Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Konya dan gelen grafiker aranıyor ilanlarına dikkat

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

swordfish-tr

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar.bende uzun süre Konya da yaşadım ve orda ajanslarda çalıştım halen kimi ajanslarda çalışan arkadaşlarımda var.Amacım Konya grafik tasarım ajanslarını karalamak değildir ve bu mesajım admin tarafından sabitlenirse sevinirim.
-1-Konya da çalışan birçok grafiker arkadaşım asgari ücretin altında çalışıyor
-2-Kendimde uzun süre orada meşhur bir ajansta çalıştım ama alamadığım param çok oldu,alabildiğim paraysa anca yol parama denk geldi.gerisini cepten yedim.
-3-Sigortanızın yapılması gibi bi şeyin birçok iş görüşmesinde adı bile geçmiyor
-4-Ajans sahipleri istiyor ki;gecenin kaçına kadar belli olmayan çalışma saatlerinde onların her türlü sıkıntısıyla da ilgilenin(yani demek istediğim sadece
grafikerlik yapmıyorsunuz.Çaycılık,temizlikçilik gibi işlerde size kalıyor,Konya genelindeki işyerlerinde sekreter temizlikçi gibi kavram yoktur çalışan oranın herşeyidir...)
-5-Ajans sahipleri istiyor ki onlara dolu dolu iş getiresin,çuvalla para kazandırasın,programları ve işletim sistemlerini en iyi şekilde kullanan personel olasın maaş gününden daha sonrasınıda bekleyebilesin,asgari ücretin altında ve primsiz çalışasın üstüne üstlük dışardan kendine ekstra iş almayasın.Olurda
dışardan kendine iş alırsan ve yaparsan yakanı bırakmayacağını söyleyenlerde var.
Bu sorunlar birçok tasarımcı arkadaşın yaşadığı sorunlar olduğundan burada
paylaşma gereği duydum sadece Konya değil hemen her şehirde böyleleri karşımıza çıkabilir.
Kısa süre önce Konya'daydım ve bi çok ajansla görüştüm yukarda saydığım tüm şartlar aynen geçerlidir.Grafik tasarımcı dostlarımın mağdur olmaması dileğimle
bu yazımı buraya yazdım Lütfen Lütfen Lütfen dikkatli olun.

Grafikerler.net yönetimine de söylemek istediğim,arkadaşlarımızın mağdur olmaması için LÜTFEN BU MESAJIMI SİLMEYİN.YUKARIDA YAZDIKLARIMIN DOĞRULUĞU VE YAŞANMIŞLIĞI KONUSUNDA SİZE NAMUSUM ÜZERİNE ANT İÇERİM.LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN

irm.art

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
duyarlılığınız için teşekkürler yalnız sizde lütfen forum kurallarını okuyunuz. Aynı konuyu 2 kere açmışsınız
https://www.grafikerler.net/forum-kurallari-mutlaka-okuyunuz-t48.html#post84

-1-
Peki neden? İhtiyaçlarımız doğrultusunda kendimizi kullandırıyoruz. Bir çok kişi bunlara boyun eğmeyip kendilerini gösterirlerse bu komik rakamı verme teklifini azaltmış oluruz.

-2-
Bunun sorumlusuda sizsiniz...

-3-
Bu kanunen olması gereken bir durumdur. Sorununuzla ilgili şikayetlerinizi neden ilgili kurullara bildirmiyor peşine düşmüyorsunuz? Bu yüzdende işverenlere imkan sağlıyorsunuz.

Diğer maddelerde bizim sorumluluğumuzda. Evet iş verenler haksızlar demiyorum. Ama bu saydıklarınızın çoğu bireyler ve hayat şartları açısından bu hale geldi.
Tüm bu maddeleri işverenlere yıkmak haksızlık olur

swordfish-tr

🌱Yeni Üye🌱
-1-
Peki neden? İhtiyaçlarımız doğrultusunda kendimizi kullandırıyoruz. Bir çok kişi bunlara boyun eğmeyip kendilerini gösterirlerse bu komik rakamı verme teklifini azaltmış oluruz.

