Hiç başarılı olmamış maalesef; her biri ayrı telden çalan biçimler kakafonisi...
Tasarımcılık bir yönüyle, nitelikleri muhtelif parçaların; biçim, üslub ve renk özelliklerini bir potada eritip kaynaştırma işidir. Parçalar; hem kendi içinde tutarlı görünmeli, hem de diğer tasarım elemanlarıyla belli bir düzen ve ahenk üzere ilişkiye geçmelidirler. Bu çerçevede tasarım alanına, üslub, renk veya yapısal özellikleri birbiriyle alâkasız tasarım elemanları, biraz ondan biraz bundan mantığıyla boca edilmemeli; biri hanyayı, öbürü konyayı gösterir şekilde dağınık ve uyumsuz biçimler çorbası haline getirilmemelidirler.
Kavram - Form Uyumu: Kullanılan simgeler ve soyutlamalar; markanın muhtevasıyla örtüşmeli, kurumun ismini ve/veya hizmet sahasını ifadelendirmeyen rasgele biçimler kullanılmamalıdır.
Logo tasarım elemanları soyutlanmış "rafine biçimler" olmalıdırlar. Ancak böylelikle, ilk anda ve ufak boyutlarda (uzaktan bakıldığında) bile olduğu gibi algılanmaları sağlanabilir.
Bu çerçevede zaten bir detay çözme sanatı da olan logo tasarımlarında;
ilk bakışta neye işaret ettiği anlaşılmayan,
fikri ve kompozisyonu desteklemeyen, emanet gibi duran, gereksiz kalabalık yapan ve üslubla örtüşmeyen tek bir nokta bile olmamalıdır.
Küçüldüğünde kopacak incelikte çizgiler ile varla yok arası aralıklar,
anlamsız şekilcikler ve öylece kalakalmış kıymıkların hepsi ciddi tasarım problemleri sayılırlar. Ayrıca tasarım karmaşıklaştıksa,
işaret değerini ve ayırtedicilik vasfını/karakteristiğini yitirip algıyı hepten zorlaştıracaktır.
Espas problemlerinden ise hiç bahsetmiyorum bile... (
E D Y A)
Dikkatle incelenmelidir:
https://www.grafikerler.net/tasarima-baslamadan-once-bilinmesi-gerekenler-t146913.html Logo Design Portfolio | Logomotive, a Custom Logo Design Company Siah Design - * Logo, web and print design services offered by Josiah Jost * - Page Array Yetkin Başarır