Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Merkezi Üsküdarda bulunan dergimiz için grafik tasarımcı - İstanbul

westshine

🌱Yeni Üye🌱
Merkezi Üsküdarda bulunan dergimiz için grafik tasarımcı

Program/Seviye: MAC i çok iyi kullanabilen
Indesign i çok iyi bilen
Photoshop çok iyi bilen
Flash oluşturabilen
Diğer yayıncılık programlarını iyi bilen

Çalışma Şartları: Tam Zamanlı (Full Time)

Askerlik Durumu: Önemli Değil

Medeni Hali: Önemli Değil

İşle ilgili açıklama: Her ay çıkan dergimize,Tercihan Üsküdar çevresinde oturan, yaratıcılığı olan, tam zamanlı çalışacak iş arkadaşı aramaktayız.
İlgilenen arkadaşlar aşağıdaki maile CV lerini yaptıkları iş örnekleri ile birlikte gönderebilirler.

Maaş+Yol+Yemek+SSK sosyal haklardır.

E-posta: info@gidayasam.com

Telefon: 0216 342 05 25

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Dikkat!

İlanları - ya da da takip edebilirsiniz.

Alıntı Mesajın faydası! | E-ticaret nedir? |
thread_lock_new.gif
İlan kapatmak!

Öneri Siteler:
|

Önemli Hatırlatma:
Grafikerler.net forumlarında yayınlanan ilanların onaylanması kurallar açısından yapılır ve içeriği ile ilgili denetim yapılmamaktadır. Siteden faydalanarak yapılan anlaşmalarda grafikerler.net hiç bir mesuliyet kabul etmez.

westshine

🌱Yeni Üye🌱
Türkiye'de işsizlik var diyen bence burayı ziyaret etmeli...

Ayda bir çıkan dergimiz için aradığımız grafiker ilanına maalesef düzgün bir yanıt alamadık...
Bence gerçekten genel anlamda eğitim kalitesi sorgulanması gerekiyor...
Bir yandan herkes iş arıyor ama diğer yandan kimse çalışacak insan bulamıyor...
İşin ilginç yanı grafiker camiası bir reklam ajansında çalışıp diğer yandan dışardan bir sürü iş yapmayı seven bir camia...
Ama işin karanlık yüzü ise değişik.
Bir iş veren olarak grafiker camiasından gerçekten çok çektim ve üstelik birsürü kazıkta yedim.
Bunlar neler :
- freelance çalışan biri dergide çıkacak komple tanıtımı çalıp başka bir dergiye sattı.
- kendi adını "ben markayım" diyerek lanse eden biri ile nerdeyse mahkemelik olacaktık ki verdiği sözlerin HİÇBİRİNİ yerine getirmedi. Üstelik O'na güvenip daha iş başında avans bile göndermiştim. Kendisi sahibinden.com un tasarımcılarından...
- Başka bir tasarımcı ise başka dergilerden aldığı tasarımları bize yamamaya çalıştı.
- Tam zamanlı çalışan başka biri ise kendine başka iş bulduktan sonra dergiyi yarım bırakarak 2 gün içinde çıktı.

Bunların tümünü 1 yıl içinde yaşadım.
Kimsenin ne parası nede başka bir alacağı kaldı bu zamana kadar.
Ama benim küçük yada büyük yukarda saydığım insanların hepsinde bir alacağım kaldı...

Halbuki yapacakları oyle ahım şahım şeyler değildi...
En üste yazıyor işte...
Ayda bir çıkan derginin tasarımını yapmak. Zaten master belli. Master'a yeni yazı ve görselleri oturtmak. Dergiyi matbaaya gidecek şekilde oluşturmak, kırk yılda bir müşterilerden gelen reklam tasarım isteklerini gerçekleştirmek. Burada 200 sayfalık dergidende bahsetmiyoruz. butun yıl boyunca 12.sayımız 7 forma çıktı diğerleri 4 forma idi.

Şimdi benim bu bütün yaşadıklarım ışığında bundan sonra ünvanı GÖRSEL YÖNETMEN olacak kişiye nasıl güvenebilirim bilmiyorum...

Ama birde şu var zaten buna talip biride yok :)

Bundan sonra kimse TÜKİYE'DE İŞSİZLİK VAR demesin !!!

Not : şuana kadar ilana 195 kişi bakmış ::)))
ama kim elini taşın altına sokmaya cesaretliymiş ? KİMSE...

yazarcizer

🏆Pro Tasarımcı🏆
Haklı olabilirsiniz; Türkiye'de her sahada, değişik çap ve ebatta üçkağıtçıyla karşılaşmamak imkansız; ciddi/güvenilir eleman bulmak da zor, işveren de... Aslında kimse iyi çalışma şartlarına sahip bir işletmeyle kolay kolay problem yaşamak istemez; yani madalyonun öbür yüzüne de bakmak gerek.

Yani madem elemanlarınızı suçlama noktasında bu kadar açık yazdınız, öyleyse lütfen verdiğiniz maaşı, çalışma saatlerini ve sosyal haklar gibi faktörleri de açıkça belirtebilir misiniz lütfen?

Ayrıca, profosyonel bir ajansla çalışsanız hiç bir sorun yaşamazsınız, bu seçeneği niye düşünmediniz?

"Flash oluşturabilen"
"Ayda bir çıkan derginin tasarımını yapmak. Zaten master belli. Master'a yeni yazı ve görselleri oturtmak."

Ayrıca, Flash ne tasarımı için gerekliydi?

Son düzenleme:

westshine

🌱Yeni Üye🌱
Flash oluşturmak...

3-4 tane jpeg formatlı resmi birleştirerek bu resimleri çeşitli animasyonlarla değiştiren swf formatlı yapı...
Etrafta 10 yaşındaki çocukların bile kullandığı yüzlerce swf oluşturan program dolaşmakta...
Bunu sormanın nedeninin altında ard niyet sezmekteyim...

