Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

''ömrüm ömrüm'' yılmaz erdoğan

basilic

Memento mori !
👑Efsanevi Grafiker👑
mum yanar
mum ışıldar
kendileri yoktur gölgeleri oluşur
ferinden korkulsa da rahmetin
yenilmez toprağa can katmanın kudreti
bir ömre kaç hayat sığar
görülecektir....
mum aydınlar
mum sınar
ayrılık acısı kadar seversin
ve sevmenin coşkusu kadar koyar insana
aşk sözlüğünden ayrılmak

mum yaralanır
mum sürer
kem göz sahibini sürükler
son çağındır artık
fitil kokar
gövdende birikir
senden eriyen parçalar

mum biter
mum söner dibine hayatın
işte yaşadım dediğin
bir mum ömrüdür

eren
ve
eriten kendini....

finfik

👑Efsanevi Grafiker👑
yılmaz erdogan çok değişiktir. herkes dilinden anlayamaz...
duygusalına da, komedisine de hayranım... ama bazen...........................

basilic

Memento mori !
👑Efsanevi Grafiker👑
yılmaz erdogan çok değişiktir. herkes dilinden anlayamaz...
duygusalına da, komedisine de hayranım... ama bazen...........................

çok eski bi üyesiniz bana göre.bi konu açıldığında iyi yada kötü farketmez bi yorum yazılır.ama sadece yorum yazmak için değil.bişeyler hissettilrebilmişse size.evet yılmaz erdoğanın ağır bi dili vardır.anlaşılmaması çok normal.benimde anlayamadığım şu sizin yazdığınız '' hımmm '' kısmı.bu nasıl bi yorumdur sizce.yada ne olarak değerlendirdiniz.bi paylaşıma ya teşekkür edilir yada hiç yorum yazılmaz.ben hımm yazınıza karşılık rica ederim dedim.ama bazen dediniz....yazmak zorunda değilsinizki.o yüzden bişey yazarken bi yorum yada bi paylaşıma teşekkür daha açıklayıcı yazılırsa karşınızdaki insanıda mutlu eder bu.yinede teşekkür ederim.

finfik

👑Efsanevi Grafiker👑
neden siz burda teşekkür almak için mi paylaşımda bulunuyorsunuz sorusu geliyor aklıma...
hımmm... diye bir yorumu kaldıramayacaksanız neden paylaşıyorsunuz gibi bir soru gelir aklıma...

ben anlamadım bu şiiirden... lütfen anlatın sizin anladıklarınızı... nedense birden daha fazla bilmek istedim size hissettirdiklerini....

basilic

Memento mori !
👑Efsanevi Grafiker👑
neden siz burda teşekkür almak için mi paylaşımda bulunuyorsunuz sorusu geliyor aklıma...
hımmm... diye bir yorumu kaldıramayacaksanız neden paylaşıyorsunuz gibi bir soru gelir aklıma...

ben anlamadım bu şiiirden... lütfen anlatın sizin anladıklarınızı... nedense birden daha fazla bilmek istedim size hissettirdiklerini....

paylaşıma teşekkür almak gibi bi niyetim yok.çünkü ben paylaşımı beni mutlu edecekse yaparım.ama hımm ne demek onu anlayamadım ben.umarım 1.sorunuzun cevabı olmuştur.
anlamamış olabilirsiniz ki bu çok normal.ama bana hissettirdiklerini bilme gibi bi yetkiniz yok.bişeyler hissetirmişki paylaşmışım.yorumda yazılmayabilir.ki şimdiye kadar açtığım konularda yorum almak için değilki sadece beni mutlu ettiği için açmışımdır konuyu.yada işim gereği yanlışlarımı görmek için.yani sadece sizden anladığım şu anlamamışsınız ama yorum yazmışsınız ki yorumunuz sadece hımm dan ibaret.bunu daha farklı açıklayabilirdiniz.anlayamadığını belirtseydiniz ilk olarak bunu seve seve yapardım.ama anlatmak önemli değil şiir okuduğunda bu direk olarak algılanır zaten.yani anlatmaya çalışmak boşa kürek sallamaktır.umarım şimdi anlaşılmıştır.

Son düzenleme:

artdevil

👑Efsanevi Grafiker👑
bu güzel paylaşım için teşekkürler yılmaz erdoğan vazgeçilmezlerim arasındadır :)

artdevil

👑Efsanevi Grafiker👑
ben teşekkür ederim anladığınız ve güzel bulduğunuz için...

bunun gibi bi sürü şiirini okudum ve bazıları hala çok severek dinliyorum ve hepside birbiriden çok daha güzeller benim fikrim tabi
ama anlamak knusuna gelirsek yaşamak gerekiyor o şiirleri bence

basilic

Memento mori !
👑Efsanevi Grafiker👑
bunun gibi bi sürü şiirini okudum ve bazıları hala çok severek dinliyorum ve hepside birbiriden çok daha güzeller benim fikrim tabi
ama anlamak knusuna gelirsek yaşamak gerekiyor o şiirleri bence

yılmaz erdoğan çok başkadır.dili yorumu anlatışı karşısındakine verdiği duygu.fikirler şahsa aittir tabi.herkesin aynı olacak diye bi kaide yok.anlamak yaşamaktan geçer doğru ama yaşanmadanda anlaşılır sadece duyguyu hissetmek yeterlidir.kişilikle tarzıyla alakalı galiba.

artdevil

👑Efsanevi Grafiker👑
yaa aslında dediğin doğru kişilikledeçok alaksı var.. ve hatta yaşam tarzınlada
ama bazı şeyleri ne tarz yaşarsan yaşa onu hissetmeden içinde yaşamadan bilemiyorsun

ama ne olursa olsun benim için şiirleri çok süper ve ben onları okurken dinlerken yaşıyorum içimde.. ankara şiirinde sanki o otlu ekmek kokusunu hissediyorum (inş. yalnış hatırlamıyorumdur sözleri :)..).. bi anda bahçıyan olmak geliyor insanın içinden mesela

basilic

Memento mori !
👑Efsanevi Grafiker👑
yaa aslında dediğin doğru kişilikledeçok alaksı var.. ve hatta yaşam tarzınlada
ama bazı şeyleri ne tarz yaşarsan yaşa onu hissetmeden içinde yaşamadan bilemiyorsun

ama ne olursa olsun benim için şiirleri çok süper ve ben onları okurken dinlerken yaşıyorum içimde.. ankara şiirinde sanki o otlu ekmek kokusunu hissediyorum (inş. yalnış hatırlamıyorumdur sözleri :)..).. bi anda bahçıyan olmak geliyor insanın içinden mesela

ankara şiirinde değil sevebilme ihtimalinde geçen sözler bahsettiğiniz.beslenme çantamda otlu peynir kokusuydu babam.şiirlerle özdeşleştirmek iyi gelir insana.nerde ve nasıl oduğunun farkına varmasını sağlar.elindeki değerleri ve kaybettiklerini.yorumlarınız için teşekkür ederim.iyi geceler diliyorum.

artdevil

👑Efsanevi Grafiker👑
yorumlara desteğiniz için bende teşekkür ederim bu güzel paylaşım ve güze sohbet için
iyi geceler

Nur

👑Efsanevi Grafiker👑
Reyhan' ım.. Senin yüreğinin güzelliğini karşılayan incelikte yazılmış her türlü yapıta gösterdiğin paylaşımcı yaklaşımını takdir ediyorum. Bunun her kişide karşılık bulmasını beklemiyorum elbette.. Açmış olduğun bazı konularda görüyorum ki insanların burada bulunma amaçları günden güne şekil değiştiriyor. Elbette "teşekkürü hak edecek güzellikleri paylaşma,yarar sağlama, yararlanma, eleştiri alma" vb. durumlar için buradayız. Daha farklı amaçlar güdenler de zamanla renklerini belli etmekteler.
"Saldım çayıra, mevlam kayıra" sözünü bize birebir yaşatan durum ve kişilerle karşılaşıyor olmamız, ne bizi üzsün ne de paylaşımlarımızı kısıtlasın.

Şiire gelince;
Bir ömrün giriş, gelişme ve sonucu ancak bu kadar sadeleştirile bilirdi.
Hepimiz önce ışıldarız (umutla), sonra sınarız, sınanırız hayatta..
Bu sınanma sürecinde yaralar alırız ama yine de süreriz bitmeye doğru..(başka türlü bir doğmaya doğru belki)
Son demlerimizde söneriz. Bu sönme bir ermeye gebedir,eridikçe..

Bazıları hayatı, tekamüle erebilmek için yaşar(en baştaki umut tazedir, başarsa da, başaramasa da ). Bazıları ise yaşamış olmak için..

Nice paylaşımlara arkadaşım..

basilic

Memento mori !
👑Efsanevi Grafiker👑
Reyhan' ım.. Senin yüreğinin güzelliğini karşılayan incelikte yazılmış her türlü yapıta gösterdiğin paylaşımcı yaklaşımını takdir ediyorum. Bunun her kişide karşılık bulmasını beklemiyorum elbette.. Açmış olduğun bazı konularda görüyorum ki insanların burada bulunma amaçları günden güne şekil değiştiriyor. Elbette "teşekkürü hak edecek güzellikleri paylaşma,yarar sağlama, yararlanma, eleştiri alma" vb. durumlar için buradayız. Daha farklı amaçlar güdenler de zamanla renklerini belli etmekteler.
"Saldım çayıra, mevlam kayıra" sözünü bize birebir yaşatan durum ve kişilerle karşılaşıyor olmamız, ne bizi üzsün ne de paylaşımlarımızı kısıtlasın.

Şiire gelince;
Bir ömrün giriş, gelişme ve sonucu ancak bu kadar sadeleştirile bilirdi.
Hepimiz önce ışıldarız (umutla), sonra sınarız, sınanırız hayatta..
Bu sınanma sürecinde yaralar alırız ama yine de süreriz bitmeye doğru..(başka türlü bir doğmaya doğru belki)
Son demlerimizde söneriz. Bu sönme bir ermeye gebedir,eridikçe..

Bazıları hayatı, tekamüle erebilmek için yaşar(en baştaki umut tazedir, başarsa da, başaramasa da ). Bazıları ise yaşamış olmak için..

Nice paylaşımlara arkadaşım..

senin yerin yüreğimdir:)değerli yorumun için çok teşekkür ederim canım dostum:)
paylaşım paylaşımdır.vaktini ayırıp o güzel dizeleri yazdığın için tekrar teşekkür ederim.varlığın bana en büyük hediye;)iyiki varsın;)

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑

Forum kuralları madde 17

Foruma mesaj gönderirken, boş mesaj göndermek, konuyla alakası olmayan mesaj göndermek, "+1, bence de, güzel," gibi belli bir amacı, paylaşımı olmayan mesaj göndermek, mesajın tamamı bold, renkli, italik ve tamamı büyük harf ile yazmak, alt alta aynı içerikli veya ayrı içerikli mesaj atmak flood (arka arkaya aynı içerikli veya farklı içerikli mesajın aynı kullanıcı tarafından foruma gönderilmesi ) olduğu için yasaktır!

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
:) Şiiri yeni gördüm canım, halbuki bu tür paylaşımları sıkı takip ederdim. Bir şiir de benden olsun:) Cemrelerin tam zamanı...

CEMRE

gözüme ilişti gözün
içimde infilak saati!
yasak baktın nikotin sıcaklığıma,
bir sigara daha yaklaşıyor bahar...
ellerin yanında değil,
gemiler kalkıyor avuçlarından
bütün limanlara bir telaş,
yaklaşıyor bahar...
deniz altında bir zindan düşü,
ayıp sarılmalar, lanetli öpücükler
bilinmez bir nemrut esrarı
arkadaş dağlar gibi korkusuz korkular...
kekikler yeşeriyor
yaklaşıyor bahar
bir deliliğin eşiğinde
amansız mekansız
sofrasız
yani aç, ilaçsız
ve
hiçbir şiirin eskitemediği
gözlerin,
gözlerimin önünde
el pençe divan...
bahar damarı çatladı toprağın
bir nefes daha yaklaşıyor bahar.!

basilic

Memento mori !
👑Efsanevi Grafiker👑
:) Şiiri yeni gördüm canım, halbuki bu tür paylaşımları sıkı takip ederdim. Bir şiir de benden olsun:) Cemrelerin tam zamanı...

CEMRE

gözüme ilişti gözün
içimde infilak saati!
yasak baktın nikotin sıcaklığıma,
bir sigara daha yaklaşıyor bahar...
ellerin yanında değil,
gemiler kalkıyor avuçlarından
bütün limanlara bir telaş,
yaklaşıyor bahar...
deniz altında bir zindan düşü,
ayıp sarılmalar, lanetli öpücükler
bilinmez bir nemrut esrarı
arkadaş dağlar gibi korkusuz korkular...
kekikler yeşeriyor
yaklaşıyor bahar
bir deliliğin eşiğinde
amansız mekansız
sofrasız
yani aç, ilaçsız
ve
hiçbir şiirin eskitemediği
gözlerin,
gözlerimin önünde
el pençe divan...
bahar damarı çatladı toprağın
bir nefes daha yaklaşıyor bahar.!

geç yada erken görmek önemli değil canımcım:)ilgin için teşekkür ederim.şiirin içinde ayrıca teşekkürler.

importix

🏅Acemi Tasarımcı🏅
güzel paylaşım için tşkler kendi yazdıgım şiirede paylaşsammı acaba ? neyse kalsın tekrardan tşkler