Bu şekilde kurumsal kimlik çalışması diye açılan bir sürü topic var ve hiç birisine bir yorum yapmıyorum sebebi ise kurumsal kimlik diye hevesle girdiğim topiclerde hüsrana uğruyorum. Kurumsal kimlik sadece bu örnekteki gibi diplomat zarf antetli kağıt ve kartvizit ile bitmiyor. Kurumsal kimlik çalışmasında herşey kapsar. Şirketin vektörel şeklinde logosundan tutun bardak altlığına, bardak altlığından tutun tshirt tasarımlarına kadar herşey vardır...
Evet diplomat zarf ve antetli kağıt ayrıca kartvizit çalışmanız görsel ve hizmeti için amaç verebilir ancak bu şekilde kısıtlanmış çalışmalara ben şahsen kurumsal kimlik çalışması d i y e m i y o r u m !...
Yazdıklarımı lütfen yanlış anlamayınız...
Saygılarımla..
Evet katılıyorum söylediklerine.Ancak Kurumsal kimlik çalışmaları müşterinin isteğine göre şekilleniyor. Bu durumu paket paket düşünebilirsiniz. Bizim ajansın yaptığı en son çalışmada Otobüs ve Minibüs giydirmelerinden tutunda, Promosyon malzemelerine kadar her görsel tasarlanmıştı. Ama bir iş gelir kurumsal adı altında, arkadaşın yaptığı gibi 5 işten oluşur. Bence renk seçimin çok hoş. Tonlamalarında. Ancak bencede Logo biraz karışık olmuş. Ama kullanılamayacak gibi değil. Benim kendi fikrim ve tarzım logonun ufak kullanılması. Ama çalışman hoş olmuş
Emeğine sağlık...