Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Mandalina festivali ile ilgii afiş çalışması

xharem

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar afiş çalımasının 1. görselini mizahimsi yapmaya çalıştım.festivalin kısaca özeti şu;mandalinanın markalaşması,mandalina dan yapılan yiyecekler veya içeçekler(mandalin suyu,mandalin reçeli,mandalin şarabı v.b)yani kısac seferihisarda yetişen mandalini tanıtmak.festival günü birde leman sam konseri var.düşünce ve eleştirilerinizi bekliyorum.

not:2,3,4. afişler eklenecektir..
mandalinafisb.jpg

Benzer konular

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
1. noktasını S üzerine koyarsan Ş diye okunur. Ne 1. nede SMF(seferihisar mandalina fest.) okunur. Seferihisar Belediyesi'ne bende iş yapmıştım hayırlısı olsun:)
Tarih bandı, web adresi ufak ve okunaksız, sağ alttaki logo gereksiz büyüklükte... Konser ve festival afişleri tasarladığım zamanlarda şunu hatırlıyorum ki, Leman Sam neredeyse Tam sayfa, olmadı yarım sayfa fotoğraf istiyordu....
Aslına bakarsanız yeni bir düzenleme şart.

xharem

🏅Acemi Tasarımcı🏅
1. noktasını S üzerine koyarsan Ş diye okunur. Ne 1. nede SMF(seferihisar mandalina fest.) okunur. Seferihisar Belediyesi'ne bende iş yapmıştım hayırlısı olsun:)
Tarih bandı, web adresi ufak ve okunaksız, sağ alttaki logo gereksiz büyüklükte... Konser ve festival afişleri tasarladığım zamanlarda şunu hatırlıyorum ki, Leman Sam neredeyse Tam sayfa, olmadı yarım sayfa fotoğraf istiyordu....
Aslına bakarsanız yeni bir düzenleme şart.

peki mandalinanın üzerindeki gülücük filan nasıl sence?leman sam dan böle bi istek gelmedi henüz ama gelirse tabi ki değrlendirecegiz.

larana

🏆Pro Tasarımcı🏆
Mandalinanın yüzündeki ifade gülücükten çok, büyük abdestini yapıyormuş gibi...!

larana

🏆Pro Tasarımcı🏆
o kadar mı kötü yani :)

:) kötü veya iyi anlamında söylemedim. Sadece mandalinaya baktığımda gördüğüm ifade bu. Emek harcanmadan olmuyor maalesef. Belki 30 tane eskiz yapmanız gerekecek, yapın. 30 tane ifade hazırlayın kağıt üstünde..İçinize sinenleri b.sayara aktarın. Ve sonra da bize..

xharem

🏅Acemi Tasarımcı🏅
:) kötü veya iyi anlamında söylemedim. Sadece mandalinaya baktığımda gördüğüm ifade bu. Emek harcanmadan olmuyor maalesef. Belki 30 tane eskiz yapmanız gerekecek, yapın. 30 tane ifade hazırlayın kağıt üstünde..İçinize sinenleri b.sayara aktarın. Ve sonra da bize..

hımmm anladım.peki diğer yönlerindeki yanitaslagı filan hakkında bi yorumunuz varmı.?diğer arkadaşın dediklerine bende katılıyorum 1.smf filan onları düzenliorum başka sizinde tavsiyeniz olabilir mi gülücük haricinde :smile:

xharem

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ayrıca şunuda belirtmek istiyorum bu otobüs durakları için bi çalışma.bunu en başta belirtmemişim..

larana

🏆Pro Tasarımcı🏆
Bilemiyorum ama rahatsız duruyor çalışma. Kasvetli bir havası var. Font şekli bozuyor sanırım. "i" harflerinin noktalamaları çok minik belkide onlar bir düzensizlik yaratıyor..Başka fontlarda deneyin. Century Gothic, Comic Sans...tarzı olabilir. 1 zaten değişmeli bence antipatik duruyor, ne olduğu anlaşılmıyor. Leman Sam Konseri yazısının zeminini de beğenmedim açıkçası. Kaba saba duruyor; Madem mandalinalarla ilgili bir çalışma duvara fırlatılmış çamur efekti veren bi brush vardır, onu kullanabilirsiniz. Mandalina renginde olur ve mandalinanın bir parçası gibi duracağından bütünlük sağlayabilir. Tabi denemek lazım illa güzel duracak diye bir şey yok. Bir de ayrıntılı bilgi için yazısının altındaki web adresi düz renk olsun bence. Uzaktan da okunabilirliği artar böylece ve göz yormaz..sağ alttaki mandalina sembolü bu kadar büyük olmalı mı? biraz küçültülebilir. Sponsorların zemini yine k.renginden ziyade mandalinanın yeşil yaprağı ile ile bütünlük sağlaması açısından yeşil zemin olabilir..

xharem

🏅Acemi Tasarımcı🏅
mandalinafis2.jpg

biraz üzerinde değişiklik yaptım fakat alt bölümün yeişl olması çok gözü yordugu için ayen bıraktım.web adresi konusunda hala bi çözüm bulamadım ayrıca...

yorumlar??

dreamsantana

🏆Pro Tasarımcı🏆
Arka plan renginin beyaz olması çalışmayı çok basit göstermemiş mi? Üst yazı da 1. SMF yazısındaki renk farklılığı ile neyi amaçladınız acaba bence çok göz tırmalıyor da, 3. sü alt kısımda bir karışıklık var gibi, orası daha sade bir hale getirilemez mi ki sponsor logoları girdiği zaman daha da karışacağını düşünüyorum.

Çalışmanın genelini pek başarılı bulamadığımı söylemeliyim.

grafikçe_

♾️Grafik Gurusu♾️
çoğu arkadaş belirtmiş bazı şeyleri..
ilkine göre biraz daha sadeleşmiş:)
ama benim gözümi takılan ilk olarak,çok kalabalık ve yorucu bi afiş olması..
bilgi yazısı.slogan vs nerdeyse aynı büyüklükte..ön plan,arka plan ilişkisi pek olmamış..onlara biraz daha dikkat ederseniz daha düzgün görünücektir..
bide mandalinaya öle çizim yapmak yerine yeniden sevimli bir mandalina illüstrasyonu yapmayı deneyebilirsiniz,bence daha hoş olur..yada zamanın yok diyorsanız,o göz ağız çizgileri olmasın bence..

emeğinize sağlık..kolay gelsin..

hknmbn

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.siluettanitim.com
Yazı Karakterlerini Düzenlemelisin Fazla Fazla Örnek İncelemelisin...

" Nedir bu Mandalin = Leman SAM Konseri " Gibi Algılanıyor.. Biraz İnceleme Yapmalısın Tekrar Ufak Tefek Ama Zaman Almayacak Eksikler Değil..

Kolay Gelsin.. =>