Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Mac Mini Hakkında

ikerson

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba arkadaşlar,

Ağırlıklı olarak web tasarımı üzerine çalışıyorum, son model mac mini almayı düşünüyorum. Bu modeli kullanan artılarını ve eksilerini söyleyebilecek kimse varmıdır?

i7 işlemci ve başlangıç olarak 8gb ddr3 ram kullanacağım.

Ddrome

🌱Yeni Üye🌱
Web tasarım ve kodlama için iyi bir seçim aslında . Hem uygun fiyatlı hemde apple kalitesi ile Yarı mobilize.

Yarı mobilize dedim çünkü ilk bahsetmek istediğim özelliği bu. Cihazı alırken aklınıza ilk gelen "ya süper işte gittiğim her yere götürürüm masaüstü bilgisayarım yanımda olur " oluyor. Ancak bir süre sonra farkediyorsunuz ki. Gittiğiniz yerde monitör , klavye ve mouse üçlüsünü bir arada boş yada fazladan bulmak hiç de kolay olmuyor. Hadiii, bir bakıyorsunuz ki , magic mouse ve wireless klavye taşımaya başlamışsınız. dvi converter alıyorsunuz gittiğiniz yerde hdmi oluyor, ara aparat alıyorsunuz hoppala vga monitör, içinizden ulan vga mı kaldı diye söylenirken bir de bakmışsınız ki uydurucular, klavyeler mouseler derken bir ekran kalmış zaten taşımadığınız. E ozaman ne diye laptop almadım ben diye dövünüyorsunuz.

Sonuç olarak tam bir masaüstü bilgisayar performansı almanız mümkün değil. İ7 işlemciler çift çekirdekli mobil işlemciler, grafik kartı hd4000 intel. Çok güçlü bir makine değil. Eğer olaya küçük, mobil masaüstü diye bakıyorsanız yanaşmayın.

Ancak düşünceniz bütçem kısıtlı, bu bütçeyle iyi kalite ve sıfır bir makine almak istiyorum bununla beraber apple ve macos rahatlığını yaşamak istiyorum ben zaten öyle kapı kapı gezen bir adam değilim iş yerimde bir ekranım var evde de var gezdiririm ikisi arasında yönündeyse , işte ozaman harika bir seçim oluyor. photoshop, illustrator , in design , dreamviewer, php storm sublime text gibi programların üstesinden rahatlıkla gelebiliyor. Yinede photoshop'ta şu uyarıyı yapayım web tasarımları 72dpi çalışıldığı için sorunsuzlar , yüksek çözünürlüklü büyük boyutlu dosyalarda bazen gazel okutabiliyor.
Performansı da öyle yerden yere vurulacak kadar kötü değil tabiki, i7 işlemci iyi seçim, 8gb başlangıç için yeterli ama çok geçmeden 16 'ya upgrade etmek isteyeceksin hatta başlamışken ssd'de takmak isteyeceksin emin ol :) . ne de olsa mac os'un can damarı ram biliyorsun.