-2-
Bunun sorumlusuda sizsiniz...

-3-
Bu kanunen olması gereken bir durumdur. Sorununuzla ilgili şikayetlerinizi neden ilgili kurullara bildirmiyor peşine düşmüyorsunuz? Bu yüzdende işverenlere imkan sağlıyorsunuz.

Diğer maddelerde bizim sorumluluğumuzda. Evet iş verenler haksızlar demiyorum. Ama bu saydıklarınızın çoğu bireyler ve hayat şartları açısından bu hale geldi.
Tüm bu maddeleri işverenlere yıkmak haksızlık olur

Arkadaşım açıklamalarından ben şunu çıkardım bana kalırsa ya mükemmel olanaklı bir ajansta çalışıyorsun ya da benim anlattığım tarzda bir ajansınız var ki onların savunuculuğunu yapıyorsun.

Birde demişsin ki ilgili kurumlara şikayet edin filan...Maliyeye böyle yerleri usulsüzlük konusunda şikayet edipte maliyecilerin gelip patronun yanında çay içip cebine harçlığını alıpçıktığını sen hiç gördünmü?Ben Zonguldaklıyım ve biliyorum ki Zonguldak'ın yerel gazetel
eri dahil olmak üzere maliyeciler geldiğinde çalışanların çoğunu (sırf sigortasız ve çok ucuza çalıştırmalarından dolayı) bi kenarlara,arka odalara,mutfakta tezgah altına filan sakladıklarını biliyomusun.Ya da böyle şeyler hiç gördün mü?Ve bu tarz şeylerin memleketin en büyük şehirlerindede sıkça yaşandığını biliyormusun...
KİMİ KİME ŞİKAYET EDELİM ŞİMDİ...Bana kalırsa sen işverenlerin ağzından konuşuyosun.

delphimaker

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
delphin.site-forums.com
Konyalıyım ama Konyada çalışmıyorum...
arkadaşımızın tespitlerine %100 katılıyorum Konya bir çeşit (Çin) Konyada çalışacaksanız günde 1 tas pirince razı olmanız gerekiyor...sosyal güvence mesai saati gibi kavramları ise aklınızın ucundan bile geçirmeyin....saygılarımla...

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Peki arkadaşlar çalışan haklarını ne kadarınız biliyor?

irm.art

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
sen mertebesine ne zaman ulaştık bilemiyorum?
Tespitleriniz kesinlikle yanlış. Bende bir firmada verdiğim kadarı ile ücretimi ve sosyal imkanlarımı alıyorum. Neden işe en başında belirttiğim maddeler açısından bakmamakla inat ediyorsunuz anlayabilmiş değilim. Bu sadece Konyada yaşanan şeyler değil ehemn hemen heryerde ne yazıkki bunları yaşıyoruz.
Ben Volkan beyinde değindiği gibi haklarınıza değindim. 1 kişi cebine para indirir 2 kişi indirir 3. kişiyi illaki yakalarsınız ...

delphimaker

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
delphin.site-forums.com
çalışan hakları da ne? öncelikli olarak meslek güvenliği ve meslek birliği kurulmuş olması ve meslektaşlarına sahip çıkması belirli bir seviye tespiti ve bunun neticesinde değer hesabı yapılması gerek. Günümüz grafikerliği çalıntı görsellerle yap boz birleştirmeden ibaret haliyle pek iç açıcı değil. yani al siteden bir background, al üzerine bir çiçeğimsi bir çizim, yaz üzerine Hasan AMCA telefon adres bitti....grafikerden günümüzde bu algılanıyor alan memnun satan menun sanat, yaratıcılık, göz emeği vs... geçelim oraları. Önemli olan maliyet hesabı...

