Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Paketlemede yardım!

Soner DİLEK

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.sonerdilek.net
Arkadaşlar bir dergi çıkarmaktayız ve derginin hazırlanması esnasında bazı konuların gelecek sayıya kaydırılması kararı alınıyor ve dergimizin kalıbını açıp çıkarmakta olduğumuz sayı için yaptığım tasarımı kopyalayıp gelecek sayı için açtığım kalıba yapıştırıyorum ama paketleme kontrolünde hata veriyor örneğin Linsk and İmages:17 links font gibi bir hata gösteriyor.Anlayamadım gitti bende sağdaki links menüsünden o resimleri sağ tıklayıp embed yaptım hatayı vermedi ama embed nedir doğrumu yaptım yoksa baska yolumu var fikir verirseniz ve yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler.

Benzer konular

broken_wings

🏆Pro Tasarımcı🏆
1-sen dergiyi neyde yapıyosun
2-madem programı tam bilmiyosun neden böle işlere giriyosun ...

Soner DİLEK

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.sonerdilek.net

1-Konuyu hangi bölüme açtıysam demekki dergiyide o bölümdeki programla yapıyorum.

2-Bizim buralar sizin oralar gibi yüzlerce prof grafikerle kaynamıyor bende yemediğim otun önüne oturup insanları zor durumda bırakmayı istemem heralde 2 hafta gibi kısa bir sürede öğrenmem gerekti tekniğini öğrendim e takdir edersinki 2 haftada web page Maker bile öğrenilmez(öğrenilmemeli)bunların bilincinde birisiyim.Bu soruma alacağım yardımla işimi daha az hatayla gidereceğime inandığım için burdayım.

cemilonline

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.bilisimtasarim.com

Yapıcı olun lütfen kırıcı olmayın. Konuyu İndesign kategorisi altında açmış gördüğünüz gibi. Zaten bilmediği için burda bu soruyu soruyor. Sorusuna soru ile cevap vermek mantıksız.

Arkadaşım senin seçip yeni sayıya eklediğin (Kopyalayıp yapıştırdığın) tüm resimlerin bilgisayarındaki mevcut konumunun yeri değişmiştir. Yada yeni sayıyı kaydettiğin yer eski sayı ile aynı klasor değil. O yüzden resimleri arıyor ve bulamıyor. Link dediğide resimler ile arasındaki köprü. O köprü değişmiş. Resimlerin yerlerini göstermezsen baskıya gideceği aşamada problem olur. Aynı şekilde çalıştığın fontlardada problem var. Çalışmayın ilk defa açtığında sana eksik olan fontları sorar onları yeniden yüklemelisin. Şu anda program bende yüklü olmadı için resimleri ve fontları yüklemen için bir yol gösteremiyorum.

Soner DİLEK

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.sonerdilek.net
Yapıcı olun lütfen kırıcı olmayın. Konuyu İndesign kategorisi altında açmış gördüğünüz gibi. Zaten bilmediği için burda bu soruyu soruyor. Sorusuna soru ile cevap vermek mantıksız.

Arkadaşım senin seçip yeni sayıya eklediğin (Kopyalayıp yapıştırdığın) tüm resimlerin bilgisayarındaki mevcut konumunun yeri değişmiştir. Yada yeni sayıyı kaydettiğin yer eski sayı ile aynı klasor değil. O yüzden resimleri arıyor ve bulamıyor. Link dediğide resimler ile arasındaki köprü. O köprü değişmiş. Resimlerin yerlerini göstermezsen baskıya gideceği aşamada problem olur. Aynı şekilde çalıştığın fontlardada problem var. Çalışmayın ilk defa açtığında sana eksik olan fontları sorar onları yeniden yüklemelisin. Şu anda program bende yüklü olmadı için resimleri ve fontları yüklemen için bir yol gösteremiyorum.

Forumdan ve yardımlaşmadan anlayan adamın hali başka tabiki.Fikirlerin için sağol dostum peki enbed yapıyorum bu doğru bişeymi o zaman verdiği hatayı tekrar vermiyor.

turruncuuu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
çalışmaya nerede başlandıysa orada bitirilip orada saklanması gerekir. Aksi takdirde klasör, fotoğraf yeri değişse program link soracaktır. ve tanıtmanı isteyecektir. ama onda da tam sağlıklı tanıtma yapılamıyor bilginize..

seabis

🌟Usta Tasarımcı🌟
Embed etmek o işin üzerindeki görsel ve fontları o döcümanın içine gönmek demek.

savasg

🌟Usta Tasarımcı🌟
Aradaşım iki seçeneğin var

1. seçenek çalıştığın programda photoshopta olduğu gibi layerli çalışabilirsin. Her seferinde kullanacağın resimleri tek bir layer yapıp orda kullanabilirsin.
yani şablonlar bir layerde diğer çalışmalar bir layerde

2. seçenek embed olabilir ama emdedde bazı film çıkışlarda özellikle corel tabanlı sorun yaşanıyor.

kolay gelsin

savasg

🌟Usta Tasarımcı🌟
birde link hatasını kullandığın sayfanın dpisi ile
resmin dpi si tutmaz yada aralarıdaki fark çok olursa yapar.