Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

"Made in PRC" uyanıklığı!

Sadgraf

🌟Usta Tasarımcı🌟
48005.jpg

ABD’de milyonlarca Çin malı oyuncağın toplanmasının ardından, prestiji yerle bir olan Çin, tüketicinin önyargılarını aşmanın yeni bir “cinliğini” buldu. Çin malı ürünler artık “Made in China” yerine “Made in PRC” (People’s Republic of China - Çin Halk Cumhuriyeti) ibaresiyle satılıyor.

P.R.C HANGİ ÜLKE?

Uygulama son iki aydır gündemde. Böylece Çin malı olduğu anlaşılmıyor. Bu etiketi taşıyan ürünler Türkiye’de de yavaş yavaş boy göstermeye başladı. Yöntem o kadar başarılı oldu ki ABD ve Türkiye’deki internet forumlarında “PRC hangi ülke” başlıklı tartışmalar başladı.

Birçok kişi “Üzerinde Made in PRC yazan bir mal satın aldım. Bu ülke neresi?” diye soruyor. Eskiden beri kalitesiz ürünleniyle tanınan Çin’de üretilen oyuncakların, diş macunlarının toplatılmasının ardından birçok mağaza “Burada Çin malı satılmaz” tabelaları asmaya başlamıştı. Bu ismin de herkes tarafından öğrenilmesinden sonra yeni cinliğin ne olacağı merak ediliyor.

:iloveyou:

parantez

♾️Grafik Gurusu♾️
vay uyanıklar vay. bilgi için teşekkürler.:wink:

invincible

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Ürünlerinin sonuna kadar boykot edilmesi gereken ülke..

Arno

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ben bunu uzun zaman önce duymuştum açılımınıda şöyle duydum parça başı çin die bişeler demişlerdi.. paylaşımın için teşekkürler.. arkadaşımm. iyi bi paylaşım oldu.

lovies

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.ilkeroztuna.com
Çok güzel bir Paylaşım olmuş canım bilinmesi gereken hususlar Teşekkürler Paylaşımın İçin:)

mac_ist

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.matbaa.org
Ekonomimizi zayıflatan ve kendi ekonomisini güçlendiren Çin mallarını almaktan vazgeçelim. Bilgi için teşekkürler...

bulletproof

🏆Pro Tasarımcı🏆
adamların kalitesi tartışılmaz bence, ürünün altından hangi ülkede üretildiğine bakmadan ÇİN malı olduğunu anlayabiliyorsunuz :rofl:

Sadgraf

🌟Usta Tasarımcı🌟
Rica ederim arkadaşlar,bilelim öğrenelim,uyanıklıkta sınır yok işte:D