Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Kurumsal kimlik çalışmam

berraa

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
A6hN9.jpg

Benzer konular

berraa

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
teşekkür ederim :)

AlmilaS

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Yine ben :)

Eline sağlık ama bazı rötüşlerin şart olduğunu düşünüyorum. Belki kızacaksın ama gözüme gözüme vuruyor :)

ANTETLİ İÇİN
- Fergana Group logosu benim için fazla büyük, biraz küçülebilir. Üstündeki logoları da alttaki bantın sol oyuğuna taşıyabilirsin
- alt bantın yüksekliği biraz azaltılabilir. Soldaki oyuk da azıcık genişlerse 3 logo daha ferah görünebilir. Bu tip dalgalarda adres bölüm hep risk. Tavsiyem: Font büyüklüğünü 9-10 puntodan büyük tutmaman, çünkü şu anda herhalde 16-17 punto gibi; adresi üstte logonun altında bloklu kullanabilirsin. Ya da mesela Fergana sağda olur da, adres solda olabilir, alt oyuktaki logolarla soldan blok olur vb.

ZARF İÇİN
- 3 logo yine alt bantın oyuğunua gelebilir (kurumsal bütünlük ise zarfta da olmalılar), adres 2 satır gibi Fergana'nın hemen sağında yer alabilir.

KARTLAR İÇİN
ön yüzdeki bantın alt bombesi biraz hafifletilebilir. Adres yazısı az sola kayabilir ki ekranda kenara fazla yaklaşmış görünüyor, biliyorsun giyotinde risk demek.
- ön yüzde bombeli dalga varken arkada düz kullanmazdım. Bir de logoların okunurluğu risk altında. Baskısı çok hassas yapılmalı. Hatta bantlar kalkabilir ve logoların genişliği arttırılabilir. Zemin siyah olduğu için logoları tek tip renge de çevirebilirsin. Bantın altın geçişi gibi mesela.

CEPLİ DOSYA İÇİN
- logo nasıl büyük öyle :) Bence yarısına kadar küçülebilir. 7-8 cm genişliği geçmese ideal gibi sanki.
- Alt bombenin yüksekliği kısalabilir ve zarftaki gibi daha tatlı geçisi olabilir.
- arkadaki 3 logo yine alttaki bantın sol oyuğuna alınabilir. (tabi bant düzenlendikten sonra)
- bantın yüksekliği azalınca pusula aşağı kayabilir.
- adres sarı renkte (ve bence yine 10 puntoyu geçmeden) Batı ucunun hizasında, uca ortalı görünecek şekilde yazılabilir.

Sevgiler...

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
çALışmalar photoshop yapımı sanırım değil mi ?

bboymuzo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Doğru yolda olduğunu söylemekle birlikde AlmilaS arkadaşımıza katılıyorum

berraa

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Yine ben :)

Eline sağlık ama bazı rötüşlerin şart olduğunu düşünüyorum. Belki kızacaksın ama gözüme gözüme vuruyor :)

ANTETLİ İÇİN
- Fergana Group logosu benim için fazla büyük, biraz küçülebilir. Üstündeki logoları da alttaki bantın sol oyuğuna taşıyabilirsin
- alt bantın yüksekliği biraz azaltılabilir. Soldaki oyuk da azıcık genişlerse 3 logo daha ferah görünebilir. Bu tip dalgalarda adres bölüm hep risk. Tavsiyem: Font büyüklüğünü 9-10 puntodan büyük tutmaman, çünkü şu anda herhalde 16-17 punto gibi; adresi üstte logonun altında bloklu kullanabilirsin. Ya da mesela Fergana sağda olur da, adres solda olabilir, alt oyuktaki logolarla soldan blok olur vb.

ZARF İÇİN
- 3 logo yine alt bantın oyuğunua gelebilir (kurumsal bütünlük ise zarfta da olmalılar), adres 2 satır gibi Fergana'nın hemen sağında yer alabilir.

KARTLAR İÇİN
ön yüzdeki bantın alt bombesi biraz hafifletilebilir. Adres yazısı az sola kayabilir ki ekranda kenara fazla yaklaşmış görünüyor, biliyorsun giyotinde risk demek.
- ön yüzde bombeli dalga varken arkada düz kullanmazdım. Bir de logoların okunurluğu risk altında. Baskısı çok hassas yapılmalı. Hatta bantlar kalkabilir ve logoların genişliği arttırılabilir. Zemin siyah olduğu için logoları tek tip renge de çevirebilirsin. Bantın altın geçişi gibi mesela.

