarak bu yaptığım çalışmanın aynısını kullanarak başka bir yazarın kitap kapak çalışmasını yapacağım.Görünüm tamamen böyle olacak.Lütfen yorum ve eleştirilerinizi esirgemeyin.

graphicer35

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaslar birisi bana 1 hafta önce gönderilen herhangi bir işe bugün bile hala onlarca saçma sapan iletiler gelirken neden bizim çalışmalarımıza yorum almak için bu kadar kendimizi hırpaladığımız halde yorum alamadığımızı açıklar mı?
Bu forumda en dikkat ettiğim olay gruplaşmaların olduğu.Yaklaşık 2-3 aydır üye olduğum forumda birkaç arkadaşın isyan ederek tamamen çıktığına şahit oldum.O zamanlar neden olduğunu düşünürken şimdi onlara hak veriyorum.
Bu gruplaşmalar bitmedikçe ve saçma sapan yorumlarla forum kirliliği bitmedikçe bende artık giriş yapmayacağım.İnsanlar " bana da 100 adet gönderiver " gibi saçma sapan yorumlarda bulunurlarken ben ve benim gibi arkadasların gayet ciddiyetine karşı bir antipatinin sözkonusu olduğu bir yer...Tek kelimeyle yazık...Herkese iyi çalışmalar.

tirEdsOuL

♾️Grafik Gurusu♾️
hemen hemen ayni tarihlerde üye olmuşuz, bende burada kimseyi tanimiyordum ama ben kimsenin böyle bir gruplaşma içerisinde olduğu kanisina varamadim.. çalişmami ekledim yorumlarimi aldim, paylaşimlari ekledim teşekkürümü aldim.. eğer bahsettiğiniz gibi bir durum varsa oratada ben aramizdaki farki bilmek isterim.. ayrica şunu da belirtmek isterim ki, madem yapilan yorumlari saçma sapan buluyorsunuz, neden hala bi yorum alma çabasi içindesiniz ?

graphicer35

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ben nasıl yorumların saçma sapan olduğunu belirttim yazımda.Genelleme yapmış değilim farkındaysanız.İşte hep aynı olay.Daha bizim ne yazdığımızı yada ne anladığımızı bilememe problemimiz var.

tirEdsOuL

♾️Grafik Gurusu♾️
Arkadaslar birisi bana 1 hafta önce gönderilen herhangi bir işe bugün bile hala onlarca saçma sapan iletiler gelirken neden bizim çalışmalarımıza yorum almak için bu kadar kendimizi hırpaladığımız halde yorum alamadığımızı açıklar mı?

yukarıdaki cümleniz ile aşağıdaki cümleniz bir değil, ilk önce bence ne yazdiğinizin farkina varin.. yukaridaki cümlenizde bahsettiğiniz bir hafta önceki konuya yapilan yorumlarin hepsi, aşağıda verdiğiniz örnekte ki gibimidir? eğer öylese linkleri verin bizde farkina varalim..

İnsanlar " bana da 100 adet gönderiver " gibi saçma sapan yorumlarda bulunurlarken ben ve benim gibi arkadasların gayet ciddiyetine karşı bir antipatinin sözkonusu olduğu bir yer...Tek kelimeyle yazık...Herkese iyi çalışmalar.

graphicer35

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Forumda geziniyorsanız bunun farkına varmış olmalısınız.Tek tek link bulmaya mı çalışayım bunca işin gücün işinde.Evet orda 2 tane msj almışsınız.Neden değerlendirmek istediğinizi seçiyorsunuz? Ayrıca böyle curcuna yaşanınca bakıyorum ki birden hareketlenme oluyor-msj lar çoğalıyor ve herkes konuya ilgi duymaya başlıyor.İşte bizim milletimiz.Hep bundan kaybediyoruz.Herkes işine geleni görür gelmeyeni görmez.Bu son msj; İstediğimiz gibi değil hak ettiğimiz gibi yaşayalım.Anlayan anlar.

irm.art

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
emeğine sağlık arkadaşım ama fikrimce ön kısımdaki fotograf...acaba o kadr gusel bır kareyı cok hafıf hatlarla cerceve içine alınmıs oldugundanmıdır anlam veremedım gözüme hoş gelmedi bi rafta düşünürsek bi albenisi yok sadece o fotograftan yola cıkarak zemınde bişiler yapsak nasıl durudu acaba ? arkadaki anlatım kısmınında fontu cok duz ve sıradan geldi ıtalıc olsa bence daha estetik durabilirdi
yinede emeğine sağlık

tirEdsOuL

♾️Grafik Gurusu♾️
benden ondan bahsediyorum zaten, sizle hemen hemen ayni zamanlardan beri burdayiz ama ben bahsettiğiniz şeyleri farkedemedim.. belki de sizin baktiğiniz konulara ben bakmadim.. onun için hakliysaniz, o saçma sapan yorumlu konulari gösterin ki, bizde yaninizda olalim.. ayrica curcuna yaşaninca hareketlenme oluyor diyorsunuz ama konuda sadece ikimiz konuşuyoruz ve yine o kadar insanin günahina giriyorsunuz..

isaygi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sebebiniz ne olursa olsun tavrınızın hoş görülecek yanı olmadığını söyleyebilirim... Buradaki geçmişinizi bilemiyorum ancak bu tarz forumlarda bunların olması doğaldır...

