Neler yeni

Kitap Kapağı Renginde Sorun Yaşıyorum

AyCii

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.aycii.com
Arkadaşlar, bir kitap kapağı tasarımı yaptım. Çalışma penceremi de CMYK yaptım. Netten pantone kataloğundan istediğim rengin CMYK Kodlarını uyguladım. Tiff olarak kaydettim. Fakat çalışmama bakınca rengi daha farklı görünüyor. Acaba baskıda kullandığım kodların rengi mi gelir :) , yoksa ekranda gördüğüm renk mi? :(

Yanlış yaptığım bir noktamı var acaba? Bu pantone olayını da burada araştırdım biraz kafam karıştı gibi :)

Benzer konular

Hugareva

♾️Grafik Gurusu♾️
tiff formatını windows resim görüntüleyicinden bakınca bazen renkler çok farklı çıkar.

Siz tasarımı yaptığınız programdan bakın.

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Arkadaşlar, bir kitap kapağı tasarımı yaptım. Çalışma penceremi de CMYK yaptım. Netten pantone kataloğundan istediğim rengin CMYK Kodlarını uyguladım. Tiff olarak kaydettim. Fakat çalışmama bakınca rengi daha farklı görünüyor. Acaba baskıda kullandığım kodların rengi mi gelir :) , yoksa ekranda gördüğüm renk mi? :(

Yanlış yaptığım bir noktamı var acaba? Bu pantone olayını da burada araştırdım biraz kafam karıştı gibi :)

Dijital çıktı almanızda fayda var.

ThreeBuddha

🏆Pro Tasarımcı🏆

Ekran görüntüsü sizi aldatmasın, ekranınızın kullandığı panelin çeşidinden renk kalibrasyonunun yapılmamış olmasına kadar bir dolu sebepten rengi farklı görebilirsiniz. Kullandığınız renk kodları neyse baskıda onu alırsınız.