Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Parlak Cam Yapımı... @ Yardım

mss

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.wattaxback.com
Merhabalar.. Bu devam eden Askeri görev için yaptığım bir binaya cam yapacağım.. ön cephe bol camlı olacak ve kapılarda camlı olacak fakat ben rengi veriyorum ve saydam yapıyorum ancak. pek cama benzemiyor böyle camın bir ışıltısı parlaklığı gerçekcilği oluyor normalde onu yakalayamıyorum.. acaba nasıl yapabilrim yardımcı olur musuz?

Benzer konular

huseyinnss

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.huseyinsevindik.com
merahaba arkdaşım kolay gelsin.
cam materyallerinin karşısında obje varsa cama yansır gerçek cam gibi yoksa hdr kullanarak çözüm bulabilirsin diye düşünüyorum.kolay gelsin.

mss

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.wattaxback.com
merhaba dostum.. teşekkür ederim yardımın için..
peki hdr nedir ? maxde yeni sayılırımda.. :)

Gökhan YILMAZ

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.sanatolsun.com
Merhaba arkadaşlar bu sefer ahşap ve autocad’in dışında bir farklılık yapayım dedim ve içinizde muhakkak 3ds max ile ilgilenen vardır diyerek bir yeni ders hazırladım..

Bugünkü dersimizde cam yapımını kısaca göreceğiz ve 3ds maxte cam yapımının ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz..

Öncelikle boş bir max sayfası açın ve ardından cam yapmak istediğiniz herhangi bir max dosyanızı çağırın,

1.JPG

sonra material editör’e girerek “diffuse” ‘u siyah yapın, ardından “reflect “ kısmınıda beyaz yapın, ve “frensel reflections” kısmını aktif etmeniz gerekiyor bunun ardından aşağıda options bölümünde “reflect back on side” komutunu aktif ediyoruz.

2.JPG

sonra ise materialimizi objemize atıyoruz.

33.jpg

son olarak görmek için render alıyoruz ve ne kadar kolay olduğunu görüyoruz…

66.jpg

arizek

🌟Usta Tasarımcı🌟
render motorunuz nedir ?

mss

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.wattaxback.com
benim mi ? yoksa üstteki çalışmanın mı?

benim ki ise ; ben direk 3dmaxdan render alıyorum motor kullanmıyorum daha doğrusu eğitimim esnasında daha o kısımlara gelemdim sadece modelleme ile uğraşmıştım.. tavsiyeniz varmı peki
?

mss

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.wattaxback.com
Gökhan YILMAZ..... Çook teşekkür ederim.. gerçekten süpersin... buna renkde verebilirim değil mi? mavi yada yeşil gibi?

mss

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.wattaxback.com
bu arada Gökhan, size mesaj atmışya, benim son 3günüm kaldıı halledemedim o işi?

arizek

🌟Usta Tasarımcı🌟
o yüzden render motorunuzu sordum..

Gökhan Yılmaz'ın anlattığı V-ray için.. siz hangi motoru kullanıyosanız onunla ilgili cam materyali nasıl yapılır onu öğrenmelisiniz..

standart render kullanacaksanız "raytrace" materyali ile cam yapabilirsiniz..