Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

neon tabela yapımı hakkında yardım.

kolega35

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar,öncelikle hepinize iyi günler dilerim. Ben İzmir'de Mesleki eğitim Merkezinde Reklam Tabelacılığı alanında Tabela isimli derse giren bir öğretmenim.Sizlerden bir konu hakkında yardım talebim olacaktı.Konu şu: Önümüzdeki hafta neon yazı konusunu anlatmam gerekiyor ancak konu ile ilgili herhengibir bilgiye ulaşmış değilim. Elimde sadece konu başlıkları var.Konu başlıkları şunlar:
A. Yazıya göre cam boru çaplarının belirlenmesi
1. Cam boru
a. Soda camı
i. Şeffaf cam
ii. Kurşunlu cam
iii. Renkli cam
b. Çap ölçüsü ø
i. Kurşunlu soda cam (ø Çap Ölçüsü: 12mm,14mm)
ii. Renkli soda cam (ø Çap Ölçüsü: 12 mm)
iii. Şeffaf soda Camı (ø Çap Ölçüleri: 8, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 18, 19,
20, 22mm)
c. Uzunluk
i. 140 cm
ii. 150cm
B. Cam boru bükerken alev ayarı yapma
1. Oksijen kaynağı
a. LPG tüplü ocak
ii. Hortum
b. Doğalgaz ocağı
i. Başlık
ii. Hortum
c. Oksijen tüpü
i. Dedantör
ii. Oksijen saati
2. Hava kompresörü (ocağa bağlı)
i. Depo
ii. Hortum
3. Alev türü
i. İnce kısa alev
ii. Kalın ve uzun alev
C. Bitmiş yazı cam tüplerinin renklendirilmesi
1. Kurutma
2. Kullanılan malzemeler
a. Fosforik asit
b. Cam boncuk
c. Renklendirme pudrası renkleri
i. Beyaz
ii. Mavi
iii. Yeşil
iv. Sarı
v. Mor
vi. Turuncu
vii. Kırmızı
viii. Eflatun
D. Hazırlanan yazıya elektrik elektrotlarının yerleştirilmesi
1. Temizleme
a. Pamuk
2. Akım-gerilim-direnç bilgisi
3. Ohm kanunu
4. Elektrik devresi
a. Elektrik devresinin elemanları
b. Elektrik devresi türleri
c. Topraklama
5. Elektrot
a. Çeşitleri
i. Siboplu elektrod
ii. Sibopsuz elektrod
b. Şekilleri
i. Yatay elektrod
ii. Dikey elektrod
E. Yazı tüpüne neon/argon gazı doldurulması
1. Malzeme
a. Cıva
b. Gazlar
i. Neon
ii. Argon
2. Voltaj (5000–10.000)
3. Vakum düzeni
a. Gaz tüpü
b. Tüp musluğu
c. Vakum musluğu
d. Hava musluğu
e. Cıva göstergesi

Konu ile ilgili bilgisi olan arkadaş varsa mümkünse bilgilerini benimle paylaşabililer mi?Yazı,resim her türlü desteğinizi bekliyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Benzer konular

onerim

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Bilmemeke ayıp değil , öğrenmemek ayıp derler . Bu anlamda sizi taktir ettim , en azından çabanız için teşekkür ederim. Fakat Öğreteceği dersi bilmeye bi öğretmeni , o derse sokan veya oraya öğretmen yapan zihniyetide anlayamadım ve ayıpladım. Umarım üstünüze alınmamışsınızdır. Dengesiz bir durum .
Neyse , size tavsiyem internetten neonculara bakım (bulunduğunuz şehirdeki) bunlarla iletişime geçmeniz , ve yerlerine giderek yerinde uygulaması ile eğitim almanızdır. Ancak bu şekilde tabela eğitimi almak için gelen yavrucaklara EĞİTİMİ HAKKIYLA VEREBİLİRSİNİZ.
Saygılarımla...