swordfish-tr

🌱Yeni Üye🌱
Peki arkadaşlar çalışan haklarını ne kadarınız biliyor?
site yöneticisi Volkan beyin bu görüşüne hak veriyorum heralde şunu demek istiyor:bu piyasa içinde alcaklarını temin etmek mesele,çıkıp iş almak başka mesele bide çalışanların ücretlerini karşılayabilmekse apayrı bir mesele.Bu sıkıntılar içinde işverenin işçisinden beklediği bol verimli işler olacaktır.
ama işçi zaten o verimi sağlayamıyorsa anında yollar ayrılıyor.
Benim kastettiğim Konya gibi koskocaman ve öğrenci potansiyelide yüksek bir şehirde işlerde bol miktarda gelirken kazançlarda astronomik olduğu halde İŞÇİLİĞİN değersiz olması.Peki buna ne demeli.Konyada hangi ajansın kapısından girseniz Allah adıyla iş görüşmesi başlar,çalışmaya başlarsın,patronu tanırsın üç kağıtçılık peşindedir.işler yağmur gibi yağar paranı istersin kasada para yok der,öyleleride vardır ki param yok dediği halde
tatile gider Rus kızlarıyla...iş görüşmesi günü adı geçen Allah nereye gitti.
Benim kastettiğim bu durumlardı.
Konya da yaşamadan,Konya da çalışmadan,Konyanın yaşam koşullarını bilmeyen bunları bilemez.
Bakın bir arkadaşta demiş ben KONYALIYIM VE ARKADAŞA KATILIYORUM DİYE.
Ben Konyalı değilim amacım Konyayı karalamakta değil ama
Çok Rahat Söyleyebilirimki
Müslümanım deyip Allah adıyla iş görüşmesine başlayanlardan ve o şehirlerden artık korkuyorum.Niye mi yahudilerlede çalıştım ama onlar kul hakkı yemiyorlardı...Grafik tasarım işindede kul hakkının olduğuna gönülden inanalardanım...

irm.art

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Lütfen mesaj boyutlarını dinsel inançlara getirip onlar üzerinden değerlendirme yapmayalım

delphimaker

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
delphin.site-forums.com
site yöneticisi Volkan beyin bu görüşüne hak veriyorum heralde şunu demek istiyor:bu piyasa içinde alcaklarını temin etmek mesele,çıkıp iş almak başka mesele bide çalışanların ücretlerini karşılayabilmekse apayrı bir mesele.Bu sıkıntılar içinde işverenin işçisinden beklediği bol verimli işler olacaktır.
ama işçi zaten o verimi sağlayamıyorsa anında yollar ayrılıyor.
Benim kastettiğim Konya gibi koskocaman ve öğrenci potansiyelide yüksek bir şehirde işlerde bol miktarda gelirken kazançlarda astronomik olduğu halde İŞÇİLİĞİN değersiz olması.Peki buna ne demeli.Konyada hangi ajansın kapısından girseniz Allah adıyla iş görüşmesi başlar,çalışmaya başlarsın,patronu tanırsın üç kağıtçılık peşindedir.işler yağmur gibi yağar paranı istersin kasada para yok der,öyleleride vardır ki param yok dediği halde
tatile gider Rus kızlarıyla...iş görüşmesi günü adı geçen Allah nereye gitti.
Benim kastettiğim bu durumlardı.
Konya da yaşamadan,Konya da çalışmadan,Konyanın yaşam koşullarını bilmeyen bunları bilemez.
Bakın bir arkadaşta demiş ben KONYALIYIM VE ARKADAŞA KATILIYORUM DİYE.
Ben Konyalı değilim amacım Konyayı karalamakta değil ama
Çok Rahat Söyleyebilirimki
Müslümanım deyip Allah adıyla iş görüşmesine başlayanlardan ve o şehirlerden artık korkuyorum.Niye mi yahudilerlede çalıştım ama onlar kul hakkı yemiyorlardı...Grafik tasarım işindede kul hakkının olduğuna gönülden inanalardanım...

