Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Makine için fikir sorma

golbin

🌱Yeni Üye🌱
Çok yakın zamanda Sony A350 fotograf makinesi almayı düşünüyorum. İçinizde bu makineyi deneyen arkadaş veya bilenlerin fikrini bekliyorum. genel özelliklerini aşşağıda sıraldım. Görüşleriniz için şimdiden teşekkürler.

Özellikler
Model Alpha 350
Çözünürlük14.20 Mpixel
Maksimum çözünürlük 4592x3056
Minimum çözünürlük 2288x1280
Sensör boyutları 23.6x15.8
Sensör tipi CCD
Optik Zoom n/a
Odak uzaklığı çarpanı 1.5
Geniş açı zoom (mm) n/a
Tele zoom (mm) n/a
Dijital zoom Evet
Otomatik odaklama Evet
Manuel odaklama Evet

Odak uzaklığı (cm) n/a

Makro odak uzaklığı (cm) n/a

Flaş modları
anti red-eye
auto
fill in
off
slow flash

Bellek türü
CompactFlash type I
CompactFlash type II

ISO oranı
auto, 100, 200, 400, 800, 1600, 3200

Diyafram önceliği
Evet

Geniş açı minimum diyafram n/a
Geniş açı maksimum diyafram n/a

Telefoto minimum diyafram n/a
Telefoto maksimum diyafram n/a

Çekim hızı önceliği
Evet

Minimum çekim hızı (sn)
30

Maksimum çekim hızı (sn)
1/4000

Seri çekim (kare/sn) 2

Dahili flaş
Evet

Harici flaş
Evet

Harici flaş türü
Hot-shoe

Metrajlama
Centre weighted
Multi-pattern
Spot

Pozlama telafisi
-3EV - +3EV with 1/2 or 1/3EV steps

Beyaz ayarı

Auto
Cloudy
Daylight
Flash
Manual
Shade
Tungsten

User Set Color Temperature
Video çekimi Hayir
Sesli video çekimi Hayir
Maksimum video çözünürlüğü n/a
Minimum video çözünürlüğü n/a
Kare sayısı (kare/sn) 0
Ses kayıt Hayir
Optik vizör Evet
Elektronik vizör Hayir
LCD ekran Evet
LCD ekran boyutları 2.7-inch
LCD çözünürlüğü (piksel) 230,000
Kendi kendine çekim Evet
USB bağlantısı USB 2.0 Hi-Speed
Video çıkışı Evet
Firewire Hayir
Bluetooth Hayir
Resim formatı JPEG RAW, RAW - JPEG

Pil-Batarya türüLi-Ion
Ağırlık582g.
Boyutlar (mm)130.8x98.5x74.7

Deadworld

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
baktimda cok ucuz bi urun 1.5 milyar lira falan ama bilmiyorum ki simdi ozellilliklerinin tam olarak ne anlama geldigini bende nikon d300 alacam ama kendileri 3 milyar civarinda falan ama 12.2 megapiksel bu 14 megapiksel ve fiyati ucuz acaba bunu bilen avrmi d300 mu iyi sony 1350 mi ona gore kamera alacam bende :D bunu gorunce cagdim kararimdan :D

waltro

🏅Acemi Tasarımcı🏅
İlk aşama için güzel bir cihaz olabilir.Fiyatı Deadworld da dediği gibi 1500 ytl civarındaysa uygun bir makina diye düşünüyorum.Ama kaldıki bunun yanında canon ve nikon gibi dev markalar var.bunlarıda yabana atmamak lazım.Burada fiyat elbetde birazdaha önemli ama bu sınıftaki makinaların özelliklerine göre alfa 14,2 mg pixelle ön sırada.
Kullanılabilrlik bakımından ise fazla bir bilgim yok alfa 100 ve R1 ri tanıyorum.Ama benim tavsiyem Nikon modellerine bakman.Nedeni sarf malzeme sıkıntısı çekmicek olabilmen.
sana önericeğim cihazlar ise nikonun D80'i ve canonun D400 ü aynı sınıfta yarışan cihazlar ama 14,2 megapixel konusunda ön planda.

golbin

🌱Yeni Üye🌱
:)

Nikkon d300 tam profesyonel bir makinedir. sony a350 ise tam profesyonel değil yarıyla tam arasında olan bir makine. d300 de 15 noktalı çapraz, A350 9 noktlı çapraz odaklama gibi göze pek görnmeye ince farklar var. Eğerki fotograf çekme konusunda katalog çıkarmayacaksan veya sergiler açmayacaksan, sana bu makine fazlasıyla hitap edecek ben dün bayagı bir araştırdım ve A350 den bayagı övgüyle bahsediliyor. Tabiki çevreden ne kadar çok fikir alırsam aldıgım zaman o kadar huzurlu olucam :D

Deadworld

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
benım arkadasım pentax k10 akldı gayet memnun ama 10.2 mp ben daha ıyısını almayı dusunuyorum bu sony iyimidir acaba ondan

golbin

🌱Yeni Üye🌱
Sony Cybershot DSC F828

çok eskiden ilk çıktıgı zaman almıştım bu mekineyi ve mükemmel sonuçlar yakalmıştım (bana göre tabiki) ve bir çok katalog bastım o resimlerimden. Tabiki maddi durumun el veriyorsa nikon almanda yarar var ama dediğim gibi eğer bu işi meslek olarak yapmayacaksan yani tam profesyonellik istemiyorsan yada ögrenme amaçlıysa A350 hitap edebilir. (Sony Cybershot DSC F828 göre diyorum). makineyi sony shopta inceledim (el yordamıyla) görünüş mükemmel, objektif en önemlisi carl ziess, ordayken denem çekimide yapabilseydim bu konuyu açmadan alıp almamaya karar vermiştim.

Deadworld

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
simdi ben fotografci olmak istemiyorum asil meslegim grafikerlik ama foto makineminde iyi olmasini isterim is olarak alicam ama fotograf isi icin degil benim arkadasim anliyor fotograf makinelerinden oda pentax k10 alalı bayagi oldu ama ben daha iyisini almayi hedefliyorum a350 14 mp olmasina karsin 1.5 milyar civarinda. d300 ıse 3 milyar cıvarında. simdi ben sony a350 yi almis olsam iyimi ederim fena makine diil :) ilerde fotografciliklada ilgilenebilirim o yuzden guzel bi foto makinesi almayi istiyorum benim icin en iyisi sizce hangisi d300 mu a350 mi ?

golbin

🌱Yeni Üye🌱
seçim senin

şimdi nikonun asıl işi fotograf, sony ise elektronik yani sony bu piyasaya çok sonraları girdi.sonuçta bi nikon fiyatı olmasını bekleyemezsin. ben sonyde karar kıldım sormadıgım kimse kalmadı herkesde övgüyle bahsetti. Bnede grafikerim ve fotografçılık yapmıyyorum ama çektiğim resmlede bina giydirecek kalitede olmasını isterim :) eger hobi için istiyorsan bence o kadar masraf yapma. tek makineye o kadar para baglamaktansa. tripot mercek lens gibi yan ürünlerle fotograf zevikini çeşitlendir derim. Hatamı ederim ??? etmem herhalde :)

Deadworld

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ok kardesim yorumalrin icin sagol bende grafik icin kullancam hobi icin almiycam bence en iyisi benim icin bu makine olcak gibi gozukuyo :)

golbin

🌱Yeni Üye🌱
şimdi baktım bide sony a700 var incelemeni tavsiye edeirm

Deadworld

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
evet bende baktım :D ama benı asar o :D bıraz pahalı :D