kolega35

🌱Yeni Üye🌱
Sayın arkadaşım,ben de öncelikle en azından zahmet ederek cevap vermiş olduğunuz için teşekkür ederim.Fakat'' Öğreteceği dersi bilmeyen bir öğretmeni '' ifadenizle biraz bana karşı haksızlık ediyormuşsunuz gibi geldi.Sebebi ise şu: Önecelikle şunu belirtmek isterim.Ben konuyu bilmiyorum diye bir ifade kullanmadım.Yardım istememin sebebi öğrencilerime daha iyiyi verebilmek,son gelişmeleri onlara daha iyi aktarabilmekti.Ayrıca malum olduğu üzere siz Grafik konusunda çalıştığınızdan gayet iyi biliyor olmalısınız ki Türkiye'de Reklamcılık konusunda yükseköğrenim alanında eğitim veren hiç bir Üniversite bulunmamaktadır.Şu anda sadece Ege Üniversitesinde Açık Hava Reklamcılığı eğitimi daha yeni verilmeye başlanmıştır.Şu an Reklamcılık sektöründe faaliyet gösteren büyük işletmeler bünyelerinde çırak öğrenci bulundurmaya daha yeni yeni başlamışlardır.Bu durumda biz öğretmenler olarak kendimizi geliştirmememiz, bu öğrencilerimize eğitim vermememiz daha mı iyi olacaktır.Zaten konuyu buraya açmamdaki amacım da aynen sizin belirttiğiniz gibi tabela eğitimi almak için gelen yavrucaklara EĞİTİMİ HAKKIYLA VEREBİLMEKTİR. Bunu bu şekilde düşünmüyor olsam zaten konu ile ilgili araştırmaya girişmez,bildiklerim ile kendimi sınırlandırırdım.Peki siz bu alanda yıllarını vermiş olan saygıdeğer ustalarımız sizler herşeyi tam anlamıyla biliyorsanız neden bu forumlarda birbirinizle fikir alışverişinde bulunarak daha mükemmele ulaşmaya çalışıyorsunuz.Yine de tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Ben zaten çevremdeki tabelacılarla mümkün olduğunca sık iletişime geçiyor ve dersimi mümkün olduğunca en iyi şekilde vermeye çalışıyorum.Yardımlarınızı acaba farklı bir şeyler bulabilir miyim diye açmıştım.Teşekkürler.

Son düzenleme:

mahya

🌱Yeni Üye🌱
******@******
izin verilen alanlar dışında iletişim bilgileri paylaşmak yasaktır.

Moderatör tarafında düzenlendi:

onerim

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Sayın hocam,
Sinirlenmenizi anlayamadığımı belirtmek isterim , zaten sizinle aynı fikirde olduğum için bunları yazdım. ütfen yazdıklarım dikkatli okuyunuz. Ayrıca belirtmek isterimki bende marmara üni 4yıllık tekstil öğrt. bitirmiş ve 1 yıl öğretmenlik yapmış biriyim. Yani aynı meslei sizinle paylaştım , sıkıntılarınızı bu yüzden daha iyi anlıyorum. Lütfen çözüm odaklı yazdıklarımı tekrar okuyunuz.
Ayrıca istanbulda bulunan reklam üretim tesisinde yöneticilik yapmaktayım , İstanbula geldiğinizde siz veya öğrencilerinize sonuna kadar açık kapısı olan bir şirket. Yardımcı olabileceğim her noktada bana ulaşabilirsiniz. Eti reklam - Öner BULUT.
Saygılarımla

kolega35

🌱Yeni Üye🌱
Kusura bakmayın.Sanırım biraz agresif davrandım.Daha önce de belirttiğim gibi Milli Eğitim Bakanlığı veya YÖK kapsamında henüz bu mesleğin eğitimini veren bir yer yok.Sadece Ege Üniversitesinde daha yeni bir yapılanma var.İçinde bulunduğum Çıraklık Eğitim sisteminde bu meslek dalında yeni yeni çırak öğrencilerimiz olmaya başladı.Öğrencilerimize birşeyler verebilmek adına bu derse ben girmeye başladım.Bu noktada beni veya Bakanlığıma karşı serzenişte bulunmanız biraz dokundu doğrusu. Ama siz de takdir edersiniz ki Bakanlığımızın şimdilerde konu ile ilgili çalışmalarının yeni olduğu bir dönemde öğrencilerimize mümkün olanın en iyisini vermek amacı ile sizlerden yardım talebinde bulundum.Eğer sizi kırdı isem özür dilerim.

onerim

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Rica ederim hocam... Bahsettiğim gibi yöneticilik yaptığım yer İstanbul ikitellide , beklerim...
Ayrıca ARED adındaki reklam derneğinden telefon ile yardım talebinde bulunmanızı öneririm.
Saygılarımla