Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Nükleer'e Hayır !

el_chancho

♾️Grafik Gurusu♾️
Katılım
21 Nis 2008
Mesajlar
1,001
Tepkime puanı
14
2681.jpg


5 Saat'te yapılan bir çalışma
 

Benzer konular

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
Katılım
4 Eyl 2008
Mesajlar
1,719
Tepkime puanı
60
nükleer ile gaz maskesi arasında hiç bir bağlam olamaz.



Kimyasal risk logosu


Nükleer risk logosu




Gaz maskesi nükleer bir olayda korunma namına hiçbir öneme sahip değildir.
Nükleer'e hayır demeden önce lütfen nükleer'in ne olduğunu çok daha iyi araştırınız.

Deneme olan tipografi çalışması sözkonusu.
Üzgünüm ama 5 saat diyerek çalışmaya emek verdiğinizi belirtseniz de bu çalışma o kadar emek almamış gibi görünüyor. Tipografi ne yazık ki çok başarısız. Ayrıca nükleer risk logosu biraz bastırılmış gibi oluşmuş.
Amacınız her ne kadar güzel olsa da uygulama o kadar başarılı değil gibi.
Elinize sağlık
Not: Yeri gelmişken bu konu hakkındaki düşüncem Türkiye de nükleer bir santralin kurulması yönündedir. Japonyadaki felaket konusunda ne kadar hassas olduğum geçen ay ki çalışmalarımda bulunuyor ancak Türkiye kara sınırları içinde bir santralin olmaması bizim nükller tehdit altında bulunmayacağımız anlamına gelmiyor. Zira GSMH'sı 1000 dolar gibi bir sayı olan Ermenistan da dahil olmak üzere neredeyse tüm komşularımızda; bizlere bir elin parmak sayısı kadar yakın km'lerde bulununan onlarca nükleer santral var. Kısaca Bu ülkelerdeki santralleri yok edemiyorsak; kendi içimzde enerjiye bağımsız hale gelmenin alternatif yollarını aramak mantıklı. Türkiye en çok elektrik üretimin doğalgaz ve fosil yakıtlar ile sağlayarak her yıl nükleer enerjininkinden çok daha fazla zarar ortaya çıkartmaktadır. Önlemler alındığında nükleer enerjinin getireceği felaketler İHTİMAL dahilinde iken; fosil enerjinin getirdiği felaketler her yıl bir önceki yıla göre artan miktarlarda devam etmektedir. Rüzgar ve elektirik enerjisi için ise ODTÜ ucuza üretme yöntemleri araştırmaktadır zira bu sistemlerin kendini amorti edip, artı kazançlara çevirmesi için çok uzun bir süreye ihtiyaç vardır ki Türkiye henüz bu güçte değildir. Temennim tamamen su rüzgâr ve güneş enerjisinin kullanılmasıdır. Bu olana kadar alternatifleri değerlendirmekte sakınca görmüyorum. Benimle zıt düşüncelere sahip arkadaşlara da endişelerinden dolayı saygı duyuyorum.
 

medosanart

🏆Pro Tasarımcı🏆
Katılım
13 Ara 2010
Mesajlar
513
Tepkime puanı
18
Web sitesi
medosanart.blogspot.com
Tebrik ederim arixira çok mantıklı bir nükleer yorumu. Ermenistanın kapanması gereken nükleer santral bile yıllardır problem yaratmadan çalışıyor. Kıytırık bir ermenistan bu. Fosil yakıtlara Türkiye çok masraf yapıyor. Nükleer kullanılması bu masrafın önüne geçecektir. Sonuçta nükleerle elde edilecek enerjinin boyutu bir sürü fosil yakıtla çalışan santrallerin gücünde olacağından doğanın gazlarla kirlenmesini önleyecek. Yapılması gereken adam gibi temeller atıp çok sağlam yapılar inşaa etmek. Her türlü olasılığa karşı soğutma tedbirlerini hazır bekletip halkı sakinleştirmek gerek. Güzel korunduğunda temiz bir enerji...
 

