Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Math Type ve indesign ortak çalışmasında kayıp semboller

seldabaslanti

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Mrb, benim sorunum iki programı kullanarak oluşturduğum matematik testinde math type dan aldığım formüllerin indesign sayfamda görünmesine karşı pdf yaptığımda farklı karakterlere dönüşmesi.

ADIM ADIM NELER YAPTIĞIMI YAZARSAM YARDIMCI OLMANIZ DAHA KOLAY OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM:

- Öncelikle Cs4 indesign ve math type 6 kullanıyorum.

- Math type da oluşturduğum formülü açtığım bir klasör içine kaydediyorum.

- İndesign da Ctrl+D ile seçip yazı alanının içine çağırıyorum. Programda sol alt
köşede 1 error diye bir uyarı çıkıyor. Linke gelip yerini tanımlamama rağmen pdf yapamıyorum ve çıkış alamıyorum. Görünen o ki baskıya da gönderem.

Acil yardımlarınızı bekliyorum...

Benzer konular

identity

🌱Yeni Üye🌱
aynı sorunu bende yaşıyorum.Çözümünü bilen varsa anlatabilirse çok sevinicem.

Tşk'ler.

seldabaslanti

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sanırım bu konuda bilgi sahibi olan yok, varsa yanıtlarınızı bekliyorum

aliburak

🌱Yeni Üye🌱
1- MathMagic plugin doğru yüklenmiş ve MathMagic menüsünden programın yerini göstermiş olmalısınız. Bu durumda indesign içinde MathMagic ile yazabiliyorsunuz. (Mac te sorun yok ancak Vista ile başka sorunlar var)

2- MathMagic yüklendikten hemen sonra fontları yerine otomatik koymuyorsa (ki genelde bazılarını yüklememiş oluyor) elle kendiniz koyun. (MathMagic installer klasörü içinde fonttlar klasörü ve Mac için ve windows için ayrı ayrı help var)

3- Daha önce bir kaç kez MathMagic kurup kaldırdıysanız bir kaç tuhaf hata alındığı oluyor. Temiz bir sisteme kurulum yaplıp, fontlar elle yüklenirse problemsiz çalışıyor. (Tecrübe edilmiştir)

4- Mac ve PC arasında karakter sorunu olup olmadığını anlamak için pdf kaydedip her iki sistemde de açıp incelemek gerekiyor. Mesela PC MathMagic de yazılmış basit bir eksi işareti (-) mac te görüntülenemiyor. Dolayısı ile baskıda sorunlar oluşuyor.

Kolay gelsin..

seldabaslanti

🏅Acemi Tasarımcı🏅
şimdi gördüm açıklamalarınız için teşekkürler