CEPLİ DOSYA İÇİN
- logo nasıl büyük öyle :) Bence yarısına kadar küçülebilir. 7-8 cm genişliği geçmese ideal gibi sanki.
- Alt bombenin yüksekliği kısalabilir ve zarftaki gibi daha tatlı geçisi olabilir.
- arkadaki 3 logo yine alttaki bantın sol oyuğuna alınabilir. (tabi bant düzenlendikten sonra)
- bantın yüksekliği azalınca pusula aşağı kayabilir.
- adres sarı renkte (ve bence yine 10 puntoyu geçmeden) Batı ucunun hizasında, uca ortalı görünecek şekilde yazılabilir.

Sevgiler...

almilas eleştirilerine bayıldım diyebilirim.. işte ben bunu istiyorum :) bu işte acemiyim bu ilk kurumsal çalışmam..diğeride ikincisi istanbulwark ajans için olan..ilk defa kurumsal çalıştım :) eksiklerim çok sayfa ölçüleri ve kenar boşluklarında birde puntolarda çok takılıorum..yaptıkça daha çok öğreniorum..verdiğin fikirler benim için önemli zaman ayırıp ilgilendiğin için teşekkür ederim..

antetlinin çıktısını alınca fark ettim hataları alt kısmı deiştiricem renk olarak baskıda farlı çıktı hiç begenmedim..söylediklerini de dikkate alarak düzenlemelerimi yapıcam :)

maniarain

🌱Yeni Üye🌱
konunuzu böldüm özür dilerim

kurumsal kimlik çalışması yapabilecek birini arıyorum nasıl ilan verebilirim yardımcı olabilir misiniz?

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
evet genelde ps ve corel kullanıorum bazende ia ps de çalışmam sorun yaratır mı baskıda peki..

Evet canım sorun olur. Sorma nedenimde buydu zaten, photoshopu daha çok web destekli bir program gibi düşün yani kartvizit vs çalışmalarını corelde yapman daha iyi olur çünkü corel vektörel bir programdır.
Tabiki bizde mecbur kaldığımız zamanlarda photoshopda çalışmalar hazırlıyoruz ama şahsen ben ve çoğu grafikerler genelde bu işler için corel kullanır.
Dahada açıkçası o verdiğin renk geçişleri vsler var ya baskıda o renk kalitelerini yada o geçişlerdeki yumuşaklığı yakalayamayabilirsin ama corelde böyle bir sorun yaşamazsın...

berraa

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Evet canım sorun olur. Sorma nedenimde buydu zaten, photoshopu daha çok web destekli bir program gibi düşün yani kartvizit vs çalışmalarını corelde yapman daha iyi olur çünkü corel vektörel bir programdır.
Tabiki bizde mecbur kaldığımız zamanlarda photoshopda çalışmalar hazırlıyoruz ama şahsen ben ve çoğu grafikerler genelde bu işler için corel kullanır.
Dahada açıkçası o verdiğin renk geçişleri vsler var ya baskıda o renk kalitelerini yada o geçişlerdeki yumuşaklığı yakalayamayabilirsin ama corelde böyle bir sorun yaşamazsın...

hmm..aslında bazı işleri corelde yaptıgım oluo ama bunları sadece ps de çalıştım..peki ben şimdi bunları yeniden corelde mi yapmalıyım :(( pff fena oldu bu

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
yapmışsın artık yapıcak birşey yok :)
Ama afiş vs hariç bütün çalışmalarını corelde yapmanı öneririm.
ÇÜnkü photoshop pixel tabanlı bir programdır corel ise vektörel,aklında bulunsun :),

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
ÇÜnkü photoshop pixel tabanlı bir programdır corel ise vektörel,aklında bulunsun :),

Şimdi mi söylenir bu hmmm :D daha önce neredeydin? :D

berraa

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐

antetlinin çıktısını aldım ve renk berbat çıktı corelde renk versem yine mi aynısı olur ki :) sormadan yapmıcam artık :)

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Yukarı bakarsan görürsün yazılan şeyi arkadaşa yazdım PAŞAM..

Bari alıntı yaparak yazsaydın kime yazdığın anlaşılsın, paşacığım.

Gerçi bu konunun sahibine ayıp yani korsan biri girmiş yazmış burası yeri değil ki.