Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Pantone TPX

kasapcarlos

🌟Usta Tasarımcı🌟
Arkadaşlar bazen Corel renk pantonelerinde renkleri resimde de olduğu üzere sayısal değer şeklinde gösterirken bazen isim olarak gösteriyor bunun belirlendiği belli bir ayarı varmı acaba..?

Eskiden siteye yazdığımız konulara cvp alırdık.Nedense artık açılan konu açıldığı ile kalıyor.Desem ki şimdi karenin etrafına nasıl radius veririm 40 kişi atlar....Lütfen sözlerimi bir özeleştiri olarak algılayıp gerekli ilgiyi gösterirseniz sevinirim; admim arkadaşlarım....

Zamanla site kısırdöngü yaşamaya başladı.Eskiden aradığım her soruna bu siteden çözüm bulurdum.İnanın şimdi olur olmaz sitelerde çözümler bulur oldum...

Benzer konular

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Kasap arkadaşım biraz sitemkar yazmışsın ama sen de çalışmadığımız yerden sormuşsun cevabı bilemediğimiz için cevap veremiyoruz. Kendi sistemimden de kontrol ettim eskiden magenta, cyan gibi renkleri isimleriyle yazıyordu şimdi bütün renkler değer halinde yazılı bu demektir ki bunun bir ayarı var cevabının yarısı bu diğer yarısı nerede ben de bilmiyorum ... (Aradım bulamadım bulursam yazarım)

deniz bahtiyar1

🌟Usta Tasarımcı🌟
Arkadaşlar bazen Corel renk pantonelerinde renkleri resimde de olduğu üzere sayısal değer şeklinde gösterirken bazen isim olarak gösteriyor bunun belirlendiği belli bir ayarı varmı acaba..?
resimi göremedim ama neyi anlatmak istediğinizi anladım sanırım
ben de merak ettim araştırıp bulursam sizinle paylaşırım bu arada bilmediğimiz için yazmadığımızı da öğrenmiş oldunuz, kızmayın lütfen...

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Bende v12 ve x5 versiyonları yüklü x5'te renkler dediğim gibi değerler şeklinde görünüyor v12 de kontrol ettim orada isimler halinde görünüyor iki versiyonda da bu durumu değiştiremedim ve öyle bir seçenek bulamadım. Bu renk değerleri versiyonla ilgili olarak değişiyor ve ayarları değiştirilemiyor olabilir. Eğer rengin ismi veya değeri gerekliyse iki farklı versiyon kurarak birinden bakıp diğerine uygulama şeklinde kullanabilirsiniz sanırım... (Cevap bu olmayabilir bakacağım demiştim baktım sonuç bu)

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Eskiden siteye yazdığımız konulara cvp alırdık
Arkadaşlar bazen Corel renk pantonelerinde renkleri resimde de olduğu üzere sayısal değer şeklinde gösterirken bazen isim olarak gösteriyor bunun belirlendiği belli bir ayarı varmı acaba..?...

CorelDRAW X3 ve X4 versiyonlarda evet belirtiğiniz gibi isimsel tanımlama mevcut, X5 versiyonda ise bunu sizin oluşturacağınız kişisel Color Pantone seçeneği ile isimsel tanımlama yapabilirsiniz.

Eskiden siteye yazdığımız konulara cvp alırdık.Nedense artık açılan konu açıldığı ile kalıyor.Desem ki şimdi karenin etrafına nasıl radius veririm 40 kişi atlar....Lütfen sözlerimi bir özeleştiri olarak algılayıp gerekli ilgiyi gösterirseniz sevinirim; admim arkadaşlarım....

değerli kasapcarlos; serzenişinizde haklı yanlar olmakla beraber şahsım adına belirtmek isterim 1. sebep; malum yaz mevsimi ve tatil zamanı genelde fırsat buldukça bilgim yettikçe sorun yaşanan konulara cevap vermeye çalışırım, 2. sebep; son zamanlarda o kadar yanlış başlık ve alakasız şeyler yazılır oldu CorelDRAW başlığına bu nedenle konu aboneliğimi kapatmak zorunda kaldım
bu zamana geldi herhalde mesajınız, umarım yeterli olur bu cevap :wink:

Zamanla site kısırdöngü yaşamaya başladı.Eskiden aradığım her soruna bu siteden çözüm bulurdum.İnanın şimdi olur olmaz sitelerde çözümler bulur oldum...

yok siz yinede paylaşımlara devam edin (bilgi anlamında) hem sonra yazdığınız CorelDRAW içerikli cevaplardan bir çok üyemiz faydalanmıştır :) sen, ben, biz, siz, onlar yani hepimiz işimizi gücümüzü bırakıp adı geçen soruna/sorunlara çözüm üretmek amacıyla forumdayız yada bağlanıyoruz.
Yardımcı olabilmek adına; üyelerimiz, dostlarımız, arkadaşlarımız, meslektaşlarımız çözümsüz kalmasın diye....