Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Kurumsal Kimlik Baskı Öncesi

graphception

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar ilk defa kurumsal kimlik çalışmamı baskıya göndereceğim. Hiç anlamadığım bir şey olan kesme payında sizden yardım istiyorum. Örneğin benim kartvizit çalışmamın boyutu 9x5cm . Genelde 3 mm kesme payı bırakılıyormuş. Ben 9x5 için 3mm pay bırakmak istiyorsam direkt 9x5'in içine mi çizeyim cetveli yoksa tasarımın boyutunu büyütüp mü cetvelle 3 mm çizicem. Yani 9,3x5x3 cm gibi. Bana yardımcı olursanız acil çok sevinirim:(

graphception

🏅Acemi Tasarımcı🏅

Kullandığım program Illustrator. Bütün tasarımlar hazır ama kesme payı bırakmadım. Yeni bırakıcam, tasarımın boyutunu büyütmek gerekiyorsa büyütüp kenarlarından bırakıcam. size bunu soruyorum.. ayrıca kartvizit zarf antetliyi falan baskıya göndermek için hepsini ayrı ayrı a4 üzerine ai kaydedip mi yollamalıyım yoksa pdf şeklindemi kaydediyim

Moderatör tarafında düzenlendi:

Ultio

Magic & Mayhem
♾️Grafik Gurusu♾️

Kesim veya traş payını nasıl yapabileceğinizi gösteren yukarıdaki konuyu okuyunuz.

Tüm baskıları ayrı ayrı isimlendirim yollamanız daha mantıklı. PDF değil, kendi kullandığınız programda çalışmayı yollayınız. Misal siz Illustrator kullanıyorsunuz ve çalışmanızı Corelde açıyorlar. Kullandığınız maske veya efekt veya programların kendine has uygulamalarında bozukluklar çıkabilir.

Yolladığınız çalışmanın bir dijital çıktısını, nasıl olması gerektiğini, ve dosyayı gönderdikten sonra ne kullanırlarsa kullansınlar onlardaki halinin JPG dmkümanını isteyiniz.

A4 sayfa içine 8x5 üzerinden çalışınız ve krolayınız. 2-3 mm'i önemli değil, zemin olan yerleri dışarı doğru çekiştiriniz.

graphception

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Kesim....çekiştiriniz.

Teşekkür ederim, her şeyi tamamladım sayenizde. Yalnız bir şey kaldı. antetli kağıda kesme payı bıraktıktan sonra a3 üzerine mi kaydetmeliyim?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Ultio

Magic & Mayhem
♾️Grafik Gurusu♾️
Çalışmalarınızın sayfa ebatlarını çalışmalarınızdan birkaç cm fazla yaparsınız olur biter.