medosanart

🏆Pro Tasarımcı🏆
Katılım
13 Ara 2010
Mesajlar
513
Tepkime puanı
18
Web sitesi
medosanart.blogspot.com
Kusura Bakma el_chancho kardeş çalışmana yorum yapmayı unutmuşum :D
Çalışmanın nükleer logosuna göre biraz simetri problemi var. Ortadaki nükleere hayır yazısını bu şekilde yapmaktan ziyade bir sürü küçün nükleere hayır yazısından oluşan bir daire şeklinde yapabilirsin. O zaman simetri probleminin büyük bir kısmı çözülür. Çalışmanı yaparken nükleer logosunu boş bir katmana koyup opasity sini azaltarak içerisini yazıyla doldurmayı deneyebilirsin bu da simetri vs gibi problemleri ortadan kaldıracaktır.
Gaz maskesi yerine bedeni tulumla kaplı bir insan resmi koyabilirsin. Radyoaktif serpintide bedenin serpintiyle temas halinde olmaması gerekir. Tabi ki bu kıyafet patlama esnasında koruyamaz lakin herşey bitip serpinti başladığında işe yarar.
 

el_chancho

♾️Grafik Gurusu♾️
Katılım
21 Nis 2008
Mesajlar
1,001
Tepkime puanı
14
Nükleer risk logosunu zaten tipografik olarak kullandım .Tasarım işiin profesyonel çapta yapmayıp sadece hobi amaçlı uğraştığım için elimden geldiğince yapıyorum.Nükleer enerji santralleri konusunda ise Türkiye gibi bir memlekette yaşadığımızı unutuyoruz sanırım sağlam yapılar güvenlik disiplin gibi soyut kavramlar güzel memleketimizde çokca bilinmeyen şeyler sizinde bildiğiniz gibi.Nükleer enerji santralleri konusunda aşağıda ki makaleyi okumanızı öneririm.Yorumlarınız için tşkler

https://nukleer.greenpeace.org/?page=neden
 

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
Katılım
4 Eyl 2008
Mesajlar
1,719
Tepkime puanı
60
ehehe zamanında greenpeace üyesi olan birisiyim ve amaçlarını gayet iyi biliyorum !

o uzun yazıda anlatmak istediğim şey kısaca aslına şu;
Ülkemizde ne kadar nükleer santral yaptırmazsak yaptırmayalım
ermenistan gibi deprem kuşağında olan bir ülkede santral olduğu müddetçe aynı tehlikenin içindeyiz. Bkz. Çernobil (Ukrayna)
 

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Katılım
27 Ara 2008
Mesajlar
3,774
Tepkime puanı
128
deneme amaçlı, hoş ama, eksiklerinizide zamanla tamamlarsanız!
 

lisiaa

🌟Usta Tasarımcı🌟
Katılım
12 Ocak 2011
Mesajlar
391
Tepkime puanı
22
ellerine sağlık bencede güzel olmuş.
 

s Design

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
16 May 2011
Mesajlar
91
Tepkime puanı
3
Fazla Birşey İfade Etmiyor Gibi.
 

el_chancho

♾️Grafik Gurusu♾️
Katılım
21 Nis 2008
Mesajlar
1,001
Tepkime puanı
14
Yorumlar için tşkler daha sağlam çalışmalar yapmam için eleştiriler güzel oluyor ..
 

diyanizos

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
23 Kas 2007
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Yaş
52
mantık güzel ama kompozisyon dengesi açısından sorun var gibi.
siyah zemin kullanmanız nedeniyle boşlukların kompozisyon öğesi olarak ağırlığını dengeleyecek leke dağılımı olması gerekir diye düşünüyorum. Alttaki fotoğraf (gaz maskeli adam) olmasa, oluşturmaya çalıştığınız espri daha belirgin olabilirdi sanırım. kompozisyonun diğer köşeleri boşken sadece bir köşedeki görsel, göz ortadaki nükleer tehlike logosunu oluşturan tipografik düzenlemeyi algılayamadan, bakışın maskeli adama kaymasını sağlamış gibi. Mantık güzel, ufak tefek düzenlemeler ile daha iyi olabilir, başarılı sayılabilecek bir çalışma. Fikir olarak da başarılı olduğunu düşünüyorum.
 
Üst