Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Kurumsal Kimlik Calısması

Jakoben

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Kurumsal kimlik calismam..Hepsini bir sayfada topladım rahat olması icin.. Makbu evrakları henuz dahil etmedim..
krmslls9.jpg

miço

🌟Usta Tasarımcı🌟
kartvizitte logo kırık gözüküyo sanki vektörel çizim değil de photoshop gibi, muharrem aydının altındaki çizgi gereksiz geldi bana. veee en alttaki web adresi çok sırıtıyo. antetli kağıt ve zarfda ise logo neredeyse kesimde onun dışında her üç çalışmada da sayfaya iyi oturtamamışsın sanki logoyu ve iletişim bilgilerini... aslında düşündümde logoda da zeminde kullandığın dalgayı karenin içine alabilirdin daha güzel durabilir benim fikrem tabii... saygılar

murattt

🏅Acemi Tasarımcı🏅
o kadar hoş olmamış ama bu malzemeler ile daha güzel bişiler çıkara bbilirdin logo sağda olcana solda olsa mesela daha güzel olucak

muss

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bence fontları ve kartvizit çalışmasını değiştir

HORUS

👑Efsanevi Grafiker👑
ben zarfı merak ettim aslında
özelmi yapılacak?
yok hazır zarf kullanılacaksa nerde basılacak?

selimen

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bence matbaacının tasarımı herkesten daha iyi gözükmeli yazı karakterleri renkler yerleşim logo bence hepsi sıfırdan yapılmalı insan bakınca işte bu demeli
sonuçta matbaa bu işten ekmek yiyor.
*kartvizitte web adresi hoş durmuyor isim sola aşırı derecede yakın
*Anteli kağıtta adres şekille karışıp nahoş bir görüntü yansıtıyor sanki yamuk gibi gözüküyor
* Zarf ilginç

Jakoben

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Yorumlarınız için teşekkürler Çalışma tekrar yüklenecek...

eskontes

🌱Yeni Üye🌱
Lütfen neden olmamış nedenleriyle beraber iki satır yazmayı lütfederseniz memnun olurum.

Olmamış lafından çıkan sonuç; her şeyiyle olmamış! demek istedim. Renk, dizayn, font... bimatbaacı olarak en iyi yaptığı antetlerin bıçağa gönderilmeden önce son hali ki zarfın da maket olduğunu düşünüyorum.tekrar ele almasını tavsiye ettim, öneride bulunmak istemedim, yorumumu ise tekrar gözden geçirdiğinde ve son çalışmalarını sergiledikten sonrasına bıraktım ki daha iyi işler çıkarabileceğini umut ettiğim içindi...:)

Jakoben

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar
1- Böyle bir matbaa Yok
2- Kurumsal kimlikten kimsenin bi çalışmasını göremedim bugün iş yerinde tasarlardım(Asla bahane degil)
3-iki renkli çalışmada renkler ve font olmamış yorumları sadece yorum olsun diye kurulmmuş cümleler.
4- Üç tasarımda da aynı stil var.Logo sagda Adres bilgilleri solda.Kurumsal kimlikteki stil bütün evraklara aynı şekilde yansır.O yüzden kartvizitte logsa şöyle olsun gibi yorumlarda amatörce.
5- Bütün gönderilen çalışmalar birbirinina aynı oldugundan bu çalışmayı giriş olarak alabiliriz.. Yinede degim gibi Çalışma tekrar yüklenecek...

HORUS

👑Efsanevi Grafiker👑
sinirlenmeden önce ben hala cevap bekliyorum
zarfı tasarlarken özel yapılmasını mı planladınız
soruyorum çünkü baskıya girmesi zor bi zarf model
makas nerden tutucak?

h.salma

🌟Usta Tasarımcı🌟
makas nerden tutucak?

Hakkaten ben de merak etmedim değil. Zarfın alt kısmında (adresin altında) ya da sağ veya sol kenarlarda 1,5 cm kadar boşluk bırakmanız gerek eğer hazır zarf kullanacaksanız. Logo fazla kenarda.

Antetli kağıdın zeminindeki dalgalı yeşil şeritler çok canlı, iletişim bilgilerinin okunurluğunu kaybetmiş. Üzerine birşey yazdığınızda da aynı sorun olacaktır. %12'den fazla renk sakıncalı bence. Logo çok fazla kenarda, antetli kağıtta büyük bir sorun değil bu, çünkü A4'e basılacağı için traş derdi yok ama kurumsal çalışma olduğu için bütün işlerde o kadar kenarda olması gerekecek ve traşlanacak işlerde bu sorun olabilir(biliri fazla sorun olur).

Kartvizitteki iletişim bilgileri ve isim biraz büyük göründü gözüme, bence iletişim bilgileri için 6 punto, isim için 9-10 punto yeterli olacaktır, hem daha zarif görünür hem fazla doldurmaz kartviziti. Ayrıca nedendir bilmiyorum ama Mahallesi yerine Mah. Sokak yerine Sk. yazılması bana soğuk geliyor. Logo çok büyük. Kenarlardan 5'er mm boşluk bırakmanız yine traşta oluşabilecek sorunları ortadan kaldırmada yardımcı olacaktır.

Son olarak, bir matbaanın kurumsal çalışmasının 2 renk olması beni biraz düşündürdü. Bu matbaa kalıp maliyetinden mi yoksa kendi işine gösterdiği özen yüzünden mi sadece 2 renk seçti? Ben iş yaptıracağım işletmenin önce kendi için yaptığı işlere bakarım.

Bu sebeplerden dolayı BENCE olmamış. Ellerinize sağlık, kolay gelsin...

rabitelli

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.rabitelli.com
kişisel görüşüm:
şu haliyle makas hiçbir yerden tutamaz. bunlar bitmiş işlerin görünüşleri ise, bu zarfa özel bıçak yapıp baskıdan sonra kesim ve pilajları yapılır, katlanır yapıştırılır, bu model hazır zarf fantaziler haricinde var mı bilmiyorum :?

Cahit GÜLDEN

Eğitimci Grafiker
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.cahitgulden.com
Çalışmana yorum yapmadan önce epey bir süre bekledim. İlk gözüme çarpan ve grafik tasarımda vageçilmez öge, estetik olgusu çok hafife alınmış bir çalışma. Nedeni ise çalışmanın tamamına hakim olan açık yeşil renkli eğri bantlar, keşke o bantları hiç koymasaydın. Çok gereksiz ve çalışmanın tamamınada hakim olarak tüm çalışmayı itici hale getiriyorlar. Logoyu eleştirmiyorum ama özellikle zarftaki yeri yanlış, nedeni ise tam pul veya damga gelecek yere koyulması. Logo ve bantlarda bıkkınlık verecek derecede yeşil ton var. Buda grafik tasarımın amacına ulaşması için izleyicide oluşturulması gereken, ilgiyi devam ettirme olgusunu kökten sarsıyor.

atomix_77

🌱Yeni Üye🌱
yaptığınız iş matbaada basılmaz ;) makas payı nerede onun tasarımı yapmak kolay olsa bile matbaaya ayarlamak ve o formatta hazırlamak z<ordur

graffix

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bencede olmamış bir kerem antetli kağıdın amacı kağıdı mümkün olduğu kadar kullanmaktır renkler biras daha silik olsaymış belki ama çok çalışman lazımm çookk ;)

dessigner

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.desajans.com
kartvizitte zemine uyguladığın transparan şekli biraz daha inceltip sağ alt köşeye kullansan daha iyi olur diye düşünnüyorum birde yazım hataları var (www.bercete.com > s harfi eksik ) eline sağlık