Polemik olsun diye yazmıyorum yazdıklarımı ki ben yazınızdan hislerinizi az çok anladım. Öncelikle son cümleden dolayı teşekkür ediyorum.
Ama başı pekte iyi başlamıyor yazdıklarınızın. Ben yazımı yaklaşık 45 dakika süresince düşüne düşüne, tabiri caiz ise kelimeleri cımbızla seçe seçe yazdım. Herhangi bir tutarsızlık veya çelişki göremezsiniz yazımda. Burada amacım kendimi övmek değil ama şimdiki politikacıların yaptığı gibi ağzıma geleni de söylemedim, seviyeli ve kaliteli bir yorum ortaya koymaya çalıştım ki dediğim gibi konu son derece hassas.
Yazınızdan bir iki ironi göstereyim size. İkici satırda geçen bir bölümü aynen alıyorum: "Ben Alay Konusu olacak malzemeyi veya afişte herhangi bir alay konusu göremiyorum" diyorsunuz ve sonra da sondan bir önceki satırda: "benim tasarımımda ki alaydan" diye de devamını getirerek bitiriyorsunuz. Hem alay konusu olabilecek bir şey yok diyor hem de benimki televizyonların yaptığı yanında nedir ki ye getiriyorsunuz.
Ben bir daha açıklık getirme adına şunları söyleyeyek sözlerimi sonlandırayım. Tartışmak, konuşmak, bir konu üzerine farklı düşünmek veya vehimlere kapılmak değildir yanlış olan, onu karşı tarafa sunuşunuzda yanlışlık olmasın yeterki. Ben düşüncelerimi ve bunların birer vehim yani hayal ürünü olabileceğini de baştan belirterek, herhangi bir isim vermeden, kibar bir üslup ile dile getirmek istedim ve ekledim, dedim ki keşke bu duruma daha ehil biri cevap veriyor olsaydı ama konuyu benim gibi anlayan (velev ki yanlış anlamış dahi olsam) biri tarafından yazılmış herhangi bir cevap olmadığı için kendimi bunları yazmam gerekiyormuş gibi hissettim ve konunun farklı iki yönü olduğundan söz ederek ikisine de izah getirmeye çalıştım. Keşke siz de bana böyle bir cevap vermiş olsaydınız.
Varın siz yine söylediklerime saygı duymayın. Mütala ederek okumayın ve üstün körü bir bakın geçin önemli değil. Siz yanlışsınız da demiyorum ve demedim daha en başından beri, ben bunları kedimi yazmak zorunda hissettiğim için yazdım, haklı veya haksız olmak için değil. Her durumun, her tartışmanın bir kazananı bir de kaybedeni yoktur her zaman, ben sizin gerçekte hangi duyguları hissettiğinizi görerek çok şey kazandım, umarım siz de kazanılacak birşeyler bulmuşsunuzdur.