Bakınız hakaret vs gibi algılanmasından çekiniyorum ama bunuda söylemeden geçmem siteden atılma pahasına...Konyada her kim size Allah adıyla iş konuşur müslümanlıktan dem vurursa iş ahlakı konusunda bilinki o kişi çok özür dilerim sekreterine sulanıyodur...

émmst

👑Efsanevi Grafiker👑
swordfish-tr çok provakatör gördük sizi!! konunun buralara geleceği başından belliydi zaten.
Bu yazdıklarınız insanların kişilikleri ile alakalıdır. Bunun işinizle ne alakası var maaş alamıyoruz diyorsunuz ama bunları kovalamaktan demekki iş yapmıyorsunuz.

Ayrıca herkesin iş yeri ile ilgili sıkıntıları vardır bu sadece konya'ya özgü bir durum değil. Maaş alamayabilirsiniz, çalışma ortamınız rahat değildir, sigortanız yoktur vs. vs. Ama sizin baştaki belirttiklerinizden geldiğiniz yere bakılırsa sizde çok iyi niyetli davranmıyorsunuz.

delphimaker

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
delphin.site-forums.com
swordfish-tr çok provakatör gördük sizi!! konunun buralara geleceği başından belliydi zaten.
Bu yazdıklarınız insanların kişilikleri ile alakalıdır. Bunun işinizle ne alakası var maaş alamıyoruz diyorsunuz ama bunları kovalamaktan demekki iş yapmıyorsunuz.
neden provokatörlük gibi algıladınız arkadaşın canını yakmışlar ve haklı yada haksız tepkisini dile getirmiş...neden gocunduğunuzu anlamadım...Konyalıyım ve Konya esnafının karakteristik özelliklerini bildiğim için arkadaşın sözlerinin tümünün gerçek olduğunu çok iyi biliyorum gerçek neyse o...

swordfish-tr

🌱Yeni Üye🌱
meğer ne kadar dertli varmış bu Konya grafik tasarım alanlarında.diğer arkadaşada cevabım Amacım asla olayı dini boyutlara taşımak olmamıştır.Konya da yaşadıklarımdan anlattım işte o kadar ve bunu yaparkende hiç kimsenin adını vermedim....

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Konu farklı yönlere doğru gidiyor. Konunun farklı yönlere çekilmemesi açısından yöneticilik yetkilerimi kullanarak konuyu kapatıyorum.

Son söz:

Grafiker tasarımcı iş hayatı açısından bir çalışandır. Öyle ise öncelikle çalışan (iş ve işçi hakları) konularında araştırma yapmadan iş hayatına başlamak en büyük hatalardan birisidir.

Lütfen öncelikli olarak haklarınızı biliniz. Birlikten bahsediliyor. Birlikten önce dirlik önemlidir. Birlikten önce BİRey olmayı öğrenmelidir. Bizler daha birey olmamışken nice birlikler kurulur düzen değişmez. Önce BİREY olmalıyız ki birliklerin de amacını doğru algılayıp yanlış birliklere katılmayalım...

Saygılarımla...

émmst

👑Efsanevi Grafiker👑
Sizinde canınız yanmış belli..Dediğim gibi işyeriniz ile ilgili sıkıntılarınız var.
Ama bunlara katlanmak ya da katlanmamak sizin elinizde. Sizde o zaman esnaf mantığı ile çalışan değil iş veren mantığı ile çalışan bir Reklam Ajansı bulmaya çalışın. Kimi kime şikayet ediyim demişsiniz gerekirse maliyeyi belediye'ye şikayet edin o zaman. Hee onlarda aynı derseniz artık zaten birşey diyemiyeceğim. Tüm şehirlerde, her yerde bu sıkıntılar zaman zaman hepimizin başına geliyor. İlk mesajda İrm.art arkaşımız bu sorunların sizinle ilgili olduğunu zaten belirtmiş. Siz Din, Allah diyenler bunları yapıyor derseniz ben gocunurum yoksa bizene! Allah kolay versin arkadaşım o zaman.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...