Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Kuğulu !

Gökhan YILMAZ

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.sanatolsun.com
arkadaşlar bildiğiniz gibi Max ve Vray'e yeni başladım, yaklaşık 2 buçuk ay çivarı zamandır, bu işle uraşıyorum, kendi çapımda bişeyler yapmaya çalışıyorum, ışıklar üzerinde durmaya başladım, çalışmada eksikler var, saksı modelli bana ait değil, sizlerden ricam öğretici eşeleştiriler yapmanız, kurs vs, desteği olmadan bu işi öğrenmek zor ve zaman alıyor, sabrımda, zamanımda var, çalışmayla ilgili siz olsaydınız neyi nasıl yapardınız ? tavsiyeleriniz ne olurdu ? ayrıca grafik alanında 10 yıldır piyasanın içindeyim fakat 3d max - animasyonmu ? 3d max - autıcad mimarlık mı ? yoksa her ikisidemi ? karar veremiyorum, hangi alanda yön almak sizce daha mantıklı olur ?

ku287ulu.jpg

ku287ulu2.jpg

ku287ulu3.jpg

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
3d max ve diğer 3d programlar ilk önce modeleme... daha sonra ipliği ne taraf çekersin o iş yapacaksınız... 3d olarak karakter mı çizmek istiyorsunuz, decor tasarımcı mı olmak mı istiyorsunuz, iç mimar mı dış mimarı mı oy daha neler neler... işte ilk önce ne yapmak istiyorsunuz onu bilertmelisiniz...

çalışma ilgili size ait hangi obje? photoshop prgramda ne tür işler yaptınız... kısa bir tanatım aparsınız eliştiri yorum yapmak daha da kolay olacak

Gökhan YILMAZ

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.sanatolsun.com
yorumunuz için teşkürler, yön meselesinde bende aynı şeyleri düşünüyorum aslında, ben ne modellemekten zevk alıyorum ? bu sorunun cevabını veremiyorum, nedenini açıklamam gerekicek, ben ne modellersem ondan zevk alıyorum, 2 ay önce 3 boyut hayatıma girdi ve ben bu işe aşık oldum diyebilirim, rüyamda bile bişeyler modelliyorum, yani ne modollediğim önemli değil şuanda benim için, programın özlleiklerini kullanmak extur , bevel line vs, bunlar bana zevk veriyor, sonuçda ne çıkarsa artık , bu yüzden hepsini birden yapmak ,istiyorum, fakat şunuda biliyorum ki, bir çok işi yapanlar aslında hiç bir işi tam anlamıyla düzgün yapamazlar, ben aslında piyasa olarak bi karar vermem gerekiyor diye düşünmüştüm, yani bu işe hobi olarak başlamadım, kendime bu işde gelişmem için belirli bir zaman ayırdım, animasyonmu yoksa mimarimi piyasada yaygın, hangisinde daha fazla kazanç var demiyorum ! merak ettiğim iş alanı hangisinde daha fazla, tavsiyeleriniz, fikirleriniz için tekrar tşk. çalışmayla ilgili ;

3DS Max : Modelleme 2 Gün - (Tamamen Tembellil) Hazır model 1 Adet Saksı,
Photoshop CS4 : Kaplamalar - Bumblar ve Çalışma Sonunda Işık, hafif gölge Efekti
Vray : 1 Adet Vray Orjinal 1 Adet Vray Target, Kaplamalar, Meteryal Cromlar

TC3D Graphic Design

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
t.me
Arkadaşım ben bunlarıda yapamıyorum daha.

Eline sağlık biraz öğrenirsem yorum yaparım.

Ama gerçeklik dersen;

Çaydanlık sehpada anlamsız olmuş kuşu küçültüp koyabilirdin.

O ortadaki kuş ta oraya uymamış ayak altında duruyor.

Lamba ise sokak lambası gibi olmuş abajur yapabilirdin.

Kitaplık rafları zayıf kalmış ve boş duruyor içine kitap ve kuşu küçültüp koyabilirdin.

Ahşap pencere ikiboyut gibi gözüküyor.

Saksıdaki çiçek havada duruyor.

Yukarıda ışık şiddeti çok fazla patlamış olmasına rağmen aşağısı karanlık.

Koltukları çok beyendim.

Bende uğraşıyorum yeni başladım.
Sana kolaygelsin iyi çalışmalar...

gokpasaa

🏅Acemi Tasarımcı🏅
merhaba adaş :) öncelikle sehpayı cam yapsaydın görsel açıdan daha hoş olurdu diye düşünüyorum. pencerenin uvwmapini ayarlarsan daha gerçekçi gözükür. karşı duvara koyduğun kitaplıkla biraz daha uğraşmanı tavsiye ederim arkadaki duvar gözüküyo. bide kenarına metal vermen kötü olmuş odanın açık olan duvarından gökyüzünü yansıtıyo. yarı parlak beyaz bi malzeme hoş olurdu orada. merdivenlerine korkuluk eklemende hoş olurdu.
daha bunlara benzer gözüken çok şey var kuş, demlik, abajur gibi ama unutma orantıyı kurarsan daha gerçekçi görüntüler elde edersin diyorum. bide şu resim yükleme olayını anlatın bana çıldırcam. okadar konuşup render, yükleyememek zoruma gidiyor.

larana

🏆Pro Tasarımcı🏆
valla geleceğin işi modelleme. Hızla giriş yaptığı ülkemizde yine hızla ilerliyor. Dikkat ediyorum, bir çok firma artık grafik programlarının yanında 3Dmax de istiyor.
Çalışman acemi bir çalışma zaten sen de biliyorsun.:) ama güzel bir çalışma olmuş genede. Bence yorum için erken, bol bol ki madem sabrın da vaktin de var:) çalış. Aş kendini! :)