Dediğiniz gibi gruplaşmaların olduğunu varsayalım sizinde bunlardan birinde olduğunuzla devam edelim....Şimdi bu gruptaki arkadaşların nezaket adına birer birer uğrayıp....oooo süper.....şahane olmuş tebrikler..... harikasın devam et.... Muhteşemsin yürü be koçum gibilerden yorumlarda bulunsalar bunun sana ne gibi faydası dokunacak sanıyorsun.... Ki yapılanlara eleştiri demek mümkün değil....şakşakçılık....Körlerle sağırlar...birbirini ağırlar misali..

Umarım mesajı almışsındır..

Gelelim işine....Kötü olmamakla beraber iyi olduğu da söylenemez...benim dikkatimi çeken bir iki hususu belirtmeliyim...

1) Neden tüm görsellerde bevel emboss var?....gereklimi?
2) Beyaz çerçeve kesime çok yakın...dış bantı dar yapmış enaz 1 cm'e çek...kesimden kaynaklanacak hatalar daha az hissedilir
3) Arka kapaktaki yazı gereğinden fazla büyük ve font seçimi hatalı
4) Yayıcının künyesi okunmasın diye mi script bir font seçip okunmasını güçleştirdin?
5) Sırt payından sonra beyaz çerçeve her taraftan eşit kalacakmı?

Bu sorunları halledersen biraz daha kapak olacaktır sanırım...

aliimren

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.aliimren.com
Bence hiç hoş bir çalışma değil. Ön kapakta resmin yerleşimi ve yazı orantısız boşluklar orantısız. Arka kapak font boyları ve resimlerin yerleşimindeki dengesiz duruş ile yine kötü. Bloklamalar da iyi olmamış. Arka kapakta yazının sağ tarafı çizgilere yaklaşmış vs. vs.

the_one

♾️Grafik Gurusu♾️
basit, bunu ben bile yapabilirim :))

Yorum yaparken ölçülü olmakta fayda var.Hiç kimse uğraştığı bir çalışmasına başarılı ya da değil bu şekilde yorum yapılması istemez.Düşüncelerinizi yansıtan kelimeleri seçerken bunu unutmamak lazım.Kolay gelsin.

slmmm

🌟Usta Tasarımcı🌟
konuya bakıldığında adamın yıllar önce çekilmiş bir resmi ama kitabın ön yüzüne bakıldığında yeni günümüzde olan ada resmi bence ada daha bir tarihi ada olabilirdi en azından bir gizemlilik uyundırır + 2 ayrı ada resmi koymuşsun ve orta yerede adanın küçütülmüş halini koymuşsun gereksiz olmuş bence

burhandmr

🌟Usta Tasarımcı🌟
olmamis diye baslmak zorunda kaldim kusura bakma, arka kapaktaki yazilar resim font punto kullanimi olmamis daha derli toplu olabilir. tüm arka kapagi kaplamak zorunda degil, yazilar kenarlara cok yakin, daha küçük bir alanda daha küçük bir puntoyla sag sol bloklu yazarsan daha güzel olur bence, sirttaki yazilar olmamis büyük kalmis sırta koydgun resim hiç olmamis hiç koyma bence, kapak icin biraz daha yaratici olmalisin bu sekilde kitap tehgahtan alicisini cagirmaz, emegine saglik ama üzerinden biraz daha calis

graphicer35

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bence hiç hoş bir çalışma değil. Ön kapakta resmin yerleşimi ve yazı orantısız boşluklar orantısız. Arka kapak font boyları ve resimlerin yerleşimindeki dengesiz duruş ile yine kötü. Bloklamalar da iyi olmamış. Arka kapakta yazının sağ tarafı çizgilere yaklaşmış vs. vs.

Sayın arkadaşım sen daha dün bu foruma bir daha girmeyeceğini söylememiş miydin bu bir...

Benim çalışmlarım hakkında yorum yapmayacağın konusunda da anlaşmıştık bu iki...

Bu kitap kapağı gerçekten orada yazan yazarın kitap kapağıdır.Sadece fontlarda değişiklik yapılmıştır. Sen süper bir grafiker olabilirsin kendine göre.Başkaları bu şekilde düşünmüyor olabilir bu üç...

Orada orantısız hiçbir şey yok.Tüm görseller milimetresine kadar ölçülerek yapılmıştır.Upload olayı bazen kaymalara sebep olabilir bu dört...

Birçok kendini grafiker sanan şahsiyetler gibi hazır template üzerine 2 font yazarak tasarım yapmıyorum ben.İşin kolayına kaçanlardan değilim bu beş...

Daha çok sayılacak şeyler var fakat zamanım yok.

Son düzenleme:

graphicer35

🏅Acemi Tasarımcı🏅
basit, bunu ben bile yapabilirim :))

Sayın kedici kardeşim sen kedilerinle ilgilen istersen.Bu işle uğraşan herkes gördüğü şeyi tam olarak olmasa bile yaklaşık olarak benzetip yapabilir.
Grafik işiyle ve 2 programla 2 ay uğraşan 10 yasındaki çocuk bile burada gördüklerini benzetebilir. Önemli olan gördüğünü yapabilmek değil baskı sonrası ortaya neyin çıkacağıdır.Bunu kafanın bir köşesine not et.Saygılar...