Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

layerleri birlestirme?

ZOOM X

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaslar illustratorde birden fazla acilan layerleri tek layer haline getirme sansimiz varmi.. hani photoshoptaki gibi merge layers teknigi filan kullanabiliyormuyuz.. misal bir logo calismasi yapiyorum ve 15 farkli yama olan layerler ile bir logo olusturdum. bu 15 yama yi bir layerde birlestirmek istiyorum.

son olarakta logonun altinda kurumsal isim yaziyor yani font var. fontuda logoyla birlikte tek LAYER yapmak istiyorum.

wallahi yukaridaki yazdiklarimdan ben bile bisey anlamadim ama umarim anlayan biri cikar diyede beklemek istiyorum. yardim icin simdiden tesekkurler..

Benzer konular

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
Layerları seç ve üst oktan Flatten artwork de... ben böyle yapınca tek layer oluyor...

ZOOM X

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yok bende olmuyor. tum layerleri seciyorum flatten artwork yapiyorum. sonra sonuca bakiyorum ama hepsi yine ayri layer olarak gorunuyor.

cs3 kullaniyorum ve PC.

nasil halledicem bunu arkadaslar..

SORRY-- flood olmasin diye yine uzerine yaziyorum kusura bakmayin...
ben yanlis anlatmisim. layerleri birlestirmekten kastim PATH lari birlestirmekti. hata bende ki anlatamadim sorry tekrar..

yani demek istedigim PEN TOOL ile cizilen ve 10 -15 taneden olusan bu PATH leri tek path haline nasil getirebiliriz??

arkadaslar yardim edecek biri yokmu?

Angelus884

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
pathlerin resmini buraya koyarsan ne yapmak istediğini daha iyi anlayabiliriz arkadaşım.

ZOOM X

🏅Acemi Tasarımcı🏅
eywalh kardes kendim kurcalaya kurcalaya buldum. PATHFINDERS diye bir ozellik buldum. Compound Path yaptim ve tum pathlerimi tek path te birlestirdim.

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
ctrl + 8 ile compound path yapabilirsiniz.
pathlerin uçları birleşmemiş noktalarını da, direct selection tool (A) ile seçerek
ctrl + J yani join yapabilirsiniz.

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Illustratorda layerla çalışmanın mantığını da bir ara anlatın..gereksiz değilmi ..

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
Illustratorda layerla çalışmanın mantığını da bir ara anlatın..gereksiz değilmi ..

bana sorarsan da layerlar olmazsa da illustrator gayet başarılı işler çıkartıyor.
layerla çalışmanın da bir takım güzellikleri var. bir ara anlatalım. :)
illustratora yeni başlayanlar için önerim, ilk etapta layerlarla çalışmasınlar. programı iyice kavradıktan sonra layerların güzellikleri öğrenilmeli.

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
Bence düzen demek layer demek.Photoshopta çok sık kullandığım için illustratora geçince de direkt layerkı kullanmaya başladım.

Angelus884

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Layer'lar yaptığımız işin düzeni açısından bence çok gereklidir. İşimiz hem daha derli toplu olur hemde bize bazı avantajlar sağlar. mesela bir afiş yapıyoruz afişin en üst kısmına küçük küçük objeler koyduk bunlara renk vermek istiyoruz hepsini shift ile tek tek seçip renk vericeğimize yeni bir layer açıp bu objeleri çizeriz ve bu objelerin hepsini seçmek istersek sadece sağ taraftaki küçük daireye tıklamak yeterli olucaktır. Sizinde söyledğiniz gibi bir iş üzerinde çalışırken seçim sırasında istemediğimiz objeleri seçmemek için altta kalanlara kilit uygularız böylece daha rahat çalışırız. göz simgesine tıklayarak layerda bulunan nesneyi görünmez yapıp ona göre çalışabiliriz. nesneleri birbirlerinin altına veya üstüne taşırız , layerı sileriz böylece ilgili nesneyide hızlıca silmiş oluruz layerları birleştirirz böylece az öncede dediğim gibi işimize yarayacak objeler üzerinde daha hızlı işlemler uygularız . şimdilik aklıma gelenler bunlar :)

elbette layersizde lock , arrange vs çalışılabilir ama düzenli çalışmayı prensip haline getirmiş bir grafiker için layer'lar bulunmaz nimettir :)

musil

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.edaerdogmus.deviantart.com
ıllustrator'de layer mantığı

yok bende olmuyor. tum layerleri seciyorum flatten artwork yapiyorum. sonra sonuca bakiyorum ama hepsi yine ayri layer olarak gorunuyor.

cs3 kullaniyorum ve PC.

nasil halledicem bunu arkadaslar..

SORRY-- flood olmasin diye yine uzerine yaziyorum kusura bakmayin...
ben yanlis anlatmisim. layerleri birlestirmekten kastim PATH lari birlestirmekti. hata bende ki anlatamadim sorry tekrar..

yani demek istedigim PEN TOOL ile cizilen ve 10 -15 taneden olusan bu PATH leri tek path haline nasil getirebiliriz??

arkadaslar yardim edecek biri yokmu?
-------------------------------------------------------------------
Daha güzel bir Türkçe kullansak hepimiz, hayat daha güzel olmaz mıydı? Yani "sorry" yazmak yerine, en azından pardon desek... :)
Konumuza dönersek, ben Illustrator'le yeni ilgilenmeye başladım. Burdan gayet güzel bilgiler edindim ama hala layer mantığını çözemedim çok... Photoshop kullanıyorum, layer'larla çok çalışıyorum, ama farklılıklar var. Yardımcı olabilirseniz sevinirim!

ZOOM X

🏅Acemi Tasarımcı🏅
-------------------------------------------------------------------
Daha güzel bir Türkçe kullansak hepimiz, hayat daha güzel olmaz mıydı? Yani "sorry" yazmak yerine, en azından pardon desek... :)

guzel kardes.. uyarin icin tesekkur ederim.. agiz aliskanligi.. dikkatsizce konusabiliyoruz bazen tabiki... ama bende senin dikkatini cekerim ki PARDON kelimeside turkce degil. orjinalde fransizcadir :D neyse OZUR DILERIM cumlesi sanirim daha yakisik kalabilirdi..

senin arzuna gelirsek layer mantigini cok super cozememekle birlikte bazi ilerlemeler kaydedebildim. photosoptaki layerlerle calisma mantigi burda yok gibi geldi bana. ama en azindan layerleri gruplama olsun pathlari birlestirme olsun.. sonuc itibariyle sanirim istedigimiz sonuca ulastiriyor bizi..