Ayrıca bu grafikerlerden bu kadar zarar görmüşken, bir grafikerin SADECE SÖYLEDİKLERİNE istinaden bir maaş söyleyeceğimi nereden çıkarıyorsunuz ???

Peki maaş söyleyeyim : 500 ile 3000 arasında...

Ya işte böyle olmamalısınız... Bütün bunlar kendinize güvensizlikten kaynaklanmakta...

Bir reklam ajansında çalışanları biliyorum sabah 8 de gelirler gece 12 ye kadar çalışırlar. sonucunda aldıkları çalıştığı zamanları asla karşılamaz. Ama bizim gibi haftada 80 saat çalıştırma yerine 40 saat çalaıştırmak isteyen yerlere.
Maaş ne , sosyal haklar ne diyip dururlar.
Ya ilk önce ben buyum desene...

yazarcizer

🏆Pro Tasarımcı🏆
Ayrıca bu grafikerlerden bu kadar zarar görmüşken, bir grafikerin SADECE SÖYLEDİKLERİNE istinaden bir maaş söyleyeceğimi nereden çıkarıyorsunuz ???

..

Peki sizin gerçekten zarar gördüğünüze nasıl inanabiliriz, sizi tanıyor muyuz, olayların seyrine tanıklık ettik mi, ayrıca elemanlarınızı dinledik mi? Yoksa siz 5 tane zavallı grafikerin kazığını, ben de alemin akıllısı 50 tane işverenin trajikomik iş ahlakını anlatabilirim size. Haklı olabilirsiniz dedik ama yine de..

Dergi tasarımı için eleman arıyorken Flash'ı da eklemişsiniz; her ne seviyede veya her ne sebeple istiyorsanız isteyin, sebebini de yazmalıydınız değil mi? Ne yani müneccim miyiz, sormakta mı günah? Fiyat meselesi de böyle; siz nasıl peşinen beklentilerinizi adamakıllı yazıyorsunuz, elemanlar da peşinen maaş ne, sosyal haklar ne diyip sorarlar. Bu hep böyledir, her ticaret erbabı bilir bunu.

Ard niyetli olsam profosyonel ajanslarla görüşmenizi de önermezdim, karşılığını verdikçe hiç sıkıntı yaşamazsınız demek istedim. Yani potansiyel elemanınız olarak soruyor değilim, bu platformda iş dünyasına dair her şey tartışılıyor, konu ben değilim.

Üstelik böylesine fevri bir üslubla yazarsanız güven vermekte zorlanırsınız, hiç de tekin olmayan bir grafik tasarım ve iş dünyasına muhatabız, herkesin şüpheci olma hakkı saklıdır... İşte, 500 TL de harikaymış, asgari ücrete ha gayret...

Son düzenleme:

westshine

🌱Yeni Üye🌱
Bit Pire !!!...

Bir önceki mesajımda yazdığım gibi BU ÜLKEDE İŞSİZLİK YOK !...
İşsiz olan iş aramasını bilmeyendir...
Ben grafikerimi buldum...
Ama nasıl ? eskiden çalıştığım ve işini bildiğim insan ile anlaştım...
Burada bulunan ve iş arayan arkadaşlar...
Üzümün çöpü armudun sapı derken treni kaçırıyorsunuz...
En azından biraz evvel anlaştığım 2500 TL lik anlaşmayı kaçırdınız...
artı cep telefonu + yol + ticket yemek (8000 tel x 22) + extra işlerde % 10
herkes kendine yansın...
Siz hala burada elinizi taşın altına sokmayın HATTA AYNEN DEVAM EDİN...

Sadece AKILLI ALON AKILLI...

Bu Bir İŞVEREN MESAJIDIR...

westshine

🌱Yeni Üye🌱
Adama Para Vermek...

Çünü biz ADAM OLANA para veririz
Laf kalabalığı yapana değil...

yazarcizer

🏆Pro Tasarımcı🏆
Tencere yuvarlanır kapağını bulur derler; adam adamı, akıllı akıllıyı...

Son düzenleme:

endereren

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sunu soylemekte yarar var diye dusunuyorum.
bundan yaklasık 7-8 ay once yine ayni derginin ilanı vardı yanlıs hatırlamıyorsam murat bey idi yetkili ikisi.
neyse, yine uzunca bir mail yok telefonunu acan acamayan aradığımda bulabileceim biri vss bayağı bi uzun mesaj ve sonunda aradığı ozellikler ... neyse freelance calısabiliriz diye mail atmistim ertesi sabah bana geri dondü telefonum kapaliymıs :)) geri dondm aramayı gorünce beni aramıssınız diye aynen soylediği sey su:) ilandada ebelirttim ben ulasabileceğim birini arıyorum! e iyi tamam birader de ben senin personelim miyim? hayır is konusunda anlastık mı? hayır sana bi soz verdim de beni aradım bulamadın mı? hayır? neyse bi hayli konustuk sonrası muhim değil.
o zamanda aynı yakınmalar soz konusu olmaktaydı yarıda bıraktılar, matbya is teslim edemediler, olmadı vss.. benim anlamadğım hep bunlardan sikeyet ediyosunuz yani biz grafikerlerden. ama hocam bunca zamandır o kadar kisi bırakıp gitmis hatta belliki kacmıs, kimse barınamamıs, 2500 lira maas yol kıl tüy diye bobürlenmesinide bilmissin de millet manyak mı ? bu saydıklarını bırakıp gitsin. insanlar calısmak için var tabi istisnalar elbette vardır fakat bu nedir yaa. sirkette veya bizzat kendinizde niye kusur aramıyorsunuz?