Selam arkadaslar,
Ben Almanya da yasayan bir grafiker adayiyim
Benim enistem Antep te baski isiyle mesgul. Kendisi optimum dan bir makina almisti ama ismi optima degil, maksimum veya maksimal olabilir, konica kafali bir makine. bu yaz yanina gittigimde baskilarini gordum, solvent bir makine icin gercekten inanilmaz baskilardi. Ben acikcasi bu kadar yuksek kalitede baski yapan bir makinanin gercek solvent olabilecegine pek ihtimal vermedim ama baskilar antep gibi cok sicak biyerde bile lamine edilmeden dayanabiliyor. Gercekten cok basarili bir makineydi, cin mali bir makinenin bu kadar basarili sonuc verebilecegini hic dusunmemistim acikcasi.
Biz almanya da havanin cok gunesli ve sicak olmamasindan sebep genelde eco-solvent makineler kullaniyoruz ama soyleyebilecegim yegane sey baski kafalari basli basina sorun olusturmaz hicbir zaman. Makinanin butunu boardlar, driverlar, spindle ve tazilim iyise, kaliteli de boya kullaniyorsaniz makinaniz uzun omurlu ve bereketli olur. Bence sorunu baski kafalarinda degil makinanin kendinde aramalisiniz. Enistem konica kafali makineyi 2 senedir kullaniyor daha teknik servisi aramisligi yok ufak tefek kalibrasyon sorunlari disinda:smile:
Herseyden evvel umarim alacaginiz makine size hayirli olur ama benim sahsi gorusum Konica kafali makineler reklam piyasasinin gelecegini temsil ediyor. 35 picolitre xaar kafali makineler veya 80 picolitre spectra kafali makineler asla ve asla 14 picolitre bir konica kafaya rakip olamaz (baski kalitesi konusunda)