eser38 kardeş,
iftira atar saçma sapan yorum yaptığımı sanmıyorum. Fotoğrafı bilinçli ve uygun anı bekleyerek çekmişsinizdir bunda problem yok.
Üstelik otomatik modda ens. kontrol etiğiniz ya da dikkat ettiğiniz oluyor mu merak ettim doğrusu !? ens. sürlerinin 1sn-2sn-3sn veya daha yavaş ens. sürelerini de pek ala ayarlar. Nasıl olur derseniz ortamdaki ışık değerlerini kendisi fotoğrafın en uygun olcak şekilde ayarlıyor (ki bu fotodada ortam biraz karanlık). Deneyin görün derim. Ayrıca pozlamayı bilmiyorsanız (ki bi yorumda bunu açıkca belirtmişsiniz) nasıl bilinçli çektiniz bu da bi soru işareti !?
Not: Exif bilgilerinizi gönderirseniz konu açıklığa kavuşacaktır.
Kalın sağlıcakla...
Sevgili Alman,
Bilgiler aşağıda. Benim iddiam otomatik çekmediğimdi, dolayısıyla "iftira atıp saçmalamak" dediğim şey, nasıl çektiğimi bilmediğiniz halde küçümser gibi "otomatik modda çekmiştir" demenizdi.
Bu konuda çok iddialı değilim, amatör olarak bile çok fazla uğraşacak zamanım yok maalesef. Ama elimden birçok makine (fuji s5700, nikon d40, canon 350d, olympus sp560uz) geçti. Bunların hiçbirinde bu ışık yoğunluğunda enstantenenin 2 saniyeden fazla açık kaldığını görmedim. Makine en uygun ayarı sağlıyor gibi bir şey söylemişsiniz, madem makine her şeyi kendisi en iyi şekilde ayarlıyor; neden o ayarları değiştirilebilir şekilde yapmışlar? Makine her şeyi ayarlasın, biz çekelim o zaman. Hem böylece gereksiz yere biliyordun, bilmiyordun tartışması da olmaz değil mi?
Hoşça bakın zatınıza...