Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
arkadaşlar elimde bir iş formu var formun üzerinde 20 edat satır var araları 5 mm ben bunu Illustratorde nasıl otomatik bir şekilde çoğaltabilirim umarım anlamışınızdır.
ilk çizginizi çizin ve seçili yapın. seçili haldeyken enter' a basın. move penceresi açılacaktır. Horizontal 0, vertical -0,5 değer verin ve copy yi tıklayın. bir adet kopyalandıktan sonra.. çoğaltmak istediğiniz sayı kadar Ctrl+D ye basın.
sağol kardeşim ama şöyle birşey daha var örneğin kaçtane çizgi çizeceksin 20 ölçü ney 5 mm pragram bunu otomatik 20 ad 5mm aralıkta hemen çiziyor bu olay corell ve freehanddavarmış ama ben Illustratorde bulamadım artı yeniyim daha
Hande DEMİR'in copy ile çoğaltma yöntemi en doğrusu bana göre de, bende o şekilde yaparım. Ancak; dip not olarak ta verdiği Blend Tool'la da bunu yapabilirsin şöyle ki,
iki çizgini seçtikten sonra,
Tool menüsünde, Blend Tool'a da çift tıkladıktan sonra aşağıdaki seçeneklerle ara ölçüsü vererek ya da adet vererek çoğaltabilirsin.
arkadaşların çok değerli bilgilerine ek olarak... tablo tipi şeyler yaparken aşağıda bahsedeceğim yöntemde baya işe yarayabilir... bilgi mahiyetindedir...
Rectangular Grid Tool aracamızı alıp boş bir yere bir kere tıklıyoruz... karşımıza gelen panelde değerlerimizi giriyoruz... eğer 20 satır ise biz 19 satır diyoruz, yan yana olan kısmada isteğe bağlı olarak değer vererek çizgi oluşturabiliyoruz... bir kaç hamle ile tablomuzu yapıyoruz... tabi dediğim gibi bu bazı tablo yapımlarında çok pratiktir... üste arkadaşların bahsettiği yöntemlerde çok güzel...
arkadaşlar süpersiniz yaa gerçekten bu siteyi açandan Allah Razı Olsun tabii Soruları cevaplayanlardanda Illustratorde yeniyim birşeyler bilsem bende çokşey paylaşacam ama hepinize teşekkürler ayrı ayrı
ilk çizginizi çizin ve seçili yapın. seçili haldeyken enter' a basın. move penceresi açılacaktır. Horizontal 0, vertical -0,5 değer verin ve copy yi tıklayın. bir adet kopyalandıktan sonra.. çoğaltmak istediğiniz sayı kadar Ctrl